Niezen hond

Baarmoeder ontsteking bij de hond kosten

De zomer is weer begonnen, dit betekent dat de mensen met een hond er weer op uit kunnen om een wandeling te maken met deze trouwe viervoeter. Dat is natuurlijk ook zo leuk aan een hond, ze zorgen nu eenmaal voor een beetje gezelligheid in een huishouden. Maar niet iedere hond kan zomaar naar buiten om te gaan rennen en spelen, sommige honden zijn ziek. Eén van de meest voorkomende nare ziektes die voor komt bij een hond is een baarmoeder ontsteking. Wat is hier nu zo erg aan en waarom moet je hier echt iets aan doen als jouw hond dit heeft? Voor het antwoord op deze vraag moet je snel verder lezen!

Wat is een baarmoederontsteking?

Een baarmoederontsteking is voor je hond niet echt een pretje. Het doet namelijk aardig zeer en medische zorg is ontzettend belangrijk als jouw hond dusdanig ziek is. Alle niet gesteriliseerde teefjes van elk soort ras kunnen een baarmoederontsteking krijgen. Als de hond ouder wordt, wordt het risico op baarmoederontsteking nog veel groter. Van alle niet-gesteriliseerde teefjes krijgt ongeveer 25% of een meer baarmoederontsteking! Dit is natuurlijk ontzettend veel, een manier om het dan ook te behandelen is door de hond te laten steriliseren.

Zo wordt het risico gewoon veel lager dan dat het eerst was. Je kunt een baarmoederontsteking herkennen aan verschillende symptomen, dit zijn een gele tot witte vloeistof uit de vulva, het feit dat je hond veel gaat drinken, sloomheid van d hond, dusdanig hoge koorts en zeer roodkleurige slijmvliezen. Een ander woord voor deze ontsteking is ook wel pyometra, al zal deze naam niet zo vaak voorkomen.

Een baarmoederontsteking behandelen

Een baarmoederontsteking bij je hond niet zo moeilijk om te herkennen bij een dierenarts. Vaak weet je als baasje al snel dat je hond zich anders gedraagt dan eerst. Je hond drinkt en plast dus veel meer, eetlust is minder, levenslust verminderd en er kan een vloeistof uit de vulva komen. Vaak weet de dierenarts het al als de hond de symptomen van hierboven heeft. De dierenarts zal je hond onderzoeken.

Het kan zijn dat er een behandeling plaatsvindt en dat er een echo of röntgenfoto gemaakt wordt. Dit extra onderzoek is nodig zodat je wel zeker weet dat je hond een ontsteking heeft en niet dat er een andere oorzaak is. De behandeling van een baarmoederontsteking van je hond is namelijk het verwijderen van de gehele baarmoeder en eierstokken van het beest.

[promo]

Kosten baarmoederontsteking hond

Als je hond een baarmoederontsteking heeft, moet je dus wel echt naar de dierenarts toe. De enige behandeling die voor deze ontsteking mogelijk is, is het weghalen van de baarmoeder en de eierstokken. Je hond wordt als het ware gesteriliseerd. De kosten van de sterilisatie van een hond zijn verschillend per hond, het hangt af van het gewicht van je hond. Een kleinere hond is dus goedkoper dan een zware hond, dat is natuurlijk logisch. Daarnaast zijn de prijzen per dierenarts weer verschillend.

Voor kleinere honden is de prijs van de behandeling rond de 150 en 300 euro. Heb je een grote hond dan zijn de kosten al weer snel 200 en 500 euro. Omdat je hond een levensbedreigende baarmoederontsteking heeft kan het zijn dat je meer moet betalen: de dierenarts heeft meestal meerdere behandelingen moeten doen en soms met spoed moeten opereren, hierdoor wordt de prijs soms net iets meer.

Hond laten verzekeren

Zoals je wel ziet ben je aardig wat geld kwijt met de hele behandeling voor de baarmoeder ontsteking. Je kunt er echter ook voor kiezen om jouw hond te laten verzekeren, het voordeel hiervan is dat je bij bepaalde verzekeringen alle behandelingen van de baarmoeder ontsteking gewoon kunt declareren bij de verzekeraar.

Dit is natuurlijk ideaal als jij een hond hebt waarvan bekend is dat die een hoge kans heeft op een ontsteking. Het is een beetje afhankelijk van de soort hond of je een grote kans hebt op de ontsteking, dit kan je ook wel zien op internet. Niet iedere hondensoort heeft namelijk een even grote kans, maar wil je echt dat risico gaan lopen? Je betaalt natuurlijk wel een premie in de maand, maar als je vaak kosten maakt voor de hond dan ben je uiteindelijk altijd nog minder geld kwijt dan voorheen.

Wil je een goedkope hondenverzekering bekijken en afsluiten? Bekijk dan eens onze dierenverzekering vergelijker, zo kan je precies zien wat de prijs van de maandelijkse premie is van een bepaalde verzekering of van een verzekeraar. Ook staan de voordelen van de betreffende verzekering vermeldt, hierdoor kun je sneller een keuze maken. We willen je graag op weg helpen om een zo goedkoop mogelijke verzekering af te sluiten!

Top 3
dierenverzekeringen

Previous slide
Next slide

Gerelateerde dieren blogs

Het belang van goed hondenvoer

Het belang van goed hondenvoer

Of ze nu dienen als waakzame metgezellen, energieke speelkameraden of trouwe knuffelvrienden, honden verdienen de allerbeste zorg die we kunnen