HEMA hondenverzekering

Vergelijk en Bespaar
Zorg voor uw dieren
Altijd up to date

Niet alle bezittingen zijn uit te drukken in een bepaalde waarde. Een laptop of mobiel verzekeren doe je vanwege de vervangingswaarde. Bij een huisdier is het verhaal heel anders. Zoals bij de HEMA hondenverzekering, waar alles draait om het welzijn van jouw hond. Een hond is een onschatbaar bezit en je wilt op elk moment het beste voor jouw hond. De kosten kunnen echter flink oplopen wanneer je een paar keer per jaar naar een dierenarts moet vanwege een aandoening, een ziekte of een ongeluk. Daarom sluit je een verzekering af voor de kosten van de consulten, dierenarts en uiteraard de medicijnen die nodig kunnen zijn om jouw hond weer helemaal gezond te krijgen.

Portugese hondenamen

Wat dekt de HEMA hondenverzekering?

Bij HEMA kun je een kat verzekeren voor minder dan een tientje per maand. De HEMA hondenverzekering kost niet veel meer dan dat. Je kunt jouw hond al verzekeren voor een bedrag van € 12,50 per maand. Je hebt dan een dekking tot € 3.000, al moet er wel rekening gehouden worden met de eigen bijdrage. Maar daar doet HEMA niet moeilijk over. Zij raadt alle klanten op de website aan om alle declaraties op te sparen en eens per jaar in te dienen. Zo betaal je namelijk maar een keer de eigen bijdrage en haal je het maximale uit de verzekering. Wel zo praktisch: zo krijg je de beste zorg voor jouw huisdier en let je direct op jouw portemonnee. Aangezien de eigen bijdrage € 45 per keer is, kan dit namelijk veel geld besparen.

In de basisdekking vallen de consulten bij de dierenarts, maar ook narcose, foto’s maken en de geneesmiddelen die onder de Diergeneesmiddelenwet vallen. Een brede dekking voor een basisverzekering dus. Opvallend is dat de verzekeringspremie voor rashonden niet hoger ligt dan die voor honden die niet honderd procent raszuiver zijn. Handig wanneer je een hond met stamboom wilt laten verzekeren, maar daarvoor niet direct extra geld wilt betalen omdat het ook goedkoper kan.

Aanvullende verzekeringen voor de hond

Bij de HEMA hondenverzekering kun je ook aanvullende verzekeringen afsluiten. Zoals een verzekering voor de gebitskosten. Dat lijkt een vreemd idee, maar wanneer je eerder honden gehad hebt, dan weet je waarom dit bedacht is. Honden die veel kauwen op takken, stenen en andere harde voorwerpen, hebben meer slijtage aan de tanden. Dit kan zorgen voor problemen en dat zijn nare problemen omdat de hond direct minder zal eten. Het eten doet namelijk pijn. De tandarts voor de hond kan hierbij helpen.

De vergoeding voor het vullen van gaatjes, het verrichten van wortelkanaalbehandelingen en alle andere ingrepen worden alleen vergoed wanneer deze volgens de dierenarts of een andere specialist noodzakelijk geacht worden voor het welzijn van het dier. Aangeboren aandoeningen zijn uitgesloten van dekkingg.

De HEMA hondenverzekering kan daarnaast ook aangevuld worden met een doorlopende reisverzekering. Aangezien steeds meer mensen met de hond op vakantie gaan binnen Europa, is dit ook de moeite van het bekijken waard. Voor een relatief lage premie krijg je vergoedingen tot € 1000 per jaar.

Tjechische hondennamen

Mocht er oncologische zorg nodig zijn, dan is dat op zich al een drama. Je weet dat jouw hond te lijden heeft en dat de hond geholpen kan worden – maar wel tegen een enorme prijs. De HEMA hondenverzekering kan daarom uitgebreid worden met dekking voor oncologische hulp. De verzekeraar vergoedt in deze gevallen de helft van de kosten. Je moet alsnog de helft zelf betalen, maar hiermee is het vaker de moeite van het overwegen waard. Denk hierbij wel vooral vanuit het welzijn van de hond, en niet jouw eigen voorkeur.

De HEMA heeft ook een extra verzekering voor de kosten van de laatste minuten. De aanvullende dekking dierenverzekering is speciaal opgezet voor het afscheid van jouw hond – of kat wanneer je een kattenverzekering gekozen hebt bij HEMA.

De eigen bijdrage opsparen

Per declaratie wordt er gekeken naar het eigen risico, en de eigen bijdrage. De eigen bijdrage is € 45 per declaratie. HEMA raadt de klanten daarom aan om de declaraties op te sparen:

  • Alle declaraties tot een jaar oud kunnen ingediend worden;
  • Dit kan gewoon online opgestuurd worden via een declaratieformulier;
  • Zo betaal je eenmalig € 45 over de declaraties als eigen bijdrage in plaats van € 45 keer het aantal declaraties van een bepaald jaar.

Hiervoor moet je wel in de situatie verkeren waarin je niet direct de vergoeding nodig hebt. Sommige behandelingen en ingrepen kosten honderden euro’s. Wanneer je niet kunt wachten met declareren, dan is het de € 45 bij de volgende declaratie ook wel waard.

Voordelen van de HEMA hondenverzekering

Er zijn een aantal redenen waarom je als hondenliefhebber kunt kiezen voor de HEMA. Allereerst is het afsluiten van de hondenverzekering binnen een paar minuten online te regelen. Declareren kun je ook gewoon via het internet doen, via het declaratieformulier. De meest gekozen redenen hebben echter met de dekking te maken. De basisdekking is duidelijk zo breed mogelijk gehouden. Daarnaast zijn er verschillende uitbreidingen die je direct kunt kiezen, zoals de tandverzekering of de verzekering voor de kosten na het overlijden van jouw hond.Zwitserse hondennamen

Zo weet je niet alleen zeker dat jouw hond de beste zorg krijgt, je weet ook zeker dat je er zelf niets om hoeft te laten. Ook wanneer je meerdere honden hebt, zit je goed met de dekking van de HEMA. Het feit dat de HEMA de eigen klanten al aanraadt om de declaraties op te sparen zodat er niet te veel betaald hoeft te worden voor de eigen bijdrage, is overigens ook een goed teken. De klanten van de HEMA waarderen de hondenverzekeringen overigens duidelijk: de HEMA hondenverzekering krijgt een heel ruime 8 van de klanten, zo blijkt uit het meest recente tevredenheidsonderzoek.

 

De HEMA basisverzekering dekt:

  • Plaatsen ID-chip tot € 60
  • Consult aan dierenarts tot € 50 per keer
  • Bezoek aan de specialist tot € 75 per keer
  • Dierenambulance tot € 150 per keer
  • Kosten CT-scan of MRI en laser, 50% dekking
  • Advertentiekosten bij vermissing tot € 250
  • Vergoeding bij ziekte door epidemie

Daarnaast worden alle kosten vergoed die te maken hebben met het stellen van een diagnose wanneer de hond onderzocht moet worden. Dit zijn doorgaans flinke kostenposten, zeker wanneer de hond aan een zeldzame aandoening lijdt. De HEMA hondenverzekering heeft een wachttijd van 30 dagen. Dit betekent dat de eerste 30 dagen geen enkele dekking gegeven wordt, omdat de hond feitelijk nog niet verzekerd is. Houd hier rekening mee wanneer je jouw hond wilt laten verzekeren.

Tjechische hondennamen

Goed om in de gaten te houden

De HEMA hondenverzekering heeft wachttijd, maar niet voor het plaatsen van een chip of directe medische zorg na een ongeluk. Overlijdt jouw hond, of verkoop je jouw hond? Dan kun je direct de verzekering die dag nog opzeggen. Is er te veel premie betaald omdat je voorin de maand de verzekering opzegt, dan stort HEMA de rest van het geld terug.

De hond moet gezond zijn wanneer deze ingeschreven wordt bij de HEMA hondenverzekering. De afgelopen zes maanden mag de hond niet in behandeling geweest zijn. Houd ook in de gaten dat het verzekeren van een jonge hond aanzienlijk goedkoper is dan het verzekeren op oudere leeftijd. Concreet betekent dit dat vandaag verzekeren het goedkoopst is bij elke hondenverzekering, dus ook de HEMA hondenverzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *