HEMA kattenverzekering

Vergelijk en Bespaar
Zorg voor uw dieren
Altijd up to date

Katten zijn relatief kleine huisdieren. Maar dat betekent niet dat de kosten van een kat ook bij de kleine uitgaven horen. Een kat kan al snel in vervelende situaties terechtkomen, zoals een ongeluk op de weg of een gevecht met een andere kat. Dat is op zich al vervelend, maar de kosten van een dierenarts, behandelingen en de medicatie die nodig is om de kat weer op de been te krijgen, daar heb je echt negen levens voor nodig. Daarom is het geen overbodige luxe om een verzekering af te sluiten voor de kosten. De honden zijn de best verzekerde huisdieren, maar je kunt voor jouw kat ook gewoon terecht bij de HEMA: de HEMA kattenverzekering is al te vinden vanaf een bedrag van € 8,50 per maand. Uiteraard is de premie wel afhankelijk van de leeftijd van de kat.

Waarom de HEMA kattenverzekering?

Bij de HEMA dierenverzekeringen heb je een duidelijk voordeel wanneer er gekeken wordt naar de basisdekking. De verzekering vergoedt namelijk meer dan de gemiddelde basisdekking van een huisdierverzekering. Zo worden de kosten voor een ID-chip gedekt tot maximaal zestig euro. Ook worden de bezoeken aan een dierenarts (tot 50 euro) en de specialist (tot 75 euro) gedekt door de verzekeraar. Is je kat weggelopen en wil je direct beginnen met advertenties zetten zodat je de kat zo snel mogelijk terug hebt? Gewoon doen wanneer je een HEMA kattenverzekering hebt, want ook hier is een riante dekking tot € 250 voor.

Kosten Steralisatie Kat

De meest belangrijke dekking, is het traject waarbij vastgesteld moet worden welke aandoening of ziekte jouw kat heeft. Het maken van foto’s, het doen en interpreteren van bloedonderzoeken, het zijn noodzakelijk stappen waarbij veel specialisten aan het werk moeten. Dat betekent automatisch dat er een hoge rekening tegenover staat. Bij de HEMA valt ook dit onder de basisdekking, zodat je zeker weet dat je jouw huisdier het beste kunt geven op het gebied van zorg.

Aanvullende verzekeringen

Je kunt bij de HEMA direct een reisverzekering afsluiten voor de kat. Hoe handig dat is, is natuurlijk nog maar de vraag aangezien er niet veel mensen op reis gaan met de kat. Wat wel praktisch kan zijn, is de extra dekking voor de kosten na het overlijden van de kat, of dekking bij oncologische hulp. Ook deze kosten kunnen flink oplopen, zeker wanneer een behandeling niet direct aanslaat bij jouw huisdier. Maar het is vooral het gemak. Je weet met de juiste verzekering namelijk vooral dat jouw huisdier de hulp kan krijgen die nodig is met het oog op het welzijn voor jouw kat. Of jouw katten, wanneer je er meerdere hebt.

Ook kun je kiezen voor een tandartsverzekering voor jouw kat. Dat lijkt niet het meest logisch, maar besef goed dat katachtigen vleeseters zijn. Dat betekent dat het welzijn van de kat voor een groot gedeelte afhankelijk is van de staat van het gebit. Kan een kat niet meer jagen en geen vlees of brokken meer eten, dan gaat de gezondheid van de kat al snel achteruit. Aangeboren problemen met het gebit van de kat worden overigens niet gedekt. Daarnaast is het noodzakelijk dat je een doorverwijzing hebt van een specialist of de dierenarts, die aantoont dat een tandarts noodzakelijk is voor het welzijn van het dier.

Eigen bijdrage bij de HEMA kattenverzekering

Voor elke declaratie wordt er gekeken naar het eigen risico en de eigen bijdrage. Per declaratie betaal je in ieder geval € 45 eigen bijdrage. Op de website van HEMA zelf raadt de HEMA klanten aan om de declaraties op te sparen indien mogelijk. Je verzamelt dan alle declaraties die met jouw kat te maken hebben en declareert alles in één keer. Houd hierbij wel in de gaten dat de declaraties maximaal een jaar oud mogen zijn. Door deze aanpak te gebruiken, hoef je niet € 45 over elke declaratie te betalen omdat je alles in een keer doet. Concreet betekent dit dat je € 45 aan eigen bijdrage kwijt bent, ongeacht het aantal declaraties dat je indient. Handig, want zo houd je aardig wat geld over wanneer je een flink aantal kleine bedragen wilt declareren. Het moet echter wel financieel haalbaar zijn. Het betekent namelijk ook dat je bijna een jaar op de uitbetaling van de vergoeding moet wachten.

Sterilisatie verzekering voor katten

Wachttijd bij de HEMA kattenverzekering

Wanneer je een kattenverzekering afsluit, moet de kat in goede staat zijn. De kat mag de afgelopen zes maanden niet in behandeling geweest zijn voor aandoeningen of ziektes. Daarnaast geldt er een wachttijd van dertig dagen. Sluit je vandaag de verzekering af, dan is de kat de aankomende dertig dagen in feite niet verzekerd. Dit geldt overigens niet voor het laten plaatsen van een chip of vergoeding voor medische hulp na ongevallen. Deze worden wel direct na het tekenen van de verzekering gedekt door de verzekeraar.

Er zijn een aantal dingen die per definitie niet gedekt worden door de verzekering. Dit zijn onder andere:

  • Geneesmiddelen die niet onder de Diergeneesmiddelenwet vallen;
  • Dieetvoeding;
  • Cosmetische ingrepen;
  • Alternatieve geneeswijzen;
  • Erfelijke gebreken en klachten;

Heb je een kat met een volledige stamboom? Dan hoef je je geen zorgen te maken. HEMA rekent geen hogere premies voor rasdieren. De nadruk bij de verzekering ligt op een breed pakket aan vergoedingen in het basispakket, met extra mogelijkheden om meer verzekeringen af te sluiten. Daarnaast kan alles online geregeld worden. Dit geldt voor het afsluiten van de verzekering, wat slechts een paar minuten duurt. Maar je kunt ook alle declaraties gewoon direct via het internet regelen, of juist eens per jaar omdat dit voordeliger is met de eigen bijdrage.

Zieke Kat behandelen

Heb je al een dierenverzekering en wil je die opzeggen om naar de HEMA kattenverzekering te gaan? Dan kun je gebruik maken van de gratis overstaphulp die speciaal ingericht is voor mensen die over willen stappen. De verzekering van de HEMA is elke dag opzegbaar. Dat betekent dat je de verzekering direct stop kunt zetten wanneer jouw kat overleden is, of wanneer je jouw kat verkocht hebt (bijvoorbeeld omdat je een nestje gekregen hebt en deze kittens verzekerd had). De premie die te veel betaald is, wordt gewoon door HEMA teruggestort.

HEMA kattenverzekering afsluiten

Jouw huisdier is van onschatbare waarde. Het is niet alleen een bezit, vaak is het ook een vriend voor het leven. Wanneer jouw vriendje hulp nodig heeft, is het prettig om te weten dat je bij de specialist terecht kunt zonder je direct zorgen te maken over de rekening. Daarom is de HEMA kattenverzekering een prettige verzekering voor mensen die katten hebben. Besef je goed dat het verzekeren van een jonge kat goedkoper is. Sluit je vandaag de verzekering af, dan is dit goedkoper per maand dan wanneer je het over een half jaar doet. Mocht je nog twijfelen over welke verzekering het beste bij jouw wensen past, vergelijk dan hier alle kattenverzekeringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *