Kosten sterilisatie hond

Vergelijk en Bespaar
Zorg voor uw dieren
Altijd up to date

Het steriliseren van je hond brengt kosten met zich mee. Deze kosten kunnen bij verschillende praktijken in Nederland verschillen. Het verschil kan zelfs oplopen tot maar liefst 200,- euro. Daarom is het nooit verkeerd om even te zoeken naar een geschikte praktijk voor het steriliseren van jouw hond. Overigens dient er niet te worden vergeten dat de prijs niet de enige factor is bij het kiezen van een dierenpraktijk. Doordat de kwaliteit van de verschillende praktijken ook kan verschillen is het belangrijk dat je een praktijk kiest waar je vertrouwen in hebt. Je wilt natuurlijk dat je hond in goede handen is en de operatie op een goede manier verloopt. Hieronder is meer informatie te lezen over de kosten voor het steriliseren van een hond.

Kosten sterilisatie hond vergelijken

Het is daarom aan te raden om de kosten van de verschillende praktijken voor het steriliseren van je hond eerst te vergelijken. Alvorens de kosten met elkaar te vergelijken is het belangrijk om te bepalen welke voorwaarden voor de operatie voor jouw belangrijk zijn. Wil je bijvoorbeeld dat de sterilisatie gebeurd d.m.v. een laparoscopische operatie of dat het op een traditionele manier gebeurd. De kosten voor een laparoscopische operatie liggen in vrijwel alle gevallen hoger dan bij een traditionele operatie.
Verder verschillen de diverse praktijken in de methode hoe zij de operatie uitvoeren. De verschillende klinieken gebruiken bijvoorbeeld andere materialen en kunnen materialen wel of niet bij meerdere operaties opnieuw gebruiken. Indien de kliniek een bepaalde set operatiematerialen slechts een keer gebruikt bij een operatie dan zullen de kosten hiervoor ook hoger liggen. Ditzelfde geldt voor de faciliteiten waar de kliniek over beschikt. Heeft de praktijk faciliteiten die ze regelmatig vervangen of zijn de faciliteiten verouderd. Verder kan de narcose gebeuren met behulp van een anesthesie injectie of een gas injectie plaatsvinden. Tot slot is het een belangrijke factor om te kijken hoe de kliniek de nazorg voor de hond regelt. Je wilt dat je hond in goede handen is vanaf het moment dat je je hond naar de dierenkliniek toebrengt tot aan het moment dat je je hond weer ophaalt.

Kosten per hond

Overigens is het niet zo dat de kosten alleen afhankelijk zijn van de praktijk zelf. Dierenklinieken hanteren ook andere prijzen bij het gewicht van de hond. Zo kan het verschil in prijs oplopen tot maar liefst meer dan 100 euro. Bij een lage prijs voor sterilisatie kunnen de kosten bij een hond van minder dan 10 kg onder de 200,- euro blijven, terwijl bij dezelfde ingreep voor een hond van meer dan 60 kg boven de 300,- euro kunnen liggen. Bij een duurdere ingreep liggen de kosten voor een hond van minder dan 10 kg rond de 350,- euro en bij een zware hond rond de 500,- euro. Bedenk altijd van tevoren goed aan welke voorwaarden je wilt dat de operatie voor jouw hond voldoet.