Castratieverzekering

Een paard is toch misschien wel het meest mooie beest wat je als mens kunt hebben. Het is alleen wel zo dat een paard natuurlijk heel anders is dan ieder ander soort dier. Een paard is dan in verhouding tot bijvoorbeeld een hond ook veel duurder om te hebben. Zo ben je ieder jaar weer veel geld kwijt aan de middelen om hem te onderhouden, aan het verzorgen en aan het eten. Dit kan dus wel eens in de papieren gaan lopen.

Gelukkig is er een oplossing voor deze hoge kosten, dit is om een verzekering af te sluiten voor uw paard. Bij ons vind je alle verzekeringen die je maar kan afsluiten voor jouw dier. Het is natuurlijk mogelijk om heel het paard te verzekeren, maar je kunt er ook voor kiezen om een specifieke verzekering te nemen. Zo gaan we in dit artikel kijken naar de castratieverzekering voor een paard.

Castratieverzekering - Dierenverzekering-vergelijken.nl

Wat is een castratieverzekering?

De naam zegt het natuurlijk al, het is een verzekering die de castratie van paarden laat vergoeden. Een paard laten castreren is toch wel snel tussen de €200,- en €400,- euro per paard. Als je dus meerdere hengsten thuis hebt dan is het wel degelijk duur om deze allemaal te laten castreren. Door middel van de verzekering kun je dus aanzienlijk wat kosten besparen.

De verzekering werkt eigenlijk als iedere andere verzekering. Het is zo dat je de bonnetjes en de rekeningen goed moet bewaren, deze heb je nodig bij het online declareren van de rekeningen. Vaak staat er op de site heel eenvoudig vermeld hoe je nu alles moet declareren. Hier zit dan ook niet de moeilijkheid.

De premie van de verzekering

De premie is het bedrag wat je in de maand moet betalen voor de verzekering. Bij een castratieverzekering zal dit niet zo veel zijn, hooguit een paar euro in de maand. Dit heeft weer te maken met het feit dat niet heel het paard verzekerd is, je krijgt met een castratieverzekering alleen de rekeningen van het castreren vergoed. Mogelijke medicijnen die je nodig hebt voor je paard zitten hier dus niet bij.

De premie is natuurlijk voor iedereen weer anders. Het hangt allemaal af van waar je de verzekering afsluit en wat voor soort paard je hebt. Dan is het ook nog belangrijk om te weten dat je voor een ouder paard meer betaald, dit is logisch want deze zal sneller ziek worden dan een jong paard.

Voor wie is deze geschikt?

Het is dus een verzekering die geschikt is voor mensen met een manege. Het is namelijk zo dat zij vaak veel paarden hebben die ze moeten laten castreren. Voor hen loont het dus wel degelijk om een verzekering te nemen. Het is voor een individu met één of twee paarden echter handiger om heel het paard te laten verzekeren.

Wanneer je heel het paard laat verzekeren dan krijg je namelijk bijna alles vergoed. Hier horen dan ook de medicijnen en de behandelingen bij. Een behandeling voor een paard is gezien de moeite en duur nog aardig prijzig, als je dus een paard hebt wat behandeld moet hebben dan kun je aanzienlijk veel geld besparen als je besluit om het paard te laten verzekeren. Wil je meer artikelen lezen over paarden bekijk dan zeker onze dierenblog!