Collectieve verzekering

Er zijn een hoop mensen in Nederland die een paard hebben. Dit is natuurlijk super, een paard is altijd mooi om te zien. Er zijn echter ook een aantal grotere maneges of stallen in ons land die veel meer paarden hebben dan de gemiddelde rijder. Voor deze mensen is het handig om een verzekering af te sluiten om er zo voor te zorgen dat ze niet in een keer voor veel kosten komen te staan.

Als je meerdere paarden hebt dan zit je altijd een beetje met een dilemma. Het is namelijk niet zo handig om elk paard te verzekeren voor de gehele kosten, een paard wat alleen binnen zit kost nu eenmaal niet zo veel. Het is daarom mogelijk om een collectieve verzekering te nemen voor jouw paarden, op die manier kun je de verschillende paardenverzekeringen combineren.

Collectieve verzekering - Dierenverzekering-vergelijken.nl

Wat is een collectieve verzekering

Een collectieve verzekering zorgt er dus voor dat je heel eenvoudig meerdere paarden kunt laten verzekeren. Het voordeel hiervan is dat je eigenlijk bij iedere aanbieder korting krijgt op de verzekering, als je dus aardig wat paarden hebt dan is dit zeker een goede optie. Mocht er dan iets met een aantal paarden gebeuren dan heb je ten minste niet allerlei hogen kosten.

Je hebt veel vrijheid bij het samenstellen van een collectieve verzekering. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om elk paard voor 100% te verzekeren, maar dit gaat dus meer geld kosten. Je kunt er dan ook voor kiezen om een aantal paarden helemaal te verzekeren. Op die manier heb je veel meer input in het bepalen van de financiële situatie voor jouw manege.

Wat wordt er gedekt

Dit is dus een beetje moeilijk om vast te leggen, je kunt namelijk zelf kiezen wat er gedekt wordt. Als je heel jouw paard laat verzekeren dan zal deze altijd alle kosten terugkrijgen bij het overlijden of bij het noodzakelijk overlijden. Ook krijg je op die manier de behandelingen en de medicijnen vergoed, dat is dan ook wel echt ideaal als je een paard hebt wat om de zoveel tijd naar de dierenarts moet.

Het handigste is nog altijd even kijken bij de premie van de verzekeraar, zo weet je gelijk wat er wel of niet onder de verzekering valt. Bij onze site kun je dus ook de premies en de gedekte kosten vergelijken, zo weet je precies wat je nu eigenlijk aan een bepaalde verzekering hebt.

Voor wie geschikt

Het is alleen geschikt voor mensen met een groot aantal paarden, vaak geldt er dan ook een soort van minimum grens bij acht paarden. Dit doen ze omdat iedereen anders de verzekering af kan sluiten om zo kosten te besparen. De volledige paardenverzekeringen zijn natuurlijk wel voor iedereen af te sluiten.

De collectieve paardenverzekering is dus ideaal voor mensen die aardig wat paarden thuis hebben in de stal of op de manege. Als we kijken naar de kosten op jaarbasis dan zien we dat je aanzienlijk veel kosten kan besparen door middel van deze verzekering.