Dekhengstenverzekering

De kans is natuurlijk groot dat jij zelf een dekhengst thuis hebt, je bent tenslotte niet voor niets op deze pagina terecht gekomen. Een dekhengst is één van de meest bijzondere dieren die je in Nederland kunt hebben. Ze stralen toch iets speciaals en machtigs uit, het is alleen wel weer zo dat je hier dan ook aanzienlijk voor betaald. Het is nu eenmaal niet zo goedkoop om een dekhengst te hebben. Gelukkig is hier een oplossing voor, lees snel verder om er achter te komen wat dit is.

Je kunt er namelijk voor kiezen om een verzekering af te sluiten, als je een dekhengst hebt dan kun je kiezen voor een dekhengst verzekering. Door middel van deze verzekering is jouw paard vergoed voor allerlei soorten kosten, ook bijvoorbeeld de kosten die hij oploopt door een blessure. Er zijn een hoop aanbieders waar je heen kan gaan, deze staan allemaal op de site. Zo kan je kiezen voor de verzekering van Petplan, ontzettend handig voor dekhengsten!

Dekhengstenverzekering - Dierenverzekering-vergelijken.nl

Wat is een dekhengstverzekering?

Een dekhengst verzekering zorgt er dus voor dat je heel eenvoudig jouw dekhengsten kunt laten verzekeren. Het voordeel hiervan is dat je eigenlijk allerlei kosten kunt verhalen op de verzekering, als je dus een duur paard hebt dan is dit zeker een mogelijkheid om veel kosten te besparen. Mocht er dan iets met een aantal dekhengsten gebeuren dan sta je in ieder geval niet met lege handen.

Je hebt veel vrijheid bij het samenstellen een dekhengst verzekering. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de dekhengsten voor 100% te laten verzekeren, dit is natuurlijk wel de duurste optie. Je kunt er echter ook voor kiezen om een dekhengst alleen voor bepaalde kosten te laten verzekeren. Op die manier heb je een grote mate van vrijheid bij het samenstellen van de verzekering voor jouw dekhengst.

Dekking van de verzekering

Deze vraag is niet zo makkelijk te beantwoorden, je kunt namelijk zelf kiezen wat er gedekt wordt. Als je heel jouw paard laat verzekeren dan zal deze altijd alle kosten terugkrijgen als het paard komt te overlijden. Ook krijg je op die manier de behandelingen en de medicijnen vergoed, dat is wel handig want een dekhengst heeft nog wel eens een vaccinatie of een behandeling nodig.

Het handigste is nog altijd even kijken bij de premie van de verzekeraar, op die manier zie je erg snel wat er wel of niet vergoed wordt door de aanbieder  Bij onze site kun je dus ook de premies en de gedekte kosten vergelijken, binnen no time heb je een goede verzekering gevonden voor je hengst.

Voor wie is de dekhengstenverzekering geschikt?

Het is alleen geschikt voor mensen die echt een dekhengst hebben, dit gezien het feit dan andere mensen beter kunnen gaan voor een normale paardenverzekering. Dan worden namelijk dingen vergoed die niet nodig zijn voor de dekhengst.

De dekhengst paardenverzekering is dus ideaal voor mensen die een of meerdere dekhengsten hebben. Als we kijken naar de kosten op jaarbasis dan zien we dat je aanzienlijk veel kosten kan besparen door middel van deze verzekering. Het is ook mogelijk om andere huisdieren te laten verzekeren, dit kan ook allemaal bij ons hier op de site.