Embryoverzekering

Goed, jij krijgt waarschijnlijk binnenkort ook een paard thuis of je hebt een paard thuis wat zwanger is, anders was je niet op dit artikel gekomen.  Een paard is altijd weer bijzonder om te hebben, het zijn zulke elegante beesten. Dit is natuurlijk helemaal geweldig, het is alleen wel weer zo dat je hier dan ook aanzienlijk veel geld voor betaald per jaar. Het is nu eenmaal niet zo goedkoop om een paard in huis te hebben. Gelukkig is hier een oplossing voor, daar gaan we nu naar kijken!

Het is mogelijk om een verzekering af te sluiten, ook als jouw paardje nog geboren moet worden. dit kan door een embryo verzekering. Door middel van deze verzekering is de embryo vergoed tot aan de geboorte, zo ben je verzekerd bij misgeboortes of problemen met de bevalling. Er zijn een hoop aanbieders waar je heen kan gaan, op onze site vindt je ze allemaal. De verzekering van Reaal is bijvoorbeeld een van de verzekeringen die je kunt kiezen.

Embryoverzekering - Dierenverzekering-vergelijken.nl

Wat is een embryo verzekering

Een embryo verzekering zorgt er dus voor dat je heel eenvoudig jouw toekomstige paard kunt laten verzekeren tot hij geboren is. Het voordeel hiervan is dat je eigenlijk allerlei kosten kunt verhalen op de verzekering mocht er iets misgaan bij de bevalling van het paardje. Mocht er dan iets met een ongeboren veulen gebeuren dan sta je in ieder geval niet met lege handen.

Je hebt veel vrijheid als je de verzekering gaat samen stellen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het embryo voor 100% te laten verzekeren, dit is dan ook wat de meeste mensen doen. Het is namelijk zo dat er altijd iets mis kan gaan bij het bevallen van het veulen, je wilt dan ook liever niet hebben dat je straks allerlei kosten voor je rekening moet nemen.

Wat wordt er gedekt voor de embryo

Het is niet zo simpel om hier een antwoord op te geven, je kunt namelijk zelf kiezen wat er gedekt wordt. Al is het wel zo dat het bij deze verzekering voornamelijk gaat om een misgeboorte of om een geboorte waarbij het veulen bepaalde aandoeningen heeft. De verzekering geld namelijk maar voor een aantal dagen nar de geboorte, daarna moet je een normale paardenverzekering nemen.

Het handigste is nog altijd even kijken bij de premie van de verzekeraar, op die manier zie je erg snel wat er nu precies onder die premie valt van die specifieke verzekering.  Bij onze site kun je dus ook de premies en de gedekte kosten vergelijken, zo heb je heel snel een goede verzekering die je kunt kiezen voor jouw embryo van het paard.

Voor wie geschikt?

Het is alleen geschikt voor mensen die een paardje krijgen, dit gezien het feit dat de verzekering maar geldt tot ongeveer een week na de geboorte. Heb je dus al een paard wat al ouder is dan een week dan kun je kiezen voor de reguliere paardenverzekering bij ons op de site.

Deze verzekering is dus ideaal voor mensen die binnenkort een veulen verwachten. Als we kijken naar de kosten bij een miskraam of andere aandoening dan zien we dat je aanzienlijk veel kosten kan besparen wanneer je beschikt over de verzekering. Kies dus voor een verzekering voor het embryo als je zeker wilt weten dat hij goed te wereld zal komen. Wil je meer artikelen lezen over paarden bekijk dan onze speciale paardenblog!