Ponyverzekering

De kans is best wel groot dat jij een pony hebt, je bent tenslotte bij dit artikel terecht gekomen. Een pony hebben is een aanrader, je hebt altijd weer een prachtig beest om te verzorgen en om mee te rijden. Het is alleen wel zo dat je aardig wat geld kwijt bent in een jaar voor een pony. Dit heeft te maken met het feit dat een pony nu eenmaal meer weegt dan een normaal huisdier. Hierdoor zijn de behandelingen duurder. Wil je weten hoe je geld kan besparen dan moet je snel verder lezen!

Een pony verzekeren, wat is het?

Goed, de oplossing is dat je er voor kunt kiezen om een pony te laten verzekeren. Deze verzekering werkt gewoon precies hetzelfde als elke andere verzekering. Het is een verzekering waarmee je de kosten die je hebt gemaakt bij de verzekeraar kunt neerleggen.  Er zijn natuurlijk ontzettend veel soorten aanbieders voor een pony, elke verzekering hanteert natuurlijk zijn eigen eisen. Het is dus altijd een beetje zoeken naar de beste verzekering, gebruik daarom ons overzicht.

De verzekering heeft altijd de zelfde werking.  Je moet in de maand een bepaald bedrag betalen, dit heet ook wel de maandelijkse premie. Deze premie is voor een pony lager dan voor een volgroeid paard. Het is dus helemaal niet zo duur om een pony te laten verzekeren, en je bespaart er een hoop mee.

Ponyverzekering - Dierenverzekering-vergelijken.nl

Wat dekt een verzekering voor de pony?

Er zijn diverse soorten verzekeringen voor jouw pony, dit betekent dan ook dat lang niet elke verzekering hetzelfde vergoed als de andere. Als elke verzekering hetzelfde zou dekken dan zou het natuurlijk een beetje raar zijn. Wel zien we dat er bepaalde kosten eigenlijk altijd vergoed worden. Zo horen de inentingen en de medicijnen eigenlijk altijd tot de premie, ongeacht of je nu een dure of een goedkope verzekering hebt. Deze zijn normaal al duur, dit is dus een meevallertje.

De behandelingen vallen bij de duurdere verzekeringen ook onder de premie. Dit kan dus bijvoorbeeld zijn voor een behandeling voor een blessure bij het rennen. Dit is fijn want een behandeling voor het paard is niet normaal duur. Je kunt altijd even op internet kijken wat er allemaal onder de premie valt bij de verzekering die je op het oog hebt.

De voordelen van een verzekering voor de pony

Het voordeel van een verzekering is dus dat je de kosten kunt verhalen bij de verzekeraar. Hierdoor zal je in een jaar veel minder kosten hebben voor jouw pony. Je hebt tenslotte allerlei kosten die je gewoon teruggestort krijgt. Als je alles gaat uitrekenen dan zal je versteld staan!

Ook is het zo dat je veel geld kunt besparen als jij paard die door het uitoefenen van bijvoorbeeld rensport vaak naar de kliniek moet. Dit zorgt er dus eigenlijk voor dat je een pony kunt nemen waar je mee kunt rennen zonder dat je bang hoeft te zijn voor de hoge kosten. Zo is het dus helemaal niet meer zo eng om een hengst te nemen, de kosten zijn dan niet meer zo hoog.

De nadelen van een verzekering

Uiteraard heeft een verzekering ook een aantal nadelen. Zo moet je wel de maandelijkse premie elke keer betalen. Als jij een pony hebt die eigenlijk alleen die niet veel beweegt dan kan een verzekering een beetje overbodig zijn. Als is dit maar te bezien want mocht het misgaan dan heb je tenminste nog iets om op terug te vallen.

Een ander nadeel is dat je alsnog elke keer het eigen risico moet betalen in het jaar. Dit is niet zo heel erg, als je het eenmaal hebt uitgegeven dan hoef je het niet meer te betalen. Mocht je dus een behandeling willen voor je pony dan ben je niet zo veel kwijt.

Diverse soorten verzekeringen

Je kunt er ook voor kiezen om een ander soort verzekering af te sluiten, je kan namelijk ook er voor kiezen om de pony deels te laten verzekeren of om de trailer te verzekeren, op die manier kan je een verzekering er bij nemen. Zo kan je bijvoorbeeld de pony en de trailer verzekeren, dan zit je helemaal gebakken.

Neem een ponyverzekering

Een verzekering voor de pony is dus een goede keuze. Je kunt namelijk veel meer geld besparen wanneer je ineens veel geld moet betalen.  Je stuurt namelijk gewoon de rekening door om het vergoed te krijgen, je krijgt het dan gewoon op je bank.  En sommige kosten moet je nu eenmaal toch betalen, met een verzekering bespaar je dus flink.

Bij ons kun je de beste paardenverzekeringen op een rijtje inzien. Zo hoef je in ieder geval niet meer te veel te betalen wanneer je ook een pony wilt of hebt. Er staan vele verzekeraars bij, zo heb je dus veel keus bij het afsluiten van een bepaalde verzekering. Ga dus zeker voor een verzekering voor je dier.