Transportverzekering

Vind jij paarden ook de mooiste beesten die er maar zijn? Als dit zo is dan ben je zeker niet de enige, aardig wat mensen in ons land hebben dit edele dier. Er zit alleen een groot nadeel aan het hebben van een paard, dit is dat je aardig wat geld in het beest moet stoppen. Een paard is nu eenmaal een veel duurder dan een ander dier, dit gezien de grootte en het gewicht van het beest. In een jaar ben je dan ook best wel wat kwijt.

Het is alleen mogelijk om deze kosten te verlagen, dit is door een dierenverzekering af te sluiten voor jouw paard. Met deze paardenverzekering krijg je de kosten die je maakt vergoed van de verzekeraar. Nu kun je natuurlijk heel het paard laten verzekeren, maar niet iedereen heeft een paard thuis staan. Sommige mensen hoeven alleen een paard te vervoeren voor een kennis bijvoorbeeld, je kunt dan kiezen voor een transportverzekering.

Transportverzekering - Dierenverzekering-vergelijken.nl

Wat is een transportverzekering?

Het is niet zo heel moeilijk om je voor te stellen wat de verzekering nu inhoudt, je kunt het wel zien aan de naam. Het is een verzekering waarbij je kosten die je maakt bij mogelijk schade bij het transporten kunt verhalen op de verzekering. Aangezien het transport een belangrijke rol speelt bij het hebben van het beest is het dus handig om dit te laten verzekeren. Een andere variant hierop, is de paardentrailer verzekering of de rijtuigenverzekering.

De verzekering werkt eigenlijk net als iedere andere verzekering. Het is zo dat je de rekeningen en afschriften moet bewaren die je maakt, dit is nodig voor het op de website declareren van de rekeningen. Vaak staat er op de site heel simpel vermeld hoe je nu alles moet indienen voor een vergoeding. Maar je kunt ook altijd bellen naar de verzekeraar als je er niet uitkomt.

De premie van de verzekering

De premie is het maandelijkse bedrag wat van je rekening wordt afgeschreven in de maand. Bij een transport verzekering zal dit niet zo veel zijn, maximaal enkele euro’s in de maand. Dit heeft weer te maken met het feit dat het paard niet verzekerd is buiten transport, je krijgt met een transport verzekering alleen de kosten voor de schade bij het transporteren vergoed. Dit is dus wel degelijk handig als je zeker wilt weten dat je niet de pineut bent als er iets gebeurd.

De premie is niet voor iedereen hetzelfde. Het hangt allemaal af van waar je de verzekering afsluit en welke kosten je verzekerd wilt hebben. Meestal krijg je alle kosten vergoed die je ontstaan door schade onderweg, maar je kunt er ook voor kiezen om de schade vergoed te krijgen als er iets gebeurt bij het uitladen van het paard.

Voor wie is deze geschikt?

Het is dus een verzekering gemaakt om de kosten van het transport te vergoeden. Het is namelijk zo dat zij vaak veel paarden moeten vervoeren, wanneer er iets mis gaat dan moet je een hoop betalen. Voor deze mensen is dus wel degelijk om een verzekering te nemen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een paard te laten verzekeren, op die manier krijg je alles vergoed.

Wanneer je heel het paard laat verzekeren, vallen eigenlijk alle kosten onder de premie. Hier horen dan ook de medicijnen en de behandelingen bij. Een behandeling voor een paard nog best wel duur, mocht het paard er een nodig hebben dan is het wel handig om een verzekering te hebben.