Uitvaartverzekering

Vindt u paarden ook de mooiste beesten die u kunt hebben? Als dit zo is dan bent u niet de enige, er zijn ontzettend veel paarden in ons land. Er komt echter wel een dag dat uw paard of pony komt te overlijden, hier is niets aan te doen. Voordat het zover is, kunt u na gaan denken over een mogelijke uitvaartverzekering.

Door middel van deze verzekering krijgt u de kosten vergoed die u maakt voor de crematie en voor het vervoeren naar de crematie. Nu is dit zeker een goede keuze om te doen, een uitvaart voor een paard is namelijk niet zo groot. U betaalt immers vrij veel voor de crematie voor een groot dier.

Uitvaartverzekering - Dierenverzekering-vergelijken.nl

Wat is een uitvaartverzekering?

U heeft waarschijnlijk wel een idee over wat een uitvaartverzekering is.  Het is een verzekering waarbij u de kosten die u maakt voor de crematie en het vervoer hiernaar toe kunt verhalen bij de aanbieder van de verzekering. Zo hoeft u niet de crematie zelf te betalen, dit kan rechtstreeks worden doorgestuurd naar de verzekering.

Deze verzekeringssoort werkt op precies dezelfde manier als elke andere soort verzekering. Je moet de rekeningen die je krijgt doorsturen naar de verzekeraar, al wordt bij deze verzekering ook wel eens gekozen voor een doorstuurverzoek van de crematie. Zo hoeft u zelf niets meer te doen. Dit staat altijd wel vermeld op de site van de verzekeraar.

De premie van de verzekering

De premie is het maandelijkse bedrag wat je kwijt bent voor de verzekering, bij een uitvaartverzekering is dit dus iets meer omdat het een paard betreft. Het is namelijk duurder om een paard te cremeren dan een ander beest, vandaar het prijs. Het is wel weer goedkoper dan een normale paardenverzekering, dan is namelijk heel het beest verzekert.

De premie is niet voor iedereen hetzelfde. Het hangt allemaal af van welke verzekeraar je ebt en welke kosten je graag wilt laten vergoeden. Meestal krijg je alle kosten vergoed die je maakt voor het transport en de crematie, maar je kunt er ook voor kiezen om de kosten vergoed te krijgen als er bijvoorbeeld extra vervoer geregeld moet worden.

Voor wie is deze geschikt?

Het is dus een verzekering gemaakt om de kosten van de crematie te kunnen declareren. Het is namelijk zo dat een crematie voor een paard nu eenmaal niet zo goedkoop is. Als je dit niet allemaal zelf wilt betalen is het dus handig om een verzekering te nemen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een paard of pony te laten verzekeren , op die manier krijg je alles vergoed.

Wanneer je heel het paard laat verzekeren dan krijg je wel weer alles vergoed. Dit is uiteraard wel duurder dan alleen een uitvaartverzekering, maar op de lange termijn zou je kosten kunnen besparen. Hier horen namelijk ook de medicijnen en de behandelingen bij. Een behandeling voor een paard is niet zo voordelig, door de verzekering hoef je dit dus allemaal niet meer zelf te betalen.