Vruchtverzekering

Een paard is niet voor niets één van de meest bijzondere beesten die je maar kunt vinden. Het is dan ook echt zo dat het erg leuk is om een paard te hebben. Het nadeel is alleen wel weer dat een paard natuurlijk een stukje duurder is dan een ander huisdier, hij is nu eenmaal veel groter. Dit is dan ook de reden dat je op jaarbasis heel veel geld kwijt kan zijn aan dit beest, meer dan je zou verwachten.

Het is alleen wel mogelijk om aanzienlijk wat kosten te besparen, dit is om een dierenverzekering af te sluiten voor jouw paard. Met deze soort verzekering krijg je de kosten die je maakt vergoed van de verzekeraar. Nu kun je natuurlijk heel het paard laten verzekeren, maar dit kost dan wel weer een hoop. We gaan vandaag kijken naar de vruchtverzekering. Een misgeboorte of een aandoening bij een veulen is nooit leuk, maar je moet er nu eenmaal mee om kunnen gaan.

Vruchtverzekering - Dierenverzekering-vergelijken.nl

Wat is een vruchtverzekering?

De vruchtverzekering is er voor de geboorte van een veulen wat mis gaat. Zo kan het veulen natuurlijk dood geboren, maar het kan ook zo zijn dat het paard last heeft van een bepaalde aandoening waardoor hij niet goed kan lopen. De verzekering betaald de schade die je hiervan ondervindt, dit is dus vooral zo bij het behandelen of bij het in laten slapen van een ziek veulen.

De verzekering is een normaal soort verzekering, net als de reguliere paardenverzekering. Het is zo dat je de rekeningen en afschriften moet bewaren in de boekhouding, deze heb je nodig bij het online declareren van de rekeningen. Vaak staat er op de site in stapjes vertelt hoe je nu alles moet indienen voor een vergoeding. Anders kun je altijd even naar de verzekeraar bellen als je er niet uit komt.

De premie van de verzekering

De premie is het totaal bedrag wat je in de maand zal betalen voor de vruchtverzekering. Bij een vruchtverzekering is dit bedrag niet zo hoog, het zal dan ook nooit meer zijn dan enkele tientjes in de maand. Dit heeft weer te maken met het feit dat niet heel het paard verzekerd is, je krijgt met een vruchtverzekering alleen de kosten vergoed die optreden als schade aan de miskraam of de afwijking van het veulen. Dit is dus wel erg handig als je zeker wilt weten dat jouw veulen wel vergoed is bij de geboorte.

De premie is natuurlijk voor iedereen weer anders. Het totale bedrag verschilt per doel waar je de verzekering afsluit, er zijn namelijk verschillende soorten kosten die je kunt selecteren om te laten verzekeren. Echter zullen de meeste mensen gewoon heel het veulen verzekeren, dit is namelijk het meest voor de hand liggende.

Voor wie is deze geschikt?

Het is dus een verzekering die geschikt is voor mensen die veel veulens krijgen op bijvoorbeeld een manege. Het is namelijk zo dat zij vaak veel paarden hebben die een veulen kunnen krijgen, als de geboorte misgaat dan heb je nu dus wat extra zekerheid. Voor hen loont het dus wel degelijk om een verzekering te nemen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een paard te laten verzekeren , op die manier krijg je alle kosten vergoed voor het paard.

Wanneer je heel het paard laat verzekeren dan vallen eigenlijk alle kosten hier onder. Hier horen dan ook de medicijnen en de behandelingen bij. Een behandeling voor een paard is nog niet echt goedkoop, met de verzekering kun je dus aardig wat besparen.