Wagens- en rijtuigenverzekering

Een paar is altijd weer mooi om te zien, niet zo raar natuurlijk dat er een hoop mensen zijn in ons land die een paard hebben. Er zit alleen een groot nadeel aan het hebben van een paard, dat is dat het aardig duur kan zijn. Een paard is nu eenmaal een veel groter en duurder beest dan bijvoorbeeld een hond, als je kijkt naar de kosten die je ieder jaar maakt dan zal het je verbazen hoe veel dit eigenlijk wel niet is.

Het is alleen wel mogelijk om aanzienlijk wat kosten te besparen, dit is om een dierenverzekering af te sluiten voor jouw paard. Door middel van een paardenverzekering krijg je de kosten die je maakt vergoed van de verzekeraar. Nu kun je natuurlijk heel het paard laten verzekeren, maar dit kost aardig wat geld. We gaan vandaag kijken naar de wagens- en rijtuigenverzekering, zo kun je er voor kiezen om de paardentrailer te verzekeren!

Wagens- en rijtuigenverzekering - Dierenverzekering-vergelijken.nl

Wat is een wagens- en rijtuigverzekering?

Het is niet zo heel moeilijk om je voor te stellen wat dit voor verzekering is, de naam zegt het immers wel. Het is een verzekering waarbij je de specifieke rijtuigen kunt vergoeden die je normaal voor je paard gebruikt. Zo kan het gaan over een trailer, deze zijn toch wel erg duur. Aangezien deze een belangrijke rol speelt bij het vervoeren van het beest is het dus handig om deze te laten verzekeren.

De verzekering werkt eigenlijk net als iedere andere verzekering. Het is zo dat je de rekeningen en afschriften goed bij de hand moet houden, deze heb je nodig bij het online declareren van de rekeningen. Vaak staat er op de site heel simpel vermeld hoe je nu alles moet indienen voor een vergoeding. Dit laat zichzelf allemaal wel zien als je een verzekering hebt.

De premie van de verzekering

De premie is het maandelijkse bedrag wat je in de maand moet betalen om jouw rijtuigen te laten verzekeren. Bij een rijtuigenverzekering zal dit niet zo veel zijn, op zijn max een paar euro in de maand. Dit heeft weer te maken met het feit dat niet heel het paard verzekerd is, je krijgt met een rijtuigverzekering alleen de kosten voor de schade aan de rijtuigen vergoed. Dit is dus wel degelijk handig als je zeker wilt weten dat je jouw rijtuig veilig en verzekerd is.

De premie is natuurlijk voor iedereen weer anders. Het hangt allemaal af van waar je de verzekering afsluit en wat voor rijtuig je nu wilt laten verzekeren. Echter zullen de meeste mensen het natuurlijk voor een trailer laten doen, al is het ook mogelijk om speciale bussen te laten verzekeren waarin je meerdere paarden kunt vervoeren.

Voor wie is deze geschikt?

Het is dus een verzekering die geschikt is voor mensen die een trailer hebben staan op de manage. Het is namelijk zo dat zij vaak veel paarden moeten vervoeren, als de trailer kapot gaat dan zijn ze ver van huis. Voor hen loont het dus wel degelijk om een verzekering te nemen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een paard te laten verzekeren , zo is heel het paard verzekerd.

Wanneer je heel het paard laat verzekeren dan krijg je eigenlijk alle kosten terug. Hier horen dan ook de medicijnen en de behandelingen bij. Een behandeling voor een paard is gezien de moeite en duur nog aardig prijzig, als je een behandeling voor de boeg hebt is dit dus erg handig.