Wettelijk aansprakelijkheidsverzekering

Nederland staat bekend om een hoop dingen, maar één van de dingen waar Nederland echt een grote speler van is zijn paarden. In Nederland zijn er een hoop mensen die thuis een pony of een hengst hebben. Het is alleen wel zo dat een paar best duur kan zijn, en al helemaal als je paard een ander persoon schade aanbrengt. Een ongeluk zit natuurlijk wel in een klein hoekje he!

Als jouw paard schade aanbrengt  bij een ander dan moet je dus aardig wat geld betalen uit eigen zak, al helemaal als er sprake is van lichamelijk letsel. Vandaar dat het tijd is om dit te voorkomen, dit kan je doen door een paardenverzekering af te sluiten. Door middel van deze verzekering kom je in ieder geval niet in de problemen als er iets gebeurt met jouw paard waardoor hij schade aanbrengt aan een ander.

Wettelijk aansprakelijkheidsverzekering - Dierenverzekering-vergelijken.nl

Wat is een wettelijk aansprakelijkheidsverzekering

Het is dus zo dat je met deze verzekering de kosten vergoed zal krijgen als jij schade aanbrengt aan een ander met je paard. Je vraagt je misschien af hoe dit dan kan gebeuren, maar het komt nog wel eens voor dat een paard iemand van zijn fiets trapt. Als een ander hier schade van ondervindt dan ben je erg veel geld kwijt, de verzekering is hier dus een goede oplossing voor.

Een verzekering gaat heel makkelijk in zijn werk. Je hoeft namelijk alleen maar de rekeningen en de kosten door te sturen naar de verzekeraar, deze zal er voor zorgen dat je alles gewoon terug krijgt. Vaak staat er op de site heel eenvoudig wat nu precies de stappen zijn.

De premie van de verzekering

Een verzekering is natuurlijk niet gratis, je betaalt er dan ook een maandelijkse premie voor. Het voordeel is wel dat de premie van een dierenverzekering eigenlijk nooit zo hoog is, lang niet zo hoog als een verzekering voor een normaal persoon. Zelfs Radar vindt het een goede optie! De verzekering is dus handig als je veel kosten maakt, dit is namelijk het geval als je schade aanbrengt aan een ander.

De premie is nooit voor iedereen hetzelfde. De prijs is gebaseerd op waar je de verzekering afsluit en wat voor rijtuig je nu wilt gebruiken voor de verzekering. Echter zullen de meeste mensen het natuurlijk voor een trailer laten doen, al kan je ook de vrachtwagen voor de paarden laten verzekeren als je deze hebt. Dit komt echter minder vaak voor dan een trailer.

Iedereen zijn premie is wel weer anders. De prijs is namelijk afhankelijk van de kosten die je wilt laten verzekeren. Zo zijn er mensen die het fijn vinden dat alles vergoed wordt bij een wettelijk aansprakelijkheidsverzekering, voor deze mensen zal de premie uiteraard hoger liggen dan bij de mensen die maar de kosten deels hebben verzekerd.

Voor wie is deze verzekering?

De verzekering is ideaal voor mensen die regelmatig met hun paard gaan rijden, zij hebben namelijk een veel grotere kans om iemand schade aan te brengen. Het gebeurt namelijk het meest tijdens het rijden in het bos. Voor deze groep loont het dus wel degelijk om een verzekering te nemen. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor de verzekering om heel het paard te laten verzekeren , zo is de premie veel groter.