Zadelverzekering

Het is ontzettend leuk om een paard te hebben. Misschien heb je hem zelfs wel echt thuis staan, in bijvoorbeeld de stal of op de manege. Met een paard heb je nooit meer verveling, het is dan ook ontzettend tof om een eindje te gaan rijden. Echter komt het steeds vaker voor dat er zadels gestolen worden, dit is natuurlijk jammer. Wat moet je dan nog doen?

Je kunt er voor kiezen om jouw zadel te laten verzekeren. Middels een zadelverzekering krijg je de kosten van een nieuw zadel terug van de verzekering als hij kapot gaat of als hij gestolen wordt. Sommige zadels zijn nu eenmaal waardevol. Als jouw zadel dan ook al eens is gestolen dan is het zeker goed om eens na te denken over deze zadelverzekering.

Zadelverzekering - Dierenverzekering-vergelijken.nl

 

Wat is een zadelverzekering?

Goed, met de zadelverzekering krijg je dus jouw zadel vergoed als hij wordt gestolen of als er iets met het zadel gebeurt wat buiten jouw macht ligt. Dit laatste is belangrijk, je krijgt namelijk niets betaald als je hem zelf kapot hebt gemaakt. Dat zou tenslotte wel een beetje makkelijk zijn. Het is dus zo dat je het wel vergoed krijgt als iemand anders hem kapot maakt.

Ook bij diefstal krijg je het dus vergoed. Het is wel belangrijk dat je aangifte doet als hij inderdaad gestolen is, dit heb je namelijk nodig bij het innen van de kosten. Anders zou iedereen het als gestolen kunnen opgeven. Je kunt tegenwoordig ook aangifte doen via internet, maar het is nog altijd het makkelijkst om gewoon even het politiebureau in te lopen. Het is echt zo gedaan, dan kun je zo snel mogelijk de verzekering bellen.

Voordelen van de verzekering

Een verzekering is dus de ideale manier om veel kosten terug te krijgen als het zadel wordt gestolen. Dit is dan ook gelijk het eerste voordeel. Het komt nu eenmaal steeds vaker voor dat een zadel wordt gestolen, je kunt je hier dus beter op voorbereiden. Door middel van de verzekering krijg je op die manier dus wel alle kosten terug.

Ook is het zo dat je door middel van deze verzekering een duurder zadel kan nemen. Als hij wordt gestolen dan krijg je alles terug, als je een duur zadel hebt ook. Dit zorgt er voor dat je een zadel kan kiezen wat echt fijn rijdt, zonder dat je je druk hoeft te maken om mogelijke diefstal

Nadelen van een verzekering

Het is wel zo dat er enkele nadelen zitten aan het nemen van een verzekering. Zo moet je elke keer wel de maandelijkse premie betalen. Als jouw zadel dus wordt gestolen dan heb je eigenlijk voor niets betaald. Het is wel weer zo dat je dit niet kunt voorspellen, dat zou een beetje raar zijn. Het is dan misschien toch handig om een verzekering te nemen voor de zekerheid.

Een ander nadeel is dat je aardig wat administratie moet bijhouden, dit is nu eenmaal een bijkomend effect van een verzekering. Het is namelijk zo dat je wel de rekeningen moet kunnen laten zien, maar als je het allemaal een beetje op orde houdt dan zou dit niet echt een probleem moeten zijn.

Je paard laten verzekeren

Je kunt er dus voor kiezen om een paard te laten verzekeren, dit kan naast de zadelverzekering. Door middel van deze verzekering krijg je eigenlijk bijna alle kosten terug die je maakt voor je paard. Als je een behandeling hebt dan zou je normaal alles zelf moeten betalen, als je een goede verzekering hebt dan is dit allemaal niet meer nodig. Dit kan dus aanzienlijk veel geld schelen als jouw paard een ietwat langere of duurdere operatie moet hebben, zo scheelt het een hoop geld.

De aanbieders hebben allemaal een eigen premie waar de gedekte kosten op staan, zo zijn er goedkope verzekeringen die de globale kosten vergoeden en dure verzekeringen die veel meer vergoeden.

Bij ons kun je dus terecht voor alle soorten verzekeringen die je kunt afsluiten voor jouw paard. Door middel van de verzekering zal je merken dat je in een jaar veel minder geld kwijt zal zijn. Als jouw zadel vaak wordt gestolen dan kun je dus kiezen voor de zadelverzekering om zo alles terug te krijgen. Maak dus de stap en spendeer minder aan een paard door middel van een paardenverzekering of een zadelverzekering!