Petplan hondenverzekering

Vergelijk en Bespaar
Zorg voor uw dieren
Altijd up to date

Honden, papegaaien en konijnen. Je kunt ze allemaal direct verzekeren bij Petplan en dat is een prettig idee. Neem nou de Petplan hondenverzekering. Die verzekering is ingericht op de vaak onverwacht hoge kosten van een bezoek aan de dierenarts. Een aandoening, de noodzaak voor een operatie of zelfs euthanasie: het zijn allemaal dingen die hondeneigenaren tegen kunnen komen. Dát weten we allemaal, maar we beseffen ons vaak niet welk prijskaartje hieraan hangt. En dat die prijs ook betaald moet worden wanneer de behandeling eenmaal begonnen is. Niet behandelen is natuurlijk uitgesloten en daarom is de Petplan hondenverzekering in het leven geroepen door Unigarant.

Petplan hondenverzekering, onderdeel van Unigarant

Petplan is onderdeel van Unigarant. Unigarant is op zijn beurt weer een dochteronderneming van ANWB en werd opgericht in 1972 in Hoogeveen. Petplan noemt zich de nummer één dierenverzekering van Nederland en heel vreemd is dat niet. Er is meer dan 40 jaar ervaring aanwezig en de verzekeraar heeft meer dan 1,5 miljoen dieren verzekerd! Een van de meest prettige elementen van de verzekering is de ervaring met dieren bij de verzekeraar. Er werken mensen die zelf ook honden hebben, of die in klinieken werken waar dieren behandeld worden. Dat zorgt voor meer kennis, meer begrip en vaak kunnen de medewerkers ook met raad en daad bijstaan wanneer er problemen zijn.

Vitnamese hondennamen

Petplan werkt samen met de Dierenbescherming. De verzekeraar zet zich niet alleen in voor het verzekeren van de dieren, maar wil ook bijdragen aan een beter milieu voor de dieren door betere voorlichting te geven.

Petplan verzekeringspakketten

Bij de Petplan hondenverzekering heb je de keuze uit verschillende pakketten. Zij hebben allemaal een verschillende dekking en verschillende premies, waardoor het de moeite waard is om eens te gaan vergelijken. Of je gaat direct op zoek naar de verzekering die jij graag wilt hebben voor je huisdier, want uiteindelijk draait het om het welzijn van jouw hond.

Petplan staat bekend om de brede dekking van het basispakket. Er is echter een pakket dat minder bevat dan de basis. Dit is het ongevallenpakket. In dit pakket wordt het bezoek aan de dierenarts gedekt, inclusief alle eventuele behandelingen en operaties. De dekking geldt alleen wanneer er aangetoond kan worden dat er een ongeval gebeurd is. Dit kan een aanrijding zijn, het binnenkrijgen van scherpe of giftige voorwerpen, of een vechtpartij met een ander dier waardoor bijtwonden ontstaan zijn. Is dit niet aantoonbaar, dan dekt dit pakket de kosten niet.

Engelse hondennamen

Kies je voor het basispakket, dan hoef je niet aan te tonen dat er een ongeluk gebeurd is. De verzekering vergoedt de noodzakelijke behandelingen en het bezoek aan de dierenarts. Een groot voordeel is dat er volledig vrije keuze voor de dierenarts is bij de Petplan hondenverzekering. Je kunt dus gewoon naar de dierenarts die je zelf prettig vindt, of waar jouw hond het rustigst is. In het basispakket zit ook vergoeding voor de behandelingen van heupen en ellebogen. Praktisch wanneer je een bepaald ras hebt die bekend staan om zwakke gewrichten, zoals herdershonden.

Wil je ook vergoedingen krijgen voor eventuele castratie of sterilisatie? Plus vergoedingen voor CT-scans en MRI? Die vind je in het Pluspakket van de Petplan hondenverzekering. Kies je voor Totaal, het duurste pakket, dan is ook preventieve zorg tot € 60 per jaar vergoed.

Wat is belangrijk bij het kiezen van een pakket?

Het kiezen van een verzekering draait vaak om de dekking tegenover de premie die jaarlijks betaald moet worden. Maar bij Petplan is er een goede reden om nog iets verder te kijken. Bij het Totaalpakket is de dekking op alle elementen namelijk maximaal: 80%. Kies je een kleiner pakket met een lagere premie, dan kom je veel meer vergoedingen tegen van 75% of 50%. Daarom is het goed om even rustig de tijd te nemen en de premie naast elkaar te leggen. Besef goed dat de premie gebaseerd wordt op de leeftijd van de hond en het ras. Doorgaans is het zo dat vandaag een Petplan hondenverzekering afsluiten goedkoper is dan volgende maand een verzekering voor de hond afsluiten. Dit heeft te maken met het risico op complicaties.

Aanvullende verzekeringen

Petplan heeft ook aanvullende verzekeringen die afgesloten kunnen worden. Hieronder vallen chemobehandelingen en dekkingen voor het cremeren en vervoeren van een overleden huisdier. Ook kan er een reisverzekering afgesloten worden. Dit zijn verzekering waar je zeker naar kunt kijken. Zeker de kosten voor het cremeren en vervoeren van (grotere) honden kunnen hoog oplopen. Een reisverzekering is al snel praktisch wanneer je van plan bent om langere reizen te maken en jouw huisdier mee te nemen. Zo is de zorg in het buitenland namelijk ook (deels) gedekt. Zo weet je zeker dat jouw huisdier altijd de zorg kan krijgen die nodig is.

Heb je konijnen of papegaaien, dan kun je deze ook direct verzekeren bij Petplan. De medewerkers die actief zijn bij deze verzekering hebben ervaring met uiteenlopende soorten huisdieren en er werkt zelfs een dierenarts op het kantoor. Zo weet je zeker dat je altijd met jouw vragen terecht kunt en dat er deskundig advies komt, in plaats van een telefoonnummer van een dierenarts.

De verzekering die bij jouw hond past

Indiaanse hondennaam

De kosten van een bezoek aan de dierenarts kunnen ontzettend hard oplopen. Naast het standaardtarief komen er kosten voor een bloedonderzoek, voor het materiaal dat gebruikt moet worden tijdens het onderzoek en met een beetje pech moet de hond ook nog eens overnachten in de kliniek, of moeten er dure medicijnen gebruikt worden om de hond beter te maken. De Petplan hondenverzekering kan de kosten aanzienlijk drukken. Dit is wel afhankelijk van het pakket dat je gekozen hebt. De goedkopere pakketten hebben een uitgebreide dekking, maar wel vaak tot 50 of 75% van het kostenplaatje.

Neem daarom eerst de tijd om te kijken welke van de verzekeringen het beste bij jou past. Neem gerust eens contact op met de mensen bij Petplan wanneer je eenmaal een verzekering afgesloten hebt, om te zien wat zij precies voor je kunnen doen. Of voor jouw huisdieren, want dat is de focus van deze verzekeraar en dat is aan alles te merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *