Petplan dierenverzekering

Petplan is sinds 2023: Figo Pet. Petplan gaat dus verder onder naam van Figo Pet

Petplan is al 10 jaar actief als huisdierenverzekeraar in Nederland. Via Petplan is het mogelijk om een huisdierenverzekering af te nemen voor honden, katten, konijnen & papegaaien. Bij de meeste huisdierenverzekeraars is het niet mogelijk om een huisdierenverzekering voor je konijn of papegaai af te nemen. Dit komt doordat het bedrijf Petplan al bijna 40 jaar enkel gespecialiseerd is in huisdierenverzekering en geen andere soort verzekeringen. Zij zijn zelfs benoemd tot de beste huisdierenverzekeraars wereldwijd. Dit komt mede door het feit dat het team van Petplan bestaat ook uit een team van huisdierenliefhebbers. Zij zijn daarom ook bereid om u goed te woord staan voor het belang van uw huisdier.

Voordelen van Petplan

Naast dat Petplan gespecialiseerd is in dierenverzekeringen hebben ze ook nog eens voordelige dierenverzekeringen. Er zijn namelijk 3 pakketten waar u gebruik van kunt maken. Het gaat hierbij om de volgende dierenverzekeringen

Petplan_Verzekering_Vergelijken
  • Petplan Basis
  • Petplan Plus
  • Petplan Totaal

Bij elk pakket heeft u een gratis dierenarts. Daarnaast dekken de Petplan dierenverzekering een deel van:

  • Een consult of diagnostiek
  • Fysiotherapie en gedragstherapie
  • Meer dan 1000 behandelingen
  • Operaties, opname en medicijnen
  • Gebit, MRI, CT scan, dierenambulance, ziektekosten Europa

Het percentage dat Petplan kan dekken bij deze producten van een dierenverzekering is afhankelijk van het pakket dat u wilt afnemen. Bij het “Petplan Totaal” pakket biedt Petplan u zelfs een preventief budget van €60 voor uw hond of kat.

Petplan hondenverzekering, onderdeel van Unigarant

Petplan is onderdeel van Unigarant. Unigarant is op zijn beurt weer een dochteronderneming van ANWB en werd opgericht in 1972 in Hoogeveen. Petplan noemt zich de nummer één dierenverzekering van Nederland en heel vreemd is dat niet. Er is meer dan 40 jaar ervaring aanwezig en de verzekeraar heeft meer dan 1,5 miljoen dieren verzekerd! Een van de meest prettige elementen van de verzekering is de ervaring met dieren bij de verzekeraar. Er werken mensen die zelf ook honden hebben, of die in klinieken werken waar dieren behandeld worden. Dat zorgt voor meer kennis, meer begrip en vaak kunnen de medewerkers ook met raad en daad bijstaan wanneer er problemen zijn.

Vitnamese hondennamen

Petplan werkt samen met de Dierenbescherming. De verzekeraar zet zich niet alleen in voor het verzekeren van de dieren, maar wil ook bijdragen aan een beter milieu voor de dieren door betere voorlichting te geven.

Petplan verzekeringspakketten

Bij de Petplan hondenverzekering heb je de keuze uit verschillende pakketten. Zij hebben allemaal een verschillende dekking en verschillende premies, waardoor het de moeite waard is om eens te gaan vergelijken. Of je gaat direct op zoek naar de verzekering die jij graag wilt hebben voor je huisdier, want uiteindelijk draait het om het welzijn van jouw hond.

Petplan staat bekend om de brede dekking van het basispakket. Er is echter een pakket dat minder bevat dan de basis. Dit is het ongevallenpakket. In dit pakket wordt het bezoek aan de dierenarts gedekt, inclusief alle eventuele behandelingen en operaties. De dekking geldt alleen wanneer er aangetoond kan worden dat er een ongeval gebeurd is. Dit kan een aanrijding zijn, het binnenkrijgen van scherpe of giftige voorwerpen, of een vechtpartij met een ander dier waardoor bijtwonden ontstaan zijn. Is dit niet aantoonbaar, dan dekt dit pakket de kosten niet.

Engelse hondennamen

Kies je voor het basispakket, dan hoef je niet aan te tonen dat er een ongeluk gebeurd is. De verzekering vergoedt de noodzakelijke behandelingen en het bezoek aan de dierenarts. Een groot voordeel is dat er volledig vrije keuze voor de dierenarts is bij de Petplan hondenverzekering. Je kunt dus gewoon naar de dierenarts die je zelf prettig vindt, of waar jouw hond het rustigst is. In het basispakket zit ook vergoeding voor de behandelingen van heupen en ellebogen. Praktisch wanneer je een bepaald ras hebt die bekend staan om zwakke gewrichten, zoals herdershonden.

Wil je ook vergoedingen krijgen voor eventuele castratie of sterilisatie? Plus vergoedingen voor CT-scans en MRI? Die vind je in het Pluspakket van de Petplan hondenverzekering. Kies je voor Totaal, het duurste pakket, dan is ook preventieve zorg tot € 60 per jaar vergoed.

Wat is belangrijk bij het kiezen van een pakket?

Het kiezen van een verzekering draait vaak om de dekking tegenover de premie die jaarlijks betaald moet worden. Maar bij Petplan is er een goede reden om nog iets verder te kijken. Bij het Totaalpakket is de dekking op alle elementen namelijk maximaal: 80%. Kies je een kleiner pakket met een lagere premie, dan kom je veel meer vergoedingen tegen van 75% of 50%. Daarom is het goed om even rustig de tijd te nemen en de premie naast elkaar te leggen. Besef goed dat de premie gebaseerd wordt op de leeftijd van de hond en het ras. Doorgaans is het zo dat vandaag een Petplan hondenverzekering afsluiten goedkoper is dan volgende maand een verzekering voor de hond afsluiten. Dit heeft te maken met het risico op complicaties.

Aanvullende verzekeringen

Petplan heeft ook aanvullende verzekeringen die afgesloten kunnen worden. Hieronder vallen chemobehandelingen en dekkingen voor het cremeren en vervoeren van een overleden huisdier. Ook kan er een reisverzekering afgesloten worden. Dit zijn verzekering waar je zeker naar kunt kijken. Zeker de kosten voor het cremeren en vervoeren van (grotere) honden kunnen hoog oplopen. Een reisverzekering is al snel praktisch wanneer je van plan bent om langere reizen te maken en jouw huisdier mee te nemen. Zo is de zorg in het buitenland namelijk ook (deels) gedekt. Zo weet je zeker dat jouw huisdier altijd de zorg kan krijgen die nodig is.

Heb je konijnen of papegaaien, dan kun je deze ook direct verzekeren bij Petplan. De medewerkers die actief zijn bij deze verzekering hebben ervaring met uiteenlopende soorten huisdieren en er werkt zelfs een dierenarts op het kantoor. Zo weet je zeker dat je altijd met jouw vragen terecht kunt en dat er deskundig advies komt, in plaats van een telefoonnummer van een dierenarts.

De verzekering die bij jouw hond past

Indiaanse hondennaam

De kosten van een bezoek aan de dierenarts kunnen ontzettend hard oplopen. Naast het standaardtarief komen er kosten voor een bloedonderzoek, voor het materiaal dat gebruikt moet worden tijdens het onderzoek en met een beetje pech moet de hond ook nog eens overnachten in de kliniek, of moeten er dure medicijnen gebruikt worden om de hond beter te maken. De Petplan hondenverzekering kan de kosten aanzienlijk drukken. Dit is wel afhankelijk van het pakket dat je gekozen hebt. De goedkopere pakketten hebben een uitgebreide dekking, maar wel vaak tot 50 of 75% van het kostenplaatje.

Petplan kattenverzekering

Bij Petplan kunt u een kattenverzekering afsluiten voor uw huisdier. Voor katten zijn er verschillend soorten pakketten waar u uit kunt kiezen, ieder pakket zal zo zijn eigen kosten hebben die vergoed kunnen worden.  We zien dat er bij Petplan een keuze gemaakt kan worden uit vier verschillende soorten pakketten. Al deze pakketten hebben verschillende soorten kosten die vergoed kunnen worden, het is voor iedereen een afweging om te maken.

Petplan Kattenverzekering

Bij de goedkoopste soort verzekering zal u de meest basis kosten vergoed krijgen die komen kijken bij het hebben van een kat. Zo kunt u de behandeling vergoed krijgen die komt kijken bij het laten chippen van de kat, ook zult u de kosten kunnen verhalen die te maken hebben met het castreren of steriliseren van de kat. Dit is dan ook wel de basisverzekering van Petplan, bij deze verzekering zullen lang niet alle kosten vergoed kunnen worden.

U heeft ook de mogelijkheid om te kiezen voor het plus pakket, dit is mogelijk voor een iets hogere prijs. We zien dat de kosten bij deze verzekering dan ook vaker binnen de premie zullen vallen, deze kosten zal u dan ook allemaal niet hoeven te betalen. Alle soorten kosten die gelden bij de basis pakketten zullen ook hier in de premie zitten, en u krijgt de kosten vergoed die niet binnen de basis gelden.

Voor iedereen zal het dan ook een afweging zijn die gemaakt dient te worden. Wanneer u graag zeker wilt weten dat de beste zorg mogelijk is voor uw huisdier dan is het niet verkeerd om te kiezen voor het plus pakket, echter liggen de kosten in de maand hier dan ook wel een stuk hoger. Als u kiest voor een basis verzekering dan zit u bij de goedkoopste variant wel goed, echter kan het zijn dat u ooit een dure operatie zal moeten laten plegen die niet vergoed zal worden.

Hoe declareer ik bij Petplan

Steeds meer mensen hebben een dierenverzekering voor hun hond of kat, alleen niet iedereen weet hoe een rekening nu eigenlijk vergoed kan worden bij Petplan. Wij zullen u een handje helpen, lees daarom verder om er achter te komen hoe u kunt declareren bij Petplan!

Stap 1: Open de site van Petplan

Bij Petplan is het proces van declareren vrij makkelijk gemaakt. Wanneer u de site bezoekt ziet u namelijk gelijk een kopje staan met het declaratie platform. Wanneer u hier op klikt zal u worden doorgestuurd naar een ander online platform, hier kunt u de rekeningen van bijvoorbeeld de vaccinatie gaan declareren. Zoals u wel kunt zien is dit niet bepaald ingewikkeld bij Petplan.

Declaratie Petplan Dierenverzekering

Stap 2: De belangrijke gegevens op een rijtje

Voordat u bij Petplan een rekening kunt declareren zult u eerst alle gegevens moeten verzamelen die nodig zijn voor deze declaratie. Deze gegevens dienen als bewijs van de betaalde kosten. Zo hebt u de gegevens nodig die de dierenarts u meegeeft, deze gaan over de behandeling. Ook moet u aangeven wat voor soort behandeling er nu precies heeft plaatsgevonden.

Stap 3: Kijk of er toestemming nodig is

Het kan zijn dat u toestemming nodig heeft voordat u verder kunt gaan om de rekening te declaeren. Dit is voor een laaggeprijsde behandeling niet nodig alleen zal u voor een dure operatie vaak wel weer toestemming moeten hebben voordat u het bedrag zomaar kunt indienen. U zal op de site van Petplan een overzicht vinden van de kosten die alleen gedeclareerd kunnen worden middels toestemming.

Stap 4: Lees altijd de voorwaarden

Het is iedere keer ontzettend belangrijk om de bepaalde voorwaarden van Petplan even door te lezen. Hier kunt u voorwaarden vinden die van toepassing zijn op de vergoedbare kosten en rekeningen. Voordat u de declaratie indient kan het handig zijn om hier even overheen te kijken, zo voorkomt u problemen in de toekomst.

Hoe zeg ik mijn verzekering op bij Petplan

Het opzeggen van een verzekering is nooit makkelijk geweest. Dit zou immers raar zijn, de verzekeraar heeft namelijk het liefst dat u gewoon mooi lid blijft bij Petplan. Bij Petplan is het een beetje zoeken, gelukkig zijn wij er om u hierbij te helpen. We gaan dan ook eens kijken naar de stappen die er gevolgd moeten worden voor het opzeggen van een verzekering.

Stap 1: Ga naar het account van uw Petplan verzekering

De verzekering van Petplan is in het eerste jaar nooit beschikbaar voor opzegging, dit is een regel die eigenlijk door iedere aanbieder gehanteerd wordt. U kunt via de site zelf een bepaalde dierenverzekering stop zetten, dit is op dezelfde plek als waar u heen gaat voor de declaraties. Wanneer u een meerjarig contract heeft dan is het uiteraard van belang dat u deze periode afwacht voordat u de verzekering van uw huisdier kunt opzeggen.

Opzeggen kan schriftelijk via email naar: info@petplan.nl of doe dit per post en stuur dit op naar: Petplan, Postbus 20746, 1001 NS Amsterdam

Stap 2: Het verschaffen van een uitleg

Bij Petplan zal u wel een reden moeten geven voor uw vertrek bij de verzekeringssite. Het kan zijn dat uw huisdier niet meer in leven is, voor deze situatie kunt u een overlijdensverklaring aanvragen. Deze zal vervolgens weer doorgestuurd kunnen worden naar Petplan om hun van deze inlichten te voorzien. Zij zorgen er voor dat u hier geen omkijken meer naar hebt, zo kunt u er op een makkelijke manier vanaf komen

Stap 3: Laten zien wie het baasje is

Wanneer u niet meer de eigenaar bent van de hond of kat dan is het van belang dat u hier een bewijs van stuurt naar de mensen van Petplan. Het kan immers altijd voorkomen dat u een hond heeft gevonden die beter bij u past. U kunt dit bewijs gewoon bij het asiel of bij de gemeente vragen. Vervolgens kunt u deze ook weer opsturen naar Petplan zelf. Hier geldt hetzelfde als bij het overlijden, Petplan zorgt er voor dat u van de verzekering afkomt.

Neem daarom eerst de tijd om te kijken welke van de verzekeringen het beste bij jou past. Neem gerust eens contact op met de mensen bij Petplan wanneer je eenmaal een verzekering afgesloten hebt, om te zien wat zij precies voor je kunnen doen. Of voor jouw huisdieren, want dat is de focus van deze verzekeraar en dat is aan alles te merken.

Waarom een Petplan dierenverzekering afsluiten?

Als u nog niet bekend met huisdierenverzekeringen is het goed om een dierenverzekering bij Petplan af te sluiten. Zij weten namelijk precies hoe u moet handelen als u een vergoeding dient te krijgen voor uw huisdier. Petplan is een internationale aanbieder die bekend staat om de beste kattenverzekeringen en hondenverzekeringen. Het zal dus een goede keuze zijn om uw huisdier te verzekeren met een dierenverzekering van Petplan.

Petplan is sinds 2023 Figo Pet: