Proteq kattenverzekering

Vergelijk en Bespaar
Zorg voor uw dieren
Altijd up to date

Wanneer je een huisdier hebt, heb je er een bepaalde verantwoordelijkheid bij. Het is ontzettend leuk om een kat te hebben, zeker wanneer je alleen woont en een beetje gezelschap wilt hebben, maar het welzijn van jouw huisdier gaat altijd voor. Daar zijn we het allemaal over eens, maar wanneer we de prijskaartjes zien van bepaalde behandelingen, dan moet er toch een paar keer geslikt worden. Dat het duur is, dat is vervelend, maar wat gebeurt er wanneer je de behandeling niet kunt betalen? Dan heb je écht een probleem.

Dat is waar de Proteq kattenverzekering om de hoek komt kijken. Tegenwoordig wordt dit de Reaal kattenverzekering genoemd, maar het is nog altijd bekend onder de ‘oude’ naam. Deze verzekering is vooral ideaal voor de mensen die op zoek zijn naar een brede dekking en veel vergoedingen, ook in de ernstigste gevallen. Want hoewel je het niet wilt en de kans klein is, kan het ook jouw huisdier gebeuren.

Kosten Steralisatie Kat

Meest complete basisdekking

Op de website staat direct een slogan waar je niet omheen kunt. De meest complete basisdekking van Nederland. Dat is een bijzonder prettig idee, ook wanneer je daarvoor iets meer premie betaalt. Die krijg je namelijk wel terug wanneer je een van de vele dekkingen gebruikt:

  • Consulten;
  • Medicatie;
  • Medisch onderzoek;
  • Bestraling;
  • Medische hulpmiddelen;
  • Dekking binnen Europa

Ook castratie en sterilisatie wordt gedekt binnen het basispakket en dat is praktisch, want dit is een van de behandelingen die vaak nodig is wanneer je een kat hebt in een buurt met meer katten en je geen jonge kittens wilt hebben. Of iemand anders ermee op wil schepen die een poes heeft. Hoe dan ook, met de dekking van de Proteq kattenverzekering weet je zeker dat de zorg voor jouw kat in goede handen is.

Wat wordt er niet vergoed?

Er zijn bepaalde behandelingen die niet vergoed worden. Zoals het plaatsen van een chip en het consult dat hierbij hoort, maar dat is logisch. Het plaatsen van de chip moet namelijk al gebeuren op jonge leeftijd en deze dekking kan dus in de meeste gevallen niet eens gebruikt worden. Ook wordt medicatie bij overgewicht niet vergoed, net als vachtbehandelingen en het knippen van nagels. Tandpasta kun je ook geen vergoeding voor krijgen, maar ook dit valt onder de dingen die je vaak niet nodig hebt, of makkelijk zelf kunt bekostigen.

Sterilisatie verzekering voor katten

Wat wél belangrijk is om te onthouden, is dat de verzekeraar in bepaalde gevallen niet uitkeert. Dat is wanneer de wachttijd van dertig dagen nog niet verstreken is, of wanneer de symptomen van de aandoening al vastgesteld zijn voordat de verzekering afgesloten is. Ook dat is natuurlijk geen verrassing. Een verzekering sluit je af voor mogelijke kosten die als een verrassing komen, niet voor de kosten die je wel aan ziet komen maar niet zelf wilt betalen. Daarom is het overigens wél bijzonder verstandig om de verzekering af te sluiten op jonge leeftijd, of zo snel mogelijk wanneer de kat in huis gehaald wordt. Dan heb je namelijk de grootste kans op vergoedingen van de verzekeraar.

Drie pakketten binnen de Proteq kattenverzekering

De kattenverzekering van Reaal heeft drie verschillende vormen. In feite bepaal je zelf wat je wilt en hoeveel je betaalt. Wanneer je het goedkoopste pakket kiest, krijg je vergoedingen tot 50% met een maximale waarde van € 1500. Kies je het middelste pakket, dan krijg je vergoedingen tot 70% met een maximale waarde van € 3000. Wil je echt geen risico lopen en kies je het duurste pakket, dan krijg je vergoedingen van 90% en is de maximale waarde een bedrag van maar liefst € 5000.

Er is nog een manier om zelf invloed uit te oefenen op de prijs van de verzekering en de kosten die je zelf moet maken bij een behandeling. Dit is te vinden bij het eigen risico. Er zijn vier verschillende opties:

  • 0 euro
  • 50 euro
  • 100 euro
  • 150 euro

Dit is het gedeelte van de kosten dat eerst betaald moet worden door jou. Na dit bedrag komt de verzekering pas in beeld en dat is goed om in de gaten te houden. Door te kijken naar het eigen risico en de mogelijke pakketten met de dekking en het maximale bedrag kun je niet alleen de verzekering afsluiten die het best bij je past, je weet ook direct waar je aan toe bent wanneer je de Proteq kattenverzekering afgesloten hebt.

Aanvullende pakketten

Soms is het basispakket gewoon net niet genoeg. Zeker niet wanneer je alles verzekerd wilt hebben wat er kan gebeuren met jouw huisdier. Daarom heeft de kattenverzekering van Reaal ook aanvullende pakketten die je direct af kunt sluiten. Zoals (alternatieve) therapie, maar ook verzekeringen voor het gebit van jouw kat en verzekering die gelden voor zorg in het buitenland. Handig wanneer je helemaal geen onverwachte kosten wilt hebben en altijd het beste voor jouw kat wilt kunnen kiezen, ongeacht jouw portemonnee.

Zieke Kat behandelen

Een ander aanvullend pakket is een pakket waar je niet aan wilt denken. Maar de kosten kunnen ook hier flink oplopen. Het in laten slapen van jouw kat wordt gedekt door de basisverzekering. Met een aanvullend pakket kun je ook dekking krijgen voor de crematie en het afscheid van de kat. Dat is een fijn idee. Niet alleen wanneer je kinderen hebt voor wie het afscheid net even iets moeilijker is, maar ook voor jezelf. De herinneringen die je de eerste maanden hebt na het overlijden van de kat of de hond, worden namelijk vooral bepaald door het afscheid. Die aanvullende verzekering is dus geschikt voor een waardig einde voor je huisdier, maar is ook een fijne verzekering voor jezelf.

De kattenverzekering van Proteq afsluiten?

De kattenverzekering van Proteq oftewel Reaal kun je binnen enkele klikken zelf regelen via het internet. Je geeft aan wat je precies wilt en in beeld komt direct te staan wat de premie is. Praktisch, want door het schuiven tussen de pakketten en het eigen risico kun je zelf bepalen hoeveel je precies per maand wilt betalen. Let wel vooral op de dekking. Je sluit geen verzekering af om zo weinig mogelijk premie te betalen immers. Een kattenverzekering kies je omdat je het beste wilt hebben voor jouw kat, ook wanneer dit niet binnen jouw budget valt.

Dierenverzekering Consumentenbond

Aangezien er een wachttijd is van dertig dagen, is het verstandig om de verzekering zo snel mogelijk te regelen. Zeker wanneer je bedenkt dat een kattenverzekering voor een jongere kat goedkoper in premie is dan de verzekering voor een kat op leeftijd. Zorg ervoor dat je er op tijd bij bent, zodat je ook daadwerkelijk gebruik kunt maken van de dekkingen die door de verzekeraar geboden worden. Zeker bij Proteq/Reaal, met de meest complete basisverzekering van Nederland, zodat je zeker weet dat de zorg voor jouw kat in goede handen is. Nu, en in de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *