Proteq dierenverzekering

5/5 (1 stemmen)
Vergelijk en Bespaar
Zorg voor uw dieren
Altijd up to date

Proteq Dier & Zorg bestaat al sinds 1998. Door de jaren heen hebben zij een flinke groei meegemaakt en daarom zijn zij nu de grootste aanbieder van ongevallen- en ziektekostenverzekeringen voor honden en katten in Nederland. Wie opzoek is naar een hondenverzekering of kattenverzekering, zit bij Proteq Dier & Zorg altijd goed.

De bedrijfscultuur

Bij Proteq Dier & Zorg hebben zij kwaliteit en ervaring hoog in het vaandel staan. Dit ziet u terug in de service die zij verlenen. Zij zijn gericht op de juiste zorg voor jouw huisdier. Dit weten zij te realiseren door de bedrijfscultuur die Proteq Dier & Zorg hanteert. Niet iedereen kan daar namelijk aan de slag. Los van het beschikken over kennis van verzekeringen, is het ook noodzakelijk dat u liefde hebt voor dieren. Op deze manier garanderen zij 100% inzet voor u en uw huisdier.

In het bedrijf zetten ongeveer 30 man zich in voor een goede zorg van uw huisdier. Onder dit personeel vallen ook een eigen dierenarts en meer dan 10 paraveterinairen. Paraveterinairen zijn gediplomeerde dierenartsassistentes. Daarnaast hebben veel medewerkers van Proteq veel praktijk ervaring in de dierenzorg. Omdat bijna alle medewerkers ervaring hebben met dieren, weet u zeker dat zij uw situatie snappen en uw hond of kat de juiste zorg weten te bieden.

De pakketten van Proteq Dier & Zorg

Proteq biedt voor verzekeringen aan voor alle honden en huiskatten. Daarbij bieden zij twee pakketten aan. Deze twee pakketten per dier zijn:

 • De Bewust verzekering
 • De Comfort verzekering

Hoewel beide verzekeringen veel gelijkenissen kennen, zijn er toch verschillen te spotten. De Bewust verzekering biedt u de optie om niet voor alle kleine details te verzekeren maar meer voor de grotere behandelingen. Deze optie wordt aangeraden als u in staat bent om kleinere ingrepen zelf te betalen en als u niet te veel per maand wilt betalen voor uw katten- of hondenverzekering.Proteq_Dier_en_Zorg

De tweede optie is de Comfort verzekering. Met deze verzekering ontvangt u de complete basisdekking. Het grote voordeel hiervan is dat u geen eigen risico meer betaald en dat u zich geen zorgen hoeft te maken over geld wanneer een ingreep bij uw kat of hond nodig is. Op de website van Proteq vindt u alle informatie en voorwaarden voor deze pakketten.

Voordelen van Proteq

Twijfelt u nog bij welke aanbieder jij jouw kat of hond moet verzekeren? Wellicht geven onderstaande voordelen u de doorslag.

 • De grootste huisdierverzekeraar van Nederland
 • Meer dan 17 jaar ervaring
 • Bedrijfscultuur is 100% dieren
 • Prima service

U kunt natuurlijk ook gebruik maken van de vergelijker op onze site. Daarin ziet u in een handig overzicht wat iedere verzekeraar dekt.

De Proteq hondenverzekering

Een hond is niet alleen een huisdier. Het is een van de huisdieren die binnen korte tijd een vriend wordt van de mensen die in het huis wonen. Maar het is wel een vriend die af en toe specialistische zorg nodig heeft en dat is niet goedkoop. Wanneer je zeker wilt weten dat je altijd het beste kunt kiezen voor je hond, is het slim om naar een verzekering te kijken zoals de Proteq hondenverzekering. Er zijn verschillende pakketten te kiezen en ook bepaal je hier zelf het eigen risico. Dat betekent dat je dus ook invloed uit kunt oefenen op de premie. Overigens heet de Proteq hondenverzekering tegenwoordig de Reaal hondenverzekering. Het zegt zelf de breedste basisdekking te hebben.

Zwitserse hondennamen

Een verzekering voor jouw hond kiezen

Niets is erger dan een huisdier dat ziek wordt, gewond raakt of een ongeluk krijgt. Het is een periode met veel stress en waarin veel geregeld moet worden. Dan wil je niet op de kosten moeten letten, maar de kosten van een operatie of een ingreep kunnen aanzienlijk zijn. Zeker omdat er ook vaak veel nazorg bij komt kijken. Dit kostenplaatje kan flink oplopen. Wanneer je een goede verzekering hebt, hoef je je iets minder zorgen te maken over de kosten. In welke mate de kosten gedekt zijn door de Reaal hondenverzekering bepaal je zelf bij het afsluiten. Er zijn namelijk verschillende pakketten met uiteenlopende dekkingen. De volgende keuzes staan tot jouw beschikking:

 • 50% tot maximaal € 1500
 • 70% tot maximaal € 3000
 • 90% tot maximaal € 5000

De keuze voor het pakket heeft uiteraard invloed op de premie die je betaalt. Dat is geen giswerk: wanneer je online de verzekering afsluit, zie je direct de premie in beeld staan. Je kunt dan ook nog op een ander pakket klikken om te zien wat dit met de premie doet. Maar het belangrijkste is uiteraard wat er precies vergoed wordt. Je kiest immers een hondenverzekering omdat je het beste wilt voor jouw huisdier, in goede en slechte tijden.

De basisdekking van de Proteq hondenverzekering

De basisverzekering is de verzekering die de meeste mensen kiezen. Het is echter altijd verstandig om even te kijken naar de exacte invulling van de dekking, want die is niet standaard. In de basisdekking van de Reaal hondenverzekering vind je onder andere euthanasie, wat lang niet meer standaard is. Ook worden bloedtransfusies vergoed, medische hulpmiddelen, opnames in de kliniek, chemotherapie en medicijnen plus consulten. Een flinke lijst dus, met veel opvallende elementen die je lang niet kunt vinden bij alle hondenverzekeringen.

Afghaanse hondennamen

Dat is een prettig idee, maar er zitten haken en ogen aan, die ook gelden voor andere hondenverzekeringen. Zo is er een wachttijd van dertig dagen en worden behandelingen van aandoeningen niet vergoed wanneer de symptomen al bekend waren voordat de verzekering afgesloten werd. Het is logisch dat Reaal ook gekozen heeft voor deze beperkingen, omdat een verzekering niet afgesloten dient te worden voor de uitgaven die je wél aan ziet komen. Dat zou erg handig zijn, maar zo werkt het systeem nou net even niet.

En het eigen risico dan?

Reaal heeft net als de overige aanbieders van een hondenverzekering ook een eigen risico inbegrepen in de voorwaarden. Dit is het gedeelte van de behandelingen die je zelf moet betalen, nog voordat de verzekering dekking biedt. Vaak is het eigen risico hoog, zodat de premie laag is. Maar wat als je dat nou helemaal niet wilt? Dan kies je helemaal voor Reaal. Je bepaalt het eigen risico namelijk zelf. Je kunt kiezen voor € 0, € 50, € 100 of € 150. Hoe lager het eigen risico, hoe hoger de maandelijkse premie, maar hoe minder je zelf moet betalen per behandeling of consult. Let er goed op dat een eigen risico van € 150 een bijzonder lage premie geeft, maar de meeste behandelingen apart gerekend worden en daardoor dit bedrag nooit halen. Hierdoor kan de volledige behandeling onder het eigen risico vallen. Je hebt dan een lage maandelijkse premie, maar de verzekering kan niet gebruikt worden. Dan is de premie wel laag, maar je hebt er vervolgens helemaal niets aan omdat je de verzekering niet in kunt schakelen.

Aanvullende verzekeringen

Net als veel andere verzekeraars biedt Reaal aanvullende pakketten aan. Dit zijn er vier en alle vier de pakketten zijn de moeite van het bekijken waard. Zoals de aanvullende verzekering voor het gebit, een van de belangrijkste dingen voor jouw hond omdat een slecht gebit goed en gezond eten onmogelijk maakt. Je kunt ook kiezen voor een pakket met dekkingen voor therapie (waaronder alternatieve therapie), of een pakket met dekking voor het buitenland.

Schotse hondennamen

Een pakket waar we extra aandacht aan willen besteden, is het pakket met dekking voor het afscheid. Hoewel euthanasie in het basispakket opgenomen is, zijn er veel extra kosten die gemaakt worden op het moment van overlijden. Zoals de crematie en een waardig afscheid. Door te kiezen voor deze aanvullende verzekering weet je zeker dat je op gepaste manier afscheid kunt nemen. Dat is handig wanneer heel de familie een band heeft met de hond, of je niet alleen het beste voor je viervoeter wilt, maar ook voor jezelf. Besef goed dat de kosten hier in de honderden euro’s kunnen lopen, ook wanneer je helemaal geen gekke dingen doet.

De beste hondenverzekering van Nederland?

De keuze voor een hondenverzekering is net zo persoonlijk als het kiezen voor een hond. Maar we moeten toegeven dat de Reaal hondenverzekering meer voordelen heeft dan nadelen. De brede dekking zorgt voor een relatief hoge premie, maar aangezien je zelf kunt schuiven met de verschillende hoogtes van de dekkingen en het eigen risico, kun je deze verzekering helemaal op maat maken voor jezelf. En voor jouw hond natuurlijk. Heb je een hondenras waarbij net even iets meer problemen voorkomen met de gezondheid, zoals een herdershond, dan is het verstandig om ook te kijken naar de aanvullende verzekeringen.

Scandinavische hondennamen

We drukken je op het hart om zo snel mogelijk een hondenverzekering af te sluiten. Dit is namelijk het beste voor jou en jouw hond. Een hondenverzekering maakt specialistische hulp betaalbaar en hoe vroeger je een verzekering afsluit, hoe lager de maandelijkse premie uitvalt. Maar de premie moet niet het belangrijkste zijn wanneer je op zoek bent naar een verzekering. Het is beter om te kijken naar een brede dekking, waarbij je zeker weet dat je vergoedingen krijgt voor de behandelingen die jouw hond in de toekomst nodig kan hebben.

Wil je zeker weten dat je jouw hond altijd kan geven wat jouw trouwe viervoeter nodig heeft, zodat de vriend van de familie altijd in topvorm is, en wil je dat het ook betaalbaar blijft, zelfs wanneer de hond ingeslapen en gecremeerd moet worden? Zorg er dan voor dat je de verzekering op tijd afsluit, zeker wanneer je rekening moet houden met eventuele wachttijd en de tijd tot de acceptatie.

De Proteq kattenverzekering

Tegenwoordig wordt dit de Reaal kattenverzekering genoemd, maar het is nog altijd bekend onder de ‘oude’ naam. Deze verzekering is vooral ideaal voor de mensen die op zoek zijn naar een brede dekking en veel vergoedingen, ook in de ernstigste gevallen. Want hoewel je het niet wilt en de kans klein is, kan het ook jouw huisdier gebeuren.

Kosten Steralisatie Kat

Meest complete basisdekking

Op de website staat direct een slogan waar je niet omheen kunt. De meest complete basisdekking van Nederland. Dat is een bijzonder prettig idee, ook wanneer je daarvoor iets meer premie betaalt. Die krijg je namelijk wel terug wanneer je een van de vele dekkingen gebruikt:

 • Consulten;
 • Medicatie;
 • Medisch onderzoek;
 • Bestraling;
 • Medische hulpmiddelen;
 • Dekking binnen Europa

Ook castratie en sterilisatie wordt gedekt binnen het basispakket en dat is praktisch, want dit is een van de behandelingen die vaak nodig is wanneer je een kat hebt in een buurt met meer katten en je geen jonge kittens wilt hebben. Of iemand anders ermee op wil schepen die een poes heeft. Hoe dan ook, met de dekking van de Proteq kattenverzekering weet je zeker dat de zorg voor jouw kat in goede handen is.

Wat wordt er niet vergoed?

Er zijn bepaalde behandelingen die niet vergoed worden. Zoals het plaatsen van een chip en het consult dat hierbij hoort, maar dat is logisch. Het plaatsen van de chip moet namelijk al gebeuren op jonge leeftijd en deze dekking kan dus in de meeste gevallen niet eens gebruikt worden. Ook wordt medicatie bij overgewicht niet vergoed, net als vachtbehandelingen en het knippen van nagels. Tandpasta kun je ook geen vergoeding voor krijgen, maar ook dit valt onder de dingen die je vaak niet nodig hebt, of makkelijk zelf kunt bekostigen.

Sterilisatie verzekering voor katten

Wat wél belangrijk is om te onthouden, is dat de verzekeraar in bepaalde gevallen niet uitkeert. Dat is wanneer de wachttijd van dertig dagen nog niet verstreken is, of wanneer de symptomen van de aandoening al vastgesteld zijn voordat de verzekering afgesloten is. Ook dat is natuurlijk geen verrassing. Een verzekering sluit je af voor mogelijke kosten die als een verrassing komen, niet voor de kosten die je wel aan ziet komen maar niet zelf wilt betalen. Daarom is het overigens wél bijzonder verstandig om de verzekering af te sluiten op jonge leeftijd, of zo snel mogelijk wanneer de kat in huis gehaald wordt. Dan heb je namelijk de grootste kans op vergoedingen van de verzekeraar.

Drie pakketten binnen de Proteq kattenverzekering

De kattenverzekering van Reaal heeft drie verschillende vormen. In feite bepaal je zelf wat je wilt en hoeveel je betaalt. Wanneer je het goedkoopste pakket kiest, krijg je vergoedingen tot 50% met een maximale waarde van € 1500. Kies je het middelste pakket, dan krijg je vergoedingen tot 70% met een maximale waarde van € 3000. Wil je echt geen risico lopen en kies je het duurste pakket, dan krijg je vergoedingen van 90% en is de maximale waarde een bedrag van maar liefst € 5000.

Er is nog een manier om zelf invloed uit te oefenen op de prijs van de verzekering en de kosten die je zelf moet maken bij een behandeling. Dit is te vinden bij het eigen risico. Er zijn vier verschillende opties:

 • 0 euro
 • 50 euro
 • 100 euro
 • 150 euro

Dit is het gedeelte van de kosten dat eerst betaald moet worden door jou. Na dit bedrag komt de verzekering pas in beeld en dat is goed om in de gaten te houden. Door te kijken naar het eigen risico en de mogelijke pakketten met de dekking en het maximale bedrag kun je niet alleen de verzekering afsluiten die het best bij je past, je weet ook direct waar je aan toe bent wanneer je de Proteq kattenverzekering afgesloten hebt.

Aanvullende pakketten

Soms is het basispakket gewoon net niet genoeg. Zeker niet wanneer je alles verzekerd wilt hebben wat er kan gebeuren met jouw huisdier. Daarom heeft de kattenverzekering van Reaal ook aanvullende pakketten die je direct af kunt sluiten. Zoals (alternatieve) therapie, maar ook verzekeringen voor het gebit van jouw kat en verzekering die gelden voor zorg in het buitenland. Handig wanneer je helemaal geen onverwachte kosten wilt hebben en altijd het beste voor jouw kat wilt kunnen kiezen, ongeacht jouw portemonnee.

Zieke Kat behandelen

Een ander aanvullend pakket is een pakket waar je niet aan wilt denken. Maar de kosten kunnen ook hier flink oplopen. Het in laten slapen van jouw kat wordt gedekt door de basisverzekering. Met een aanvullend pakket kun je ook dekking krijgen voor de crematie en het afscheid van de kat. Dat is een fijn idee. Niet alleen wanneer je kinderen hebt voor wie het afscheid net even iets moeilijker is, maar ook voor jezelf. De herinneringen die je de eerste maanden hebt na het overlijden van de kat of de hond, worden namelijk vooral bepaald door het afscheid. Die aanvullende verzekering is dus geschikt voor een waardig einde voor je huisdier, maar is ook een fijne verzekering voor jezelf.

De kattenverzekering van Proteq afsluiten?

De kattenverzekering van Proteq oftewel Reaal kun je binnen enkele klikken zelf regelen via het internet. Je geeft aan wat je precies wilt en in beeld komt direct te staan wat de premie is. Praktisch, want door het schuiven tussen de pakketten en het eigen risico kun je zelf bepalen hoeveel je precies per maand wilt betalen. Let wel vooral op de dekking. Je sluit geen verzekering af om zo weinig mogelijk premie te betalen immers. Een kattenverzekering kies je omdat je het beste wilt hebben voor jouw kat, ook wanneer dit niet binnen jouw budget valt.

Dierenverzekering Consumentenbond

Aangezien er een wachttijd is van dertig dagen, is het verstandig om de verzekering zo snel mogelijk te regelen. Zeker wanneer je bedenkt dat een kattenverzekering voor een jongere kat goedkoper in premie is dan de verzekering voor een kat op leeftijd. Zorg ervoor dat je er op tijd bij bent, zodat je ook daadwerkelijk gebruik kunt maken van de dekkingen die door de verzekeraar geboden worden. Zeker bij Proteq/Reaal, met de meest complete basisverzekering van Nederland, zodat je zeker weet dat de zorg voor jouw kat in goede handen is. Nu, en in de toekomst.

Eén reactie op “Proteq dierenverzekering”

 • Reborn schreef:

  Was opzoek naar een ervaren verzekerings maatschappij voor mijn hond die al wat jaren achter de rug heeft en waar ik niet zon heisa moet maken voordat ik geholpen kan worden. Uiteindelijk biedt Proteq mij, men portomonee en mijn hond deze rudt aan. Dus ik zal zeggen beter zou haast niet kunnen!

  5/5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *