Wat is de goedkoopste hondenverzekering?
4.76/5 (17 stemmen)

Wat is de goedkoopste hondenverzekering?

blog image

Je kunt vrijwel overal een verzekering voor afsluiten. Zo is er de welbekende ziektekostenverzekering die iedere Nederlander moet hebben. Maar wist je dat je ook een hondenverzekering hebt? Bij ons op de site hebben we een overzicht met alle aanbieders van deze soort verzekering. Zo weet je precies wat nu eigenlijk de goedkoopste hondenverzekering is.

Waarom zou je een hondenverzekering afsluiten?

Voordat we het gaan hebben over de prijs, waarom zou je eigenlijk een hondenverzekering afsluiten? Het grootste voordeel van een hondenverzekering is dat je aardig wat geld kan besparen. Dit komt door het feit dat vele kostenposten gedekt worden door de verzekeraar. Het is namelijk nog niet zo goedkoop om een hond te hebben, denk maar aan alle kosten die je moet maken. Zo moet je betalen bij het castreren, bij het chippen en bij het behandelen. Met een hondenverzekering heb je dit probleem niet meer, je kunt de rekening dan gewoon doorsturen naar de verzekeraar. Wil je weten wat nu eigenlijk de goedkoopste hondenverzekering is? Dan moet je snel verder lezen!

Dierenvrienden Tip!

Door het verzekeren van jouw huisdier kun je jezelf indekken tegen ongewenste kosten.
Bij ons kun je snel, gratis en gemakkelijk de beste dierenverzekering voor jouw viervoeter vinden.

Start met vergelijken

De verschillende verzekeraars

Er zijn verschillende verzekeraars waar je terecht kunt voor een hondenverzekering.  Bij ons op de site kun je 5 verschillende soorten premies vergelijken, deze gaan we nu ook nog verder bekijken. We zullen kijken naar de verzekering van OHRA, Reaal, Petplan, Inshared en HEMA:

OHRA hondenverzekering

De verzekering van de OHRA is niet de goedkoopste hondenverzekering van de 5 verzekeraars. Deze verzekering kost € 15,13 per maand, een aanzienlijk bedrag. Het fijne is wel van OHRA dat je ontzettend veel vergoed krijgt. Zo wordt bij OHRA vrijwel elke opname en elke behandeling vergoed, het voordeel hiervan is dat je aanzienlijk kunt besparen aangezien dit de grootste rekeningen zijn. Het eigen risico bij OHRA is 20%, je hoeft dus vrijwel nooit zelf veel bij te dragen. De verzekering van de OHRA is een uitstekende verzekering voor mensen die kiezen voor gemak, je kunt namelijk vrijwel alles declareren.

Reaal hondenverzekering

Reaal heeft ook een hondenverzekering, bij deze verzekeraar kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden. Nu bespreken we alleen de basic verzekering, dit is de goedkoopste die je bij Reaal kan krijgen. Deze bedraagt in de maand € 9,86. Een voordeel bij Reaal is wel dat je zelf het eigen risico kunt bepalen, de premie in de maand staat dus nooit echt vast maar is afhankelijk van de keuze die je maakt. Je kunt kiezen uit € 0, € 100, € 150 of € 200 eigen risico. Hierdoor heb je dus veel meer vrijheid in het afsluiten van de verzekering. Bij Reaal wordt ook een hoop vergoed, eigenlijk hetzelfde als bij die van de OHRA, het enige is wel weer dat je bij Reaal niet de dure medicijnen en de langdurige opnames vergoed krijgt. Deze moet je wel deels bijbetalen.

Petplan hondenverzekering

De verzekering van Petplan is met € 5,57 in de maand wel de goedkoopste hondenverzekering. Dit is dan ook een verzekering die veel mensen kiezen als een soort instapverzekering voor de hond. Zo kun je namelijk een beetje zien hoe alles in zijn werk gaat. Nu komt hier natuurlijk wel als nadeel bij dat niet elke kostenpost vergoedt wordt. Dat is nu eenmaal een gevolg van een goedkope verzekering. Zo krijg je bij Petplan niet elke behandeling vergoed. Dat is dan wel weer een nadeel, echter geldt dit alleen voor de kosten die toch niet zo vaak voorkomen. De kosten die je vaak tegen zal komen worden wel gewoon vergoed.

Inshared hondenverzekering

De volgende verzekering waar we naar gaan kijken is Inshared hondenverzekering. Deze hondenverzekering is met € 5,38 wel één van de goedkopere hondenverzekeringen. Hier zit echter wel een reden achter. Bij Inshared krijg je namelijk lang niet zoveel vergoed als bij de andere verzekeraars. Zo krijg je hier geen castratie vergoed en ook bepaalde aandoeningen komen niet aan aanmerking voor een vergoeding. Het enige voordeel is dus de prijs, maar daar is Petplan ook al in geslaagd. Je kunt altijd op de site van de aanbieder een beetje door de beoordelingen lezen, dan kun je gelijk zien tussen welke verzekeraars je nu zou moeten kiezen.

HEMA hondenverzekering

Dit is de laatste verzekering waar we naar gaan kijken, de verzekering van de HEMA kost € 13,00. Als we kijken naar de kosten die gedekt worden dan zien we dat de verzekering van de HEMA vrijwel geheel overeenkomt met die van de OHRA. Echter zit er een klein verschil in, bij die van de HEMA krijg je de castratie niet vergoed. Deze zal je dus zelf moeten betalen. Een voordeel van de HEMA is wel weer dat je een  laag eigen risico hebt, met € 45,00 is dit vele malen lager dan die andere aanbieders. Echter komt  de verzekering van de OHRA wel beter uit de test, deze heeft dan ook een hogere beoordeling.

goedkoopste hondenverzekering 2

Wat heeft invloed op de premie?

De prijs van de premie zal altijd anders zijn, dit heeft met een paar verschillende dingen te maken. Ten eerste speelt het een rol wat voor soort dier je hebt, er zijn namelijk bepaalde soorten honden die vaker naar de kliniek moeten. Bij deze rassen ligt het maand bedrag dan ook een stukje hoger. Ook is het zo dat je bij de hond moet kijken naar de leeftijd, jongere honden zullen een hogere premie hebben. Als laatste is er nog het eigen risico, dit hebben we al even vermeld. Door dit zelf in te stellen kun je nagenoeg voor jezelf bepalen hoe hoog je de premie wilt hebben. Er zijn mensen die het fijn vinden om een hoog eigen risico te hebben, anderen vinden een laag eigen risico een stuk rustgevender.

Je kunt bij ons op de site heel eenvoudig de verschillende verzekeringen vergelijken. Hier staat dan ook een handig schema met alle kosten die wel of niet vergoed worden, zo kan je voor jezelf nagaan wat nu eigenlijk een goede verzekering zou zijn voor jouw hond. Een verzekering afsluiten heeft dus wel degelijk enkele grote voordelen. Je bespaart er aardig wat geld mee en je hebt niet meer elke keer dat gedoe met het betalen van de rekeningen. Kies dus voor een hondenverzekering bij ons op de site, maak het jezelf niet moeilijk dan dat het is.