Figo Pet dierenverzekering

Figo Pet is al jaren een gerenommeerde aanbieder van huisdierenverzekeringen in Nederland. Bij Figo Pet kun je niet alleen terecht voor standaard verzekeringen, zoals voor ziektekosten, maar ook voor een speciale dierenverzekering. Dit kan een aanzienlijke besparing opleveren als je huisdier regelmatig medische zorg nodig heeft. Laten we eens kijken naar wat Figo Pet te bieden heeft op het gebied van huisdierenverzekeringen. Blijf dus lezen voor meer informatie.

Verzekeringen bij Figo Pet​

Bij Figo Pet ben je aan het juiste adres voor een breed scala aan huisdierenverzekeringen. Of je nu een trotse eigenaar bent van een hond, kat, konijn of papegaai, Figo Pet biedt speciaal op maat gemaakte verzekeringsopties om de gezondheid en het welzijn van je geliefde huisdier te beschermen.

Wat Figo Pet uniek maakt, is hun uitgebreide aanbod van verzekeringen, inclusief hondenverzekeringen, kattenverzekeringen, konijnverzekeringen en zelfs papegaaienverzekeringen. Hierbij zijn zij de enige verzekeraar die de mogelijkheid biedt om een huisdierverzekering af te sluiten voor zowel konijnen als papegaaien. Dit getuigt van hun toewijding om alle soorten huisdieren en hun eigenaren te ondersteunen, en zorgt ervoor dat ongeacht het type huisdier dat je hebt, je bij Figo Pet terecht kunt voor passende bescherming. Met hun uitgebreide ervaring en focus op huisdierenwelzijn, is Figo Pet een betrouwbare partner om jouw geliefde metgezel te verzekeren tegen onverwachte medische kosten.

Geschiedenis van Figo Pet

Figo Pet, een gerenommeerde verzekeraar sinds de oprichting en heeft daarmee een stevige positie binnen de verzekeringsmarkt verworven. Het bedrijf staat bekend om zijn innovatieve benadering en diepgaande toewijding aan het welzijn van huisdieren.

Een mijlpaal in de geschiedenis van Figo Pet vond plaats in juli 2023, toen het bedrijf een belangrijke strategische stap zette. In deze periode fuseerde Figo Pet met Petplan, een vooraanstaande naam in de dierenverzekeringsindustrie. Deze samensmelting versterkte niet alleen de positie van Figo Pet in de markt, maar creëerde ook een synergetische kracht om hun klanten een nog bredere en verbeterde reeks diensten te bieden. Met deze fusie werd de erfenis van Figo Pet voortgezet en geconsolideerd, terwijl nieuwe mogelijkheden werden gecreëerd om nog meer dierenliefhebbers te ondersteunen bij het waarborgen van de gezondheid en het welzijn van hun geliefde huisdieren.

Onze huisdierenverzekeringen zijn specifiek ontworpen voor zowel honden als katten. Figo Pet biedt drie verschillende pakketten om uit te kiezen:

 
DekkingBasisdekkingPlusdekkingTopdekking
DierHondKatHondKatHondKat
Heup en/of elleboog problemenAlleen
het eerste
consult
JaAlleen
het eerste
consult
JaJaJa
Aandoeningen:
Los processus Anconeus (LPA)
Los Processus Coronoideus (LPC)
Osteochondrosis dissecans (OCD)
Alleen
het eerste
consult
JaAlleen
het eerste
consult
JaJaJa
Heup en/of
elleboogproblemen
door een ongeval
JaJaJaJaJaJa

Hoe declareer ik bij Figo Pet?

We begrijpen dat declareren soms verwarrend kan zijn. Daarom maken we het gemakkelijker voor u.

Stap 1: Ga naar onze website

Bij Figo Pet kunt u gemakkelijk online declareren, zonder de noodzaak om onze helpdesk te bellen. U moet een Figo-account hebben op onze website, of u kunt naar het tabblad ‘declareren’ gaan onderaan de startpagina. Hier kunt u alle vereiste gegevens voor uw declaratie invullen.

Figo Pet dierenverzekering declareren

Stap 2: Zorg ervoor dat u alle gegevens heeft

Het is belangrijk om alle benodigde informatie bij de hand te hebben. Als u bijvoorbeeld een declaratie van een dierenarts heeft, moet u informatie verstrekken over het aantal behandelingen, uitgevoerde procedures en de totale kosten inclusief BTW. Deze informatie is essentieel om uw declaratie soepel te laten verlopen.

Stap 3: Controleer of toestemming nodig is

In sommige gevallen is voor bepaalde declaraties toestemming vereist bij Figo Pet, vooral bij grotere behandelingen of facturen. Bij noodgevallen is dit echter niet nodig. Voor niet-urgente gevallen kunt u het beste vooraf controleren of de kosten vergoed worden voordat u de behandeling laat uitvoeren.

Stap 4: Lees de voorwaarden

Figo Pet heeft ook enkele voorwaarden opgesteld met betrekking tot huisdierenverzekeringen. Houd er rekening mee dat uw huisdier pas na 30 dagen verzekerd is na het afsluiten van een verzekering. Er zijn enkele uitzonderingen, zoals dekking bij ongevallen en plaatsing van een ID-chip.

Stap 5: Bij twijfel, neem contact op met onze helpdesk

Als u twijfelt of bepaalde kosten vergoed worden, raden we aan contact op te nemen met onze helpdesk. Bij Figo Pet kunt u dit doen via onze website of telefonisch. Hoewel er mogelijk wachttijd is, krijgt u deskundig advies. Twijfel niet om contact op te nemen, het kan u uiteindelijk geld besparen.

Hoe zeg ik mijn verzekering op bij Figo Pet?

Wij begrijpen dat er momenten kunnen zijn waarop je overweegt om je huisdierverzekering bij Figo Pet op te zeggen. Hier zijn de belangrijkste stappen en informatie die je moet weten over het opzeggen van je huisdierverzekering:

Figo Pet dierenverzekering opzeggen
 1. Wanneer opzeggen:

  • Je kunt maandelijks je verzekering opzeggen, nadat je polis één jaar loopt.
  • Binnen 14 dagen na de start van je polis.
  • In het geval van overlijden, verlies of afstand doen van je huisdier.
 2. Opzegtermijn: Figo Pet hanteert een opzegtermijn van één maand.

 3. Hoe opzeggen:

  • Je kunt je verzekering telefonisch opzeggen door contact op te nemen met Figo Pet.
  • Je hebt ook de mogelijkheid om je verzekering online stop te zetten via het contactformulier op hun website. Houd er rekening mee dat de verwerking van online verzoeken mogelijk iets langer kan duren.
 4. Overlijden van je huisdier:

  • Bij euthanasie: Als Figo Pet een declaratie voor euthanasie ontvangt, wordt de verzekering automatisch beëindigd.
  • Bij andere vormen van overlijden: Je moet Figo Pet op de hoogte brengen van het overlijden van je huisdier. Zodra Figo Pet een ondertekende overlijdensakte van de dierenarts ontvangt, wordt de verzekering beëindigd op de dag na het overlijden van je huisdier.
 5. Openstaande declaraties: Als je nog openstaande declaraties hebt, zoals bijvoorbeeld crematiekosten, kun je deze na het beëindigen van je verzekering nog steeds indienen. Figo Pet hanteert hiervoor een termijn van maximaal één jaar.

Het opzeggen van een huisdierverzekering kan een gevoelig proces zijn, vooral bij het overlijden van je huisdier. Figo Pet streeft ernaar om dit proces zo gemakkelijk mogelijk te maken en ondersteuning te bieden tijdens deze moeilijke tijden. Hun team staat klaar om je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het nemen van de juiste beslissing voor jou en je huisdier. Voor meer informatie en om contact op te nemen met Figo Pet, kun je hun website bezoeken.

FIgo Pet reviews

Daphne Weert
Daphne Weert
@Daphneweert
Lees verder
Wij zijn zeer tevreden over FigoPet. Snelle uitbetaling, fijn contact aan de telefoon als je vragen hebt.
Dave Jansen
Dave Jansen
@Davejansen
Lees verder
Onze hond is al 12 jaar verzekerd Snelle afhandeling van declaraties binnen een week geregeld
Miranda Brey
Miranda Brey
@Mirandabrey
Lees verder
Figo Pet verzekerd jouw dier met goede zorg! Wacht niet af! Sluit er vandaag nog een verzekering af!
Gerhard Berghorst
Gerhard Berghorst
@Gerhardberghorst
Lees verder
mijn teckel al 2 jaar verzekerd bij petplan tot mijn grote tevredenheid ook is petplan heel duidelijk wat wel en wat niet verzekerd is premie stijgt ieder jaar iets en dat is ook prima immers de kosten bij da worden ook duurder en hogere leeftijd geeft natuurlijk meer kans op mankementen ,daarom zorg ik ervoor dat ik naast de verzekering een potje heb om kosten dekkend te krijgen en te houden kortom fijne betrokken verzekering voor mijn lieve huisdier
Pebbles Ryder
Pebbles Ryder
@Pebblesryder
Lees verder
Zoveel pech gehad het eerste jaar met Sjaak zijn ogen,dat ik even vreesde dat we uit de verzekring gezet zouden worden....Maar gelukkig wordt het verlengt! Zeer snelle uitbetaling,vriendelijk contact!
Vorige
Volgende

Veelgestelde vragen over dierenverzekeringen

Bekijk hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over huisdierenverzekeringen.

Een dierenverzekering is een zorgverzekering voor huisdieren zoals honden en katten. De huisdierverzekering dekt de medische kosten van uw huisdieren. In tegenstelling tot zorgverzekeringen voor mensen, is een dierenverzekering niet verplicht.

De beste dierenverzekering is de huisdierenverzekering van OHRA. Dit is de best beoordeelde en meest afgesloten dierenverzekering sinds 2023.

De mogelijkheid om een dierenverzekering af te sluiten hangt af van zowel de verzekeringsmaatschappij als het specifieke huisdier dat je hebt. Hieronder staan de maximale leeftijdsgrenzen voor het afsluiten van een verzekering bij verschillende verzekeraars:
 • Inshared accepteert huisdieren tot 6 jaar.
 • Aegon accepteert huisdieren tot 6 jaar.
 • OHRA accepteert huisdieren tot 7 jaar.
 • Petsecur accepteert huisdieren tot 7 jaar.
 • Figo Pet heeft geen leeftijdsgrens, dus er is geen beperking op de leeftijd van het huisdier.
 • Bij Univé kun je voor honden jonger dan 8 jaar en katten jonger dan 10 jaar elke dekking afsluiten. Als je huisdier ouder is op het moment van afsluiten, bieden ze alleen de dekking “Ongevallen” aan.

De kosten van een dierenverzekering zijn al vanaf € 7,62 per maand. Houd er rekening mee dat deze prijzen slechts starttarieven zijn en dat de uiteindelijke kosten kunnen variëren op basis van verschillende factoren.

Figo Pet is momenteel de goedkoopste dierenverzekering. Het is echter belangrijk op te merken dat bij veel goedkope dierenverzekeringen niet alle medische kosten worden gedekt. 

in Nederland kun je jouw huisdier verzekeren bij OHRA, Inshared, Petsecur, Figo Pet, Aegon, Univé of Dierenverzekering.nl