OHRA dierenverzekering

Geschiedenis van OHRA

OHRA is 1 van de bekendste verzekeringsmaatschappijen in Nederland. Dit komt doordat dit bedrijf ook al bijna 100 jaar geleden is opgericht. De afgelopen jaren is OHRA voornamelijk bekend door de reclames op tv. Daarnaast is OHRA ook nog eens onderdeel van de Delta Lloyd groep.

Verzekeringen bij OHRA

Er zijn diverse verzekeringen af te sluiten bij OHRA. Hierbij kun je denken aan een zorgverzekering, rechtsbijstandverzekering, inboedelverzekering, woonverzekering, reisverzekeringen en de huisdierenverzekeringen.

Kosten van de OHRA huisdierenverzekeringen

De huisdierenverzekeringen van OHRA zijn van toepassing op de hondenverzekeringen of kattenverzekeringen. Voor beide soort dierenverzekeringen heeft OHRA 3 verschillende pakketten samengesteld, namelijk:

 • Basic (maximale vergoeding van €2.500 per jaar)
 • Plus (maximale vergoeding van €3.500 per jaar)
 • Top (maximale vergoeding van €5.000 per jaar)

Bij elk pakket is uw huisdier sowieso gedekt voor alle noodzakelijke operaties en een consult bij een dierenarts naar keuze. Deze pakketten zijn ook geldig voor alle rassen en kruisingen.
Verzeker_je_bij_OHRA

Univé Hondenverzekeringen

Bij het “Top” pakket is uw huisdier ook verzekerd tegen aandoeningen aan heupen en ellebogen. Bij het “Basic” pakket is het niet mogelijk om uw huisdier te dekken voor sterilisatie en castratie en ook niet tegen diverse therapieën. Het meest gekozen pakket is daarom ook het “Plus” pakket. De extra mogelijkheden bij deze pakketten zijn:

 • Vaccinatie en gebit
 • Crematie
 • Diverse therapieën (niet van toepassing op “Basic” pakket)
 • Sterilisatie en castratie (niet van toepassing op “Basic” pakket)
 • Op reis

Een premie voor uw hondenverzekering is al te krijgen vanaf €15,96 en een premie voor uw kattenverzekering is al te krijgen vanaf €12,28.

Vergoeding van heup en/of elleboogproblemen

Hieronder vindt u een overzicht van de vergoedingen die OHRA biedt voor heup en/of elleboog problemen.

 
DekkingBasisdekkingPlusdekkingTopdekking
DierHondKatHondKatHondKat
Heup en/of elleboog problemenAlleen
het eerste
consult
JaAlleen
het eerste
consult
JaJaJa
Aandoeningen:
Los processus Anconeus (LPA)
Los Processus Coronoideus (LPC)
Osteochondrosis dissecans (OCD)
Alleen
het eerste
consult
JaAlleen
het eerste
consult
JaJaJa
Heup en/of
elleboogproblemen
door een ongeval
JaJaJaJaJaJa

OHRA hondenverzekeringen

OHRA biedt de mogelijkheid om een hondenverzekering af te sluiten voor uw huisdier. Middels deze verzekering kunt u vrijwel alle kosten declareren bij OHRA zelf, dit kan op jaarbasis aanzienlijk veel geld besparen. Wanneer u een verzekering afsluit bij OHRA dan kunt u geheel zelf kiezen hoe de premie opgebouwd zal zijn, u kunt dan ook zelf kiezen hoe hoog de premie zal zijn.

Bij de verzekering voor de hond zal u een onderscheid kunnen maken tussen de ziektekostenpakketten en de aanvullende dekkingen. De ziektekostenpakketten hebben betrekking op alle medische behandelingen, de aanvullende dekkingen zijn er om andere onkosten te vergoeden. Voor het laatste moet u bijvoorbeeld denken aan de kosten van de vaccinatie, de crematie of de castratie van uw hond.

Ook is het mogelijk om voor uw hond een honden aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Dit zorgt er voor dat u niet geheel alleen komt te staan als u hond schade aanbrengt aan iets of iemand. Het voordeel van OHRA is dat de hondenverzekeringen handig zijn samen te stellen, zo behoudt u altijd de controle over het te betalen bedrag aan premie in de maand.

OHRA Huisdierenverzekering

OHRA kattenverzekeringen

Er is bij de OHRA de mogelijkheid om een hondenverzekering af te sluiten, maar ook de kattenliefhebbers kunnen bij deze verzekeraar terecht voor een verzekering. Met de kattenverzekering kunt u ook aanzienlijk veel besparen in het jaar. Bij de kattenverzekeringen zullen de prijzen iets lager liggen dan bij de honden, dit heeft te maken met het gewicht en de grootte van het beest. Ook hier kan u geheel zelf de premie samenstellen, u kiest er zelf voor hoeveel u wilt betalen in de maand.

We zien bij de kattenverzekering dat er weer twee soorten pakketten gekozen kunnen worden. De ziektekosten zijn van toepassen op alle medische operaties en ingrepen. Hier valt de vaccinatie en de kosten voor bijvoorbeeld een echo niet onder, deze kan namelijk alleen vergoed worden door de aanvullende pakketten. Het is handig om voor uzelf even alle eisen en dergelijke op een rijtje te zetten, zo kan u makkelijker een keuze maken voor de verzekering.

Bij de katten kunt u geen aansprakelijkheidsverzekering afsluiten, gelukkig is dit bij een kat eigenlijk ook nooit nodig. De kattenverzekering van de OHRA is een uitstekende instapverzekering. Door de aanpasbare premie zal het voor iedereen mogelijk zijn om een verzekering samen te stellen die helemaal aan zal sluiten bij wat u in gedachten heeft voor uw kat.

Voordelen van een OHRA dierenverzekering

In 2015 heeft OHRA een prijs gewonnen voor de beste huisdierenverzekeringen. De meeste huisdieren in Nederland zijn momenteel ook verzekerd door OHRA en hierbij heeft u dus ook een goede verzekering.

Hoe declareer ik bij OHRA?

Veel mensen vragen zich af hoe ze moeten declareren bij OHRA, het staat namelijk nog altijd een beetje verborgen en je kunt het nu niet bepaald makkelijk terugvinden. Daarom willen we jou een handje helpen.

Stap 1: Ga naar de website

Bij OHRA is het mogelijk om online te declareren, zo hoef je dus niet meer te bellen met een helpdesk. Het enige wat je moet doen is een  OHRA-account voor op de website hebben, of je kunt naar het kopje ‘declareren’ gaan onderaan de home pagina van de site. Hier kom je terecht op een vervolgpagina waar je de gegevens voor je declaratie in moet vullen.

Declaratie OHRA Dierenverzekering

Stap 2: Let op dat je alle gegevens hebt

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Stel dat je bijvoorbeeld een declaratie van een dierenarts hebt, dan moet je er voor zorgen dat je alle gegevens paraat hebt bij het invullen. Zo moet je vermelden hoe vaak het dier al behandeld is, wat er voor werkzaamheden door de arts zijn verricht en wat de totaalprijs inclusief BTW is. Dit is allemaal nodig voor makkelijk declareren, zonder deze gegevens zal je aardig lang bezig zijn met het contacteren van de helpdesk.

Stap 3: Bekijk of je toestemming nodig hebt

Ook is het zo dat je in sommige gevallen toestemming nodig hebt voor een declaratie van OHRA, dit is voornamelijk bij de duurdere behandelingen of rekeningen. Bij spoedgevallen is dit uiteraard niet nodig, maar als er niet zo veel haast achter zit dan kun je eerst even nagaan of het wel vergoed wordt voordat je daadwerkelijk de behandeling laat plaatsvinden.

Stap 4: Lees de kleine lettertjes

Omtrent het dierenbeleid van OHRA zijn er ook enkele kleine lettertjes opgenomen, zo ben je pas officieel na 30 dagen verzekerd na het afsluiten van een huisdierenverzekering. Hier gelden wel weer enkele uitzonderingen op, zo ben je wel verzekerd als het gaat om een ongeluk of als het gaat om het plaatsen van een ID chip.

Stap 5: Bij twijfel toch naar de helpdesk

Het kan natuurlijk zijn dat je niet zeker weet of een bepaalde kostenpost wel of niet gedeclareerd kan worden, in deze gevallen is het toch handig om de helpdesk te contacteren. Bij OHRA kun je dit doen via de website, of je kunt natuurlijk bellen. Je zult wel even in de wacht staan, maar dit is nu eenmaal niet anders. Bij twijfel wordt dit altijd wel aangeraden, een declaratie mislopen kan namelijk aardig wat geld kosten.

Hoe zeg ik mijn verzekering bij OHRA op?

Hoe zeg ik mijn verzekering bij OHRA op

Een verzekering opzeggen is altijd een beetje een gedoe, de verzekeraar heeft namelijk het liefst dat je gewoon bij hen blijft. Bij OHRA valt het allemaal nog wel mee, hier kun je relatief snel een bepaalde huisdieren verzekering opzeggen. Om het jou weer wat makkelijker te maken hebben we hier de stappen voor het opzeggen van een verzekering van OHRA.

Opzeggen OHRA Dierenverzekering

Stap 1: Ga naar Mijn OHRA Account

De huisdierenverzekering is na je eerste jaar dagelijks opzegbaar bij OHRA. Je kunt dit zelf allemaal regelen via Mijn OHRA dus op dezelfde plek als bij het declareren van een bepaalde rekening. Heb je een 4-jarig contract afgesloten voor jouw dier? Dan kun je de verzekering pas na deze 4 jaar opzeggen. Let op, OHRA hanteert een  opzegtermijn van 1 maand. Houdt hier dus rekening mee als je weet dat je vroegtijdig op zal willen zeggen.

Stap 2: Vertel de situatie omtrent het opzeggen

Het kan zijn dat je huisdier is overleden, dit is dan bij OHRA ook een gegronde reden om een verzekering op te kunnen zeggen. Hier heb je alleen wel een overlijdensverklaring voor nodig, deze zal je krijgen van de huisarts.  Stuur die naar OHRA via dit adres: OHRA, Postbus 40000, 6803 GA Arnhem. Zij beëindigen de verzekering vanaf de dag dat jouw huisdier is overleden, zo hoef je dus in dit geval geen rekening te houden met die 1 maand opzegtermijn. Premie die te veel is betaald zal je uiteraard terugkrijgen van OHRA.

Stap 3: Geef het door als je van baasje wisselt

Als je van baasje wilt dan zal je dit ook door moeten geven aan OHRA, hier geldt namelijk een net iets andere regeling voor. Ze hebben namelijk een bewijs nodig dat je huisdier van eigenaar is gewisseld. Dit kan een afstandsverklaring zijn, een bewijs van uitschrijven bij de gemeente, of een overnamebewijs van het asiel. Stuur deze ook weer op naar: OHRA, Postbus 40000, 6803 GA Arnhem voor de rest wijzen alle stappen in Mijn OHRA voor zich. Bij OHRA is het dus over het algemeen snel geregeld, je moet alleen wel zorgen dat je alles precies invult omtrent de verzekering van je huisdier.

OHRA reviews

Bram Janssen
Bram Janssen
@Bramjanssen
Lees verder
Twee katten verzekerd hier tot grote tevredenheid. Bij 1 kat werd een hartprobleem vastgesteld en zelfs de jaarlijkse controle echo kan ik declareren. Iedere declaratie tijdens werkuren is al binnen een kwartier afgehandeld en een dag later uitgekeerd. Fijn zo'n snelle service. Erg tevreden!
Jeroen Akkermans
Jeroen Akkermans
@Hermanbrood
Lees verder
Twee keer prima geholpen, vriendelijk en meedenkend. Precies wat ik af en toe nodig heb.
Jimmy Jones
Jimmy Jones
@jimmyjones
Lees verder
Bij vragen word ik altijd vriendelijk te woord gestaan en geholpen.
Demi de Jong
Demi de Jong
@Demidejong
Lees verder
heel erg geholpen door meneer Pascal echt een dikke respect voor zijn medewerking.
Bert Hengst
Bert Hengst
@Bert Hengst
Lees verder
Topverzekering. Niet goedkoop, maar wel gemakkelijk te declareren en snelle uitbetaling. Binnen 1 min reactie op indiening declaratie wat er vergoed wordt. Meestal volgende dag op rekening, uiterlijk 2/3 dagen later. Deze keer zelfs volgende ochtend al vroeg op rekening, en factuur was half 5 gestuurd.
Vorige
Volgende

Veelgestelde vragen over dierenverzekeringen

Bekijk hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over huisdierenverzekeringen.

Een dierenverzekering is een zorgverzekering voor huisdieren zoals honden en katten. De huisdierverzekering dekt de medische kosten van uw huisdieren. In tegenstelling tot zorgverzekeringen voor mensen, is een dierenverzekering niet verplicht.

De beste dierenverzekering is de huisdierenverzekering van OHRA. Dit is de best beoordeelde en meest afgesloten dierenverzekering sinds 2023.

De mogelijkheid om een dierenverzekering af te sluiten hangt af van zowel de verzekeringsmaatschappij als het specifieke huisdier dat je hebt. Hieronder staan de maximale leeftijdsgrenzen voor het afsluiten van een verzekering bij verschillende verzekeraars:
 • Inshared accepteert huisdieren tot 6 jaar.
 • Aegon accepteert huisdieren tot 6 jaar.
 • OHRA accepteert huisdieren tot 7 jaar.
 • Petsecur accepteert huisdieren tot 7 jaar.
 • Figo Pet heeft geen leeftijdsgrens, dus er is geen beperking op de leeftijd van het huisdier.
 • Bij Univé kun je voor honden jonger dan 8 jaar en katten jonger dan 10 jaar elke dekking afsluiten. Als je huisdier ouder is op het moment van afsluiten, bieden ze alleen de dekking “Ongevallen” aan.

De kosten van een dierenverzekering zijn al vanaf € 7,62 per maand. Houd er rekening mee dat deze prijzen slechts starttarieven zijn en dat de uiteindelijke kosten kunnen variëren op basis van verschillende factoren.

Figo Pet is momenteel de goedkoopste dierenverzekering. Het is echter belangrijk op te merken dat bij veel goedkope dierenverzekeringen niet alle medische kosten worden gedekt. 

in Nederland kun je jouw huisdier verzekeren bij OHRA, Inshared, Petsecur, Figo Pet, Aegon, Univé of Dierenverzekering.nl