Unive dierenverzekering

Univé dierenverzekering

De Geschiedenis van Univé​

Univé heeft zijn wortels in de samenwerking van 8 regionale coöperaties. Gezamenlijk streven zij naar het voorkomen van schades en het beperken van risico’s, geïnspireerd door het principe van solidariteit – de kracht van saamhorigheid. De coöperatie telt momenteel zo’n 1,7 miljoen leden, en deze leden spelen een cruciale rol in de organisatie van Univé. Via de Ledenraad hebben zij invloed op de koers en de collectieve belangen van Univé. De Ledenraad heeft de behoeften van de leden nauwkeurig beschreven en vastgesteld, wat dient als het fundament voor alle activiteiten van Univé

Verzekeringen bij Univé voor uw Huisdier

Bij Univé bieden ze niet alleen dekking voor je hond, maar ook voor je kat. Ze begrijpen dat het hebben van een huisdier, of het nu een speelse puppy, een nieuwsgierige kitten of een trouwe oudere hond of kat is, gepaard gaat met verantwoordelijkheden. Daarom heeft Univé speciale hondenverzekeringen en kattenverzekeringen om ervoor te zorgen dat je altijd op de beste zorg kunt rekenen wanneer je huisdieren ziek worden of een ongeluk krijgen.

De huisdierenverzekeringen van Univé dekken de medische kosten voor zowel honden als katten, zodat je je nooit zorgen hoeft te maken over de financiële lasten die gepaard gaan met onvoorziene gezondheidsproblemen. Univé is er niet alleen voor jou, maar ook voor je geliefde huisdieren, ongeacht hun ras, leeftijd of grootte. Kies voor een hondenverzekering of een kattenverzekering van Univé en voel je zeker dat je huisdieren de beste zorg krijgen die ze verdienen.

Univé Hondenverzekeringen

Een puppy brengt onmiskenbaar veel liefde en vreugde in je huis, en het duurt niet lang voordat hij of zij een integraal onderdeel van je gezin wordt. Bij Univé begrijpen ze de sterke band tussen jou en je viervoetige metgezel en begrijpen ze hoe belangrijk het is om voor hen te zorgen, ongeacht wat er gebeurt.

Met de hondenverzekering van Univé hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte kosten wanneer je trouwe maatje medische zorg nodig heeft. We willen voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan, en daarom bieden ze een uitgebreide dekking voor je hond. Of het nu gaat om ziekte of een ongeluk, met de Univé hondenverzekering kun je rekenen op de beste zorg en behandeling voor je harige vriend. Zo kun je onbezorgd genieten van de liefde en gezelligheid die je puppy in huis brengt. Verzeker je trouwe viervoeter vandaag nog met de hondenverzekering van Univé.

Univé Kattenverzekeringen

Bij Univé begrijpen ze dat je kat niet zomaar een huisdier is, maar een waardevol lid van je gezin. Je wilt er zeker van zijn dat je kat altijd de beste zorg krijgt wanneer dat nodig is, of het nu gaat om ziekte of een ongeluk. Met de kattenverzekering van Univé kun je die zekerheid hebben.

De kattenverzekering van Univé biedt jou en je kat gemoedsrust door te zorgen dat maar liefst 80% van de zorgkosten wordt vergoed. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over financiële lasten als je kat medische zorg nodig heeft. Of je nu samen met je kat wilt genieten van een zorgeloze oude dag of voorbereid wilt zijn op onverwachte situaties, de kattenverzekering van Univé biedt de dekking die je nodig hebt. Voel je zeker met deze kattenverzekering en geniet van de kostbare momenten met je kat zonder je zorgen te maken over de kosten van medische zorg. Samen kunnen jullie onbezorgd oud worden.

Hoe dien ik een Declaratie in bij Univé?

Wil je een declaratie indienen voor de kosten die je hebt gemaakt omdat je huisdier ziek is geworden? Hieronder leggen we uit hoe je eenvoudig de nota van de dierenarts of specialist kunt declareren bij Univé.

Stappen om de nota te declareren bij Univé:

 1. Verzamel je nota: Zorg ervoor dat je de nota van de dierenarts of specialist bij de hand hebt. Deze heb je nodig om de declaratie te kunnen indienen.

 2. Upload de nota: Ga naar Mijn Univé of gebruik de handige Univé app. Hier kun je de nota van je huisdier uploaden. Zorg ervoor dat alle relevante informatie duidelijk zichtbaar is op de nota.

 3. Beantwoord enkele vragen: Univé zal je een paar vragen stellen over hoe je huisdier ziek is geworden en de behandeling die door de dierenarts is uitgevoerd. Dit helpt hen om de declaratie snel en nauwkeurig te verwerken.

 4. Dien de declaratie in: Volg de eenvoudige stappen in Mijn Univé of de Univé app om de kosten van de behandeling in te dienen. Dit proces duurt slechts enkele minuten.

Univé staat klaar om je te helpen bij het declareren van de kosten die je hebt gemaakt voor de medische zorg van je huisdier. Met Mijn Univé en de Univé app is het indienen van een declaratie snel en gemakkelijk, zodat je je volledig kunt concentreren op het welzijn van je geliefde huisdier.

Hoe zeg ik mijn Huisdierverzekering op bij Univé?

Wil je je huisdierverzekering bij Univé opzeggen? Dat kan snel en moeiteloos online, dankzij het gebruiksvriendelijke systeem van Univé. Hier is hoe je dit kunt doen:

Hoe je je huisdierverzekering bij Univé kunt opzeggen:

 1. Log in op Mijn Univé: Ga naar de Mijn Univé-portal op de Univé-website. Als je nog geen account hebt, kun je er eenvoudig een aanmaken.

 2. Selecteer je verzekering: Eenmaal ingelogd, zoek en selecteer je je huisdierverzekering in je accountoverzicht.

 3. Kies voor opzeggen: Zoek naar de optie om je verzekering op te zeggen. Deze optie kan variëren, maar staat meestal duidelijk vermeld.

 4. Volg de instructies: Volg de aangegeven stappen om de opzegging te voltooien. Dit kan onder andere het invullen van een opzegformulier en het verstrekken van de benodigde informatie om de annulering te verwerken omvatten.

 5. Bevestig de opzegging: Controleer de ingevoerde gegevens en bevestig de opzegging. Je ontvangt doorgaans een bevestiging van de opzegging per e-mail.

Via de Univé app:

 1. Open de app: Start de Univé app op je mobiele apparaat.

 2. Log in: Log in op je Univé-account via de app.

 3. Selecteer je verzekering: Zoek en selecteer je huisdierverzekering in de lijst met verzekeringen.

 4. Kies voor opzeggen: Zoek naar de optie om je verzekering op te zeggen en volg de aangegeven stappen om de opzegging te voltooien.

Opzeggen bij Univé is dus snel en eenvoudig, en je kunt dit zelf regelen via Mijn Univé of de Univé app. Zo behoud je de controle over je verzekeringen en kun je deze aanpassen aan je behoeften en omstandigheden.

Univé reviews

Michel van Hof
Michel van Hof
@Michelvanhof
Lees verder
Onbegrijpelijk dat hier wat anders dan 5 sterren staat. Qua menselijkheid, bereikbaarheid en snelheid een schoolvoorbeeld van hoe je met klanten om kan gaan! Ik heb nu meerdere keren redelijk complexe situaties ervaren en Unive heeft keer op keer zeer professioneel gehandeld.
Karin Voog
Karin Voog
@Karinvoog
Lees verder
Al sinds 38 jaar lid van unive. Al meerdere verzekeringen afgesloten. Ook een aantal dingen helaas moeten claimen. Tot nu toe altijd supergoed geholpen en vergoed. Ik vind unive geweldig en zeker een aanrader om hier je verzekeringen af te sluiten.
Enderhan Yazult
Enderhan Yazult
@Enderhanyazult
Lees verder
Univé vind ik een top verzekering. Voorheen altijd bij andere verzekeraars verzekerd geweest, nu bij Unive, en geen moment spijt. Ze zijn makkelijk bereikbaar, duidelijk, aardig.. Zelfs als je iets voor sluitingstijd even wat via de chat wil vragen nemen ze alle tijd voor je.. Vandaag gechat met een medewerker genaamd Karin... Top! Ik ben zeker blij dat ik verzekerd ben bij jullie.
Kim Vale
Kim Vale
@Lindavale
Lees verder
Unive daar plukt u de vruchten van!! Maar ECHT! Ik ben vreselijk blij met unive.. Al jaren enkele verzekeringen bij unive en geluk gehad jaaaaaren lang geen gebruik te hoeven maken.
Wouter Voois
Wouter Voois
@Woutervoois
Lees verder
Erg tevreden. Goede maatschappij.
Vorige
Volgende

Veelgestelde vragen over dierenverzekeringen

Bekijk hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over huisdierenverzekeringen.

Een dierenverzekering is een zorgverzekering voor huisdieren zoals honden en katten. De huisdierverzekering dekt de medische kosten van uw huisdieren. In tegenstelling tot zorgverzekeringen voor mensen, is een dierenverzekering niet verplicht.

De beste dierenverzekering is de huisdierenverzekering van OHRA. Dit is de best beoordeelde en meest afgesloten dierenverzekering sinds 2023.

De mogelijkheid om een dierenverzekering af te sluiten hangt af van zowel de verzekeringsmaatschappij als het specifieke huisdier dat je hebt. Hieronder staan de maximale leeftijdsgrenzen voor het afsluiten van een verzekering bij verschillende verzekeraars:
 • Inshared accepteert huisdieren tot 6 jaar.
 • Aegon accepteert huisdieren tot 6 jaar.
 • OHRA accepteert huisdieren tot 7 jaar.
 • Petsecur accepteert huisdieren tot 7 jaar.
 • Figo Pet heeft geen leeftijdsgrens, dus er is geen beperking op de leeftijd van het huisdier.
 • Bij Univé kun je voor honden jonger dan 8 jaar en katten jonger dan 10 jaar elke dekking afsluiten. Als je huisdier ouder is op het moment van afsluiten, bieden ze alleen de dekking “Ongevallen” aan.

De kosten van een dierenverzekering zijn al vanaf € 7,62 per maand. Houd er rekening mee dat deze prijzen slechts starttarieven zijn en dat de uiteindelijke kosten kunnen variëren op basis van verschillende factoren.

Figo Pet is momenteel de goedkoopste dierenverzekering. Het is echter belangrijk op te merken dat bij veel goedkope dierenverzekeringen niet alle medische kosten worden gedekt. 

in Nederland kun je jouw huisdier verzekeren bij OHRA, Inshared, Petsecur, Figo Pet, Aegon, Univé of Dierenverzekering.nl