Konijnenverzekering vergelijken

Konijnen zijn geliefde huisdieren met hun pluizige oren en knuffelbare persoonlijkheden. Of je nu een ervaren konijnenouder bent of net begint aan je avontuur met deze charmante diertjes, één ding is zeker: de gezondheid en het welzijn van je konijn staan bovenaan je prioriteitenlijst.

Een belangrijk aspect van de zorg voor een konijn is de medische zorg. Konijnen, zoals alle huisdieren, kunnen onverwacht ziek worden of gewond raken. Dierenartsbezoeken, medicijnen en behandelingen kunnen snel oplopen tot aanzienlijke kosten. Het is daarom geen verrassing dat veel konijnenouders overwegen om een konijnenverzekering voor hun harige vriend af te sluiten.

De meeste huisdierenverzekeringen die worden afgesloten zijn de hondenverzekering en kattenverzekering. Echter kan het ook zijn dat uw konijn ziek wordt of een ongeluk krijgt. Hiervoor kunt u dus een konijnenverzekering afsluiten. Een konijn verzekeren in Nederland, is alleen mogelijk bij Figo Pet. Zij zijn namelijk de enige verzekeraar in Nederland waarbij u een konijnenverzekering kunt afsluiten.

Vergelijk de konijnenverzekering pakketten

Een konijnenverzekering kan hier al worden afgesloten vanaf € 8,92 p/m. Hieronder volgen de verschillende pakketten van Figo Pet waarvoor uw konijnen verzekerd kan zijn.

Voordelen van konijnenverzekeringen

 

Een konijnenverzekering afsluiten brengt veel voordelen met zich mee. Het kan namelijk erg veel kosten om een operatie te doen voor uw konijn. Dit kunt u gemakkelijk voorkomen met een konijnenverzekering. Hiermee betaald u maandelijkse een vaste premie en krijgt u niet ineens onverwachtse kosten.

Een konijnenverzekering afsluiten brengt veel voordelen met zich mee. Het kan namelijk erg veel kosten om een operatie te doen voor uw konijn. Dit kunt u gemakkelijk voorkomen met een konijnenverzekering. Hiermee betaald u maandelijkse een vaste premie en krijgt u niet ineens onverwachtse kosten.

Konijnenverzekering

Voor welke kosten is mijn konijn gedekt bij een konijnen verzekering?

De medische kosten van een zieke konijn zijn op de lange termijn meestal hoger dan een konijnenverzekering. Je kunt het zien als een eigen zorgverzekering voor jouw konijn. Echter zijn de kosten van de beste konijnenverzekeringen nog lager dan die van mensen. Je betaalt bij Petplan een vaste maandelijkse premie. De hoogte eigen risico zal voornamelijk bepalen hoeveel euro per maand er betaald moet worden.

 

Voor specifieke vragen over de dekkingen en behandelingen kunt u ook contact opnemen via social media of de website van de verzekeraars.

Goed
Gebaseerd op 15 recensies
Melania Dessi
7 November 2023
Ben zeer tevreden. Heb nu een paar keer moeten declareren en dat werd snel afgehandeld.
MD. Jawad Aksir
28 Oktober 2023
Handige website voor mijn hondenverzekering!
Robin de Boer
10 Oktober 2023
Goed geregeld en gemakkelijk mijn honden verzekerd 👌
William Bellair
14 Augustus 2023
Dankzij deze website heb ik mijn twee geliefde hondjes, Brammetje & Bartje, kunnen verzekeren bij OHRA. De website is ontzettend overzichtelijk en gemakkelijk te gebruiken. Bedankt voor de vergelijking van de kosten en kwaliteit van de verzekeraars!
tamara kops
5 Augustus 2023
Voor onze kat Blue een verzekering afgesloten via deze website. Ging super makkelijk en bij de dierenarts was ik blij dat ik verzekerd was. Nu gaan we nog lang genieten van onze Blue!

Welke soort konijnen kun je verzekeren?

Bij Figo Pet is er goed nieuws voor alle konijnenliefhebbers: alle soorten konijnen kunnen worden verzekerd. Of je nu een Nederlands hangoor, een Vlaamse reus, een dwergkonijn of een ander konijnenras hebt, Figo Pet biedt uitgebreide verzekeringsopties om de gezondheid en het welzijn van jouw konijn te beschermen.

Figo Pet begrijpt dat elk konijn uniek is, en daarom bieden ze aanpasbare plannen die passen bij je budget en de specifieke behoeften van je harige metgezel. Of je nu je konijn wilt beschermen tegen onverwachte medische kosten of gewoon gemoedsrust wilt hebben, Figo Pet is er om te helpen.

Dus, of je nu een speels dwergkonijn hebt of een zachtaardige reuzenkonijn, overweeg een Figo Pet-verzekering om ervoor te zorgen dat je konijn de beste zorg krijgt, ongeacht wat de toekomst brengt. Bij Figo Pet kun je alle soorten konijnen verzekeren en ervoor zorgen dat je harige vriend altijd de liefdevolle zorg krijgt die hij verdient.

Hollandse hangoor konijn

Veelgestelde vragen over konijnenverzekeringen

Bekijk hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over de konijnenverzekering.

Een konijnenverzekering is een zorgverzekering voor konijnen. De konijnenverzekering dekt de medische kosten van uw konijn. In tegenstelling tot zorgverzekeringen voor mensen, is een konijnenverzekering niet verplicht.

Hier zijn de typische dekkingen die je kunt verwachten in een konijnenverzekering: ongevallen, ziektekosten, chirurgische ingrepen, medicijnen, dierenartsbezoeken, diagnostische test, herstel therapieën, tandheelkundige zorg. en alternatieve therapieën 

De kosten van een konijnenverzekering variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type konijnen, de leeftijd van uw konijn en het gekozen dekkingsniveau. De kosten van een konijnenverzekering zijn vanaf € 7,49 per maand bij Figo Pet.

De goedkoopste konijnenverzekering is vanaf € 7,49 per maand bij Figo Pet.

Figo Pet heeft geen leeftijdsgrens, dus er is geen beperking op de leeftijd van uw konijn. Figo Pet is de enige verzekeraar waarbij je een konijnverzekering kunt afsluiten.

De meest recente blogs over konijnen

Benieuwd naar de konijnenverzekering van Figo Pet?

Wanneer je onze website gebruikt, stem je in met onze privacyverklaring.