Wat kost een dierenarts consult?
4.29/5 (35 stemmen)

Wat kost een dierenarts consult?

blog image

Wanneer je in het bezit bent van huisdieren dan zal je regelmatig te maken krijgen met kosten voor de hond, kat of andere huisdieren. Indien je meerdere huisdieren hebt of wanneer je vaker met een van de huisdieren een dierenarts moet bezoeken dan kunnen deze kosten al snel oplopen. In veel gevallen ben je voordeliger uit door het afsluiten van een dierenverzekering. Maar wat kost het consult voor een dierenarts nou precies? Hieronder lees je meer over de kosten die het consult met een dierenarts met zich meebrengen.

Dierenvrienden Tip!

Door het verzekeren van jouw huisdier kun je jezelf indekken tegen ongewenste kosten.
Bij ons kun je snel, gratis en gemakkelijk de beste dierenverzekering voor jouw viervoeter vinden.

Start met vergelijken

Consult kosten dierenarts

De kosten voor het consult bij je huisdier kan sterk verschillen. De kosten lopen per dier namelijk uiteen. De kosten voor een hond of een kat zitten in de meeste gevallen vaak rond de 40 euro. Daarbij gaat het om een volledig consult. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld alleen een consult aan te vragen voor de ogen of de oren of om een consult te nemen na een gebitsbehandeling. Kosten voor andere huisdieren kunnen ook verschillen. Zo zijn de kosten voor een knaagdier in de meeste gevallen juist weer lager dan bij een hond of een kat.

Ondanks dat de kosten voor een consult bij de dierenarts nog mee lijken te vallen kunnen deze wel oplopen bij meerdere huisdieren en wanneer er een huisdier is dat meerdere keren een dierenarts moet bezoeken. Ook is het belangrijk om een consult niet over te slaan vanwege de kosten die hiermee worden bespaard. Het kan namelijk ook zijn dat de dierenarts iets tegenkomt bij je huisdier wat het beste direct behandeld kan worden. Voor de beste gezondheid van je huisdier is het daarom belangrijk om hier aandacht aan te besteden.

Verzekeruzelf_verzekering

Wat gebeurt er tijdens een consult?

Een consult voor je huisdier kan in principe net zo worden gezien als een APK voor je auto. Af en toe is het nodig om een klein onderzoek te doen naar de gezondheid van je hond, kat of ander dier. Tijdens dit consult wordt er een klinisch onderzoek gedaan naar de lymfeklieren, de longen, de slijmvliezen, het hart en nog meer zaken. Verder wordt het gebit van je huisdier gecontroleerd en wordt er gekeken of er parasieten aanwezig zijn. De dierenarts weegt je huisdier ook. Mocht er iets aan de hand zijn met je huisdier dan kan het zodoende op tijd wordt opgespoord.

Is een dierenverzekering goedkoper?

Is de meeste gevallen is het lonend om ervoor te kiezen om een dierenverzekering af te sluiten voor je huisdier. Voor de verzekering betaal je premie en hier zit vervolgens het consult voor je huisdier bij inbegrepen. Met een dierenverzekering kom jij in het vervolg niet meer voor deze kosten te staan. Een ander voordeel is, is dat jij zonder je ergens zorgen over te maken gewoon naar de dierenarts kunt voor een consult. Ook wanneer er iets aan de hand is met je hond of kat dan kom je in vervolg niet meer voor onverwachte kosten te staan.