InShared dierenverzekering

4.4/5 (5 stemmen)
Vergelijk en Bespaar
Zorg voor uw dieren
Altijd up to date

InShared is een bekende online verzekeraar. Zij verkopen de verzekeringen van Achmea. InShared is ook bekend van de tv reclames. Bij InShared kun je verzekeringen afsluiten voor onder andere auto’s, inboedel, caravan, rechtsbijstand, ongevallen en ook voor huisdieren. InShared heeft 2 soorten dierenverzekeringen; hondenverzekeringen & kattenverzekeringen. Voor meer informatie over de InShared hondenverzekering, klik hier.

Waarvoor is mijn huisdier gedekt bij InShared?

U kunt bij InShared alle kosten (met een eigen risico van 15%) van uw huisdier dekken. Hierbij heeft u de keuze uit de volgende 3 pakketten:

 • InShared Huisdier & Ongeval
 • InShared Huisdier & Zorg (50%)
 • InShared Huisdier & Zorg (100%)

Bij alle 3 de pakketten bent u standaard verzekerd tegen:

 • Onderzoek
 • Medicijnen
 • Behandeling
 • Therapie na ongeluk in Europa
 • Dierenambulance
 • Inslapen
 • Fysiotherapie

Bij de “Huisdier & Zorg (50% & 100%)” pakketten bent u ook verzekerd tegen:

 • Chemotherapie
 • Echo, Röntgen-, bloed- en urineonderzoekInshared
 • Gebruik van medicijnen
 • Professionele gebitsreiniging
 • Opname en verpleging in dierenkliniek
 • Gezondheidscheck en vaccinatie
 • Advertentie bij vermissing
 • Crematie van overleden huisdier

Het voordeel van InShared is dat uw huisdier verzekerd is in geheel Europa. Daarnaast is uw huisdier gedekt voor medische kosten tot €3500 per jaar.

De InShared hondenverzekering

De keuze voor een hond is geen makkelijke keuze. Er zijn verschillende rassen, met verschillende karaktereigenschappen en vaak moet er ook rekening gehouden worden met de behoeften van een hond. De ene hond heeft meer ruimte en beweging nodig dan een andere hond. De keuze voor een hondenverzekering is net zo lastig. De meeste hondeneigenaren stellen het kiezen van een verzekering zo lang uit dat het te laat is. Pas wanneer zij voor de eerste keer geconfronteerd worden met de kosten van een behandeling of therapie, overwegen zij een verzekering af te sluiten. Zo werkt het niet. Vanwege de wachttijd bij de verzekeraars is het belangrijk om op tijd te beginnen met de verzekeraars te vergelijken. Zoals de InShared hondenverzekering.

Dit is een verzekeraar met uiteenlopende pakketten, dekkingen en premies. Dat betekent dat de kans groot is dat er een verzekering bij zit die bij jou past. Zeker wanneer je op zoek bent naar een uitgeklede variant van de basisdekking om op die manier zo weinig mogelijk premie te betalen en toch verzekerd te zijn.

Russische hondennamen

Drie pakketten bij InShared

De InShared hondenverzekering is tet vinden in drie varianten. Het is goed om hiernaar te kijken voordat je begint met vergelijken, want de verschillen tussen de pakketten zijn enorm.

Huisdier & Ongeval

Dit is de goedkoopste versie van de InShared hondenverzekering en wordt een basispakket genoemd. Het is echter een verzekering met minder dekkingen dan de gemiddelde basisdekking, en dat is te zien aan de premie. Kosten van medische noodzakelijke zorg door schade door andere dieren wordt vergoed (maar niet bij parasieten), schade door brand, natuurgeweld en ongelukken door eigen toedoen. Ook is het in laten slapen van de hond gedekt, maar alleen na een ongeval.

Verder is er geen dekking en dat betekent dat het een karig basispakket is, maar – nogmaals – dit is ook te zien aan de premie. Dit pakket is ideaal voor de mensen die kosten door ongevallen en ongelukken willen beperken door hier een hondenverzekering voor af te sluiten.

Huisdier & Zorg

De overige twee pakketten zijn gelijk qua inhoud, maar de dekking loopt uiteen. In het goedkoopste pakket van deze twee is de dekking namelijk 50%, waar in het duurste pakket de dekking de volle 100% is. Voordat je een keuze maakt is het goed om te weten dat het eigen risico bij de 50% 0 is, terwijl het 100% pakket een eigen risico heeft van 15%. Niet helemaal 100% dus!

Perzische hondennamen

In dit pakket vind je dekkingen voor onder andere de volgende behandelingen:

 • Onderzoeken
 • Behandelingen
 • Verpleging en therapie
 • Preventieve zorg
 • Vaccinaties
 • Gebitsreiniging
 • In laten slapen (euthanasie)
 • Crematie

Dit zijn uiteenlopende dekkingen met veel vergoedingen voor verschillende aspecten. Dit maakt het interessant voor de mensen die geen risico willen lopen bij de aanschaf van een huisdier. De kosten kunnen namelijk hoog oplopen bij behandelingen voor jouw huisdier. Wanneer je een pakket kiest met een bredere dekking, weet je zeker dat je altijd vergoedingen kunt krijgen voor de behandelingen die jouw huisdier nodig heeft. Maar dan is het wel de vraag wat je precies wilt.

Welk pakket past bij jou?

Heb je hond die niet meer bijzonder jong is, en ben je vooral bang voor ongevallen? Dan is het basispakket waarschijnlijk aantrekkelijk. De premie die je bespaart door dit pakket te kiezen, kun je opzijzetten voor eventuele behandelingen in de toekomst. Heb je echter een jongere hond, dan valt de premie al lager uit omdat je een verzekering afsluit op jongere leeftijd. Dan kan het interessant zijn om te kiezen voor een breder pakket. Ook omdat de problemen en aandoeningen zich nog kunnen ontwikkelen.

Zweedse hondennamen

Of je een 50% of 100% (of eigenlijk 85% als we eerlijk zijn) pakket af moet sluiten, ligt helemaal aan jouw eigen voorkeur. Het verschil in premie is namelijk aanzienlijk wanneer je dit op jaarbasis bekijkt. Heb je weinig geld en heb je niet de discipline om geld op te sparen? Dan kan het beter zijn om een volledig pakket aan te schaffen. Heb je wel een spaarpotje en wil je vooral een verzekering voor het moment dat de kosten ineens oplopen? Dan kan een 50% pakket net zo aantrekkelijk zijn als een 100% pakket. Nogmaals, dit is een persoonlijke keuze die je zelf moet maken op basis van jouw eigen voorkeuren.

Wachttijden bij dierenverzekeringen

Bij de meeste dierenverzekeringen geldt een wachttijd van 30 dagen. Dat geldt ook voor de InShared hondenverzekering. Dat betekent dat de eerste 30 dagen geen gebruik gemaakt kan worden van de verzekering. De verzekeraars hebben dit in het leven geroepen om zichzelf te beschermen tegen de mensen die een verzekering afsluiten omdat zij weten dat zij kosten moeten maken. Dit betekent ook dat de verzekeraar niet uitkeert wanneer er een vergoeding aangevraagd wordt voor een aandoening waar de symptomen al van te zien waren toen de verzekering aangevraagd werd.

Juist daarom is het verstandig om niet te lang te wachten met het zoeken naar een verzekering. De wachttijd draagt hieraan bij, net als de lagere premie voor jongere dieren. Bij InShared is het daarnaast ook nog eens zo dat dieren boven de 10 jaar niet eens meer verzekerd kunnen worden. Sluit je vandaag een verzekering af, dan is de kans groot dat de premie lager uitvalt dan wanneer je de verzekering af zou sluiten over een maand. En zoveel werk is het niet. Binnen vijf minuten kun je alles al rond hebben, zeker wanneer je kiest voor de InShared hondenverzekering. Binnen een aantal stappen is namelijk alles al rond.

Vitnamese hondennamen

Waarom de InShared hondenverzekering afsluiten?

InShared heeft drie verschillende pakketten binnen de hondenverzekeringen. Dat zorgt ervoor dat de kans groot is dat er een pakket te vinden is dat bij jou of jouw huisdier past. Het vergelijken en afsluiten van een hondenverzekering is verstandig wanneer je niet verrast wilt worden door hoge kosten. Het bezoek aan de dierenarts kost zelf niet zoveel geld, maar wat gebeurt er wanneer er viermaal per maand een dierenarts bezocht moet worden en deze een doorverwijzing plaatst naar specialistische hulp? Bij een vervelende aandoening kunnen de kosten gemakkelijk over de € 1000 schieten. Dat is geld wat je op dit moment bijkans niet hebt, en toch wil je het beste voor jouw huisdier. Of dat nou een operatie is, medicatie, of euthanasie met een waardig afscheid voor prettige herinneringen.

Kijk daarom zo snel mogelijk naar de mogelijke hondenverzekeringen, bij voorkeur zodra de hond bij jou in huis is. Een ongeluk zit in een klein hoekje en aandoeningen zijn lang niet altijd zichtbaar. Aangezien een hond niet alleen een huisdier is, maar vaak een vriend wordt van heel de familie, is het goed om ervoor te zorgen dat de mogelijke kosten van goede hulp betaald kunnen worden. Ook wanneer je hier het geld niet direct zelf voor hebt: daar komt de InShared hondenverzekering bij helpen wanneer je op tijd bent met het afsluiten van een verzekering.

Waarom een InShared dierenverzekering afsluiten?

Indien u er zeker van wilt zijn dat er zoveel mogelijk wordt gedekt met de premie van uw huisdierenverzekering, is InShared een goede keuze. Met de “Huisdier & Zorg (100%)” verzekerd betaalt u het minst aan eigen risico. Hiermee heeft u dus ook niet onverwachts hoge kosten bij een ongeval van uw huisdier.

Benieuwd naar de premie van InShared dierenverzekering?

5 reacties op “InShared dierenverzekering”

 • Fardau schreef:

  Zeker blij met inshared aangezien ze van alles verzekeren. Ik heb mijn hond en konijn verzekerd bij inshare vanwege de goede service en aantrekkelijke prijs. En het voelt toch wel goed om te weten dat je centengaan mensen die weten wat ze doen. Dus zeker een aanrader om hij Inshared een kijkje te nemen!

  5/5

 • Bart schreef:

  Laatste jaren veel gedoe gehad bij andere verzekeraars. Nu een paar maandjes overgestapt naar Inshared. Helemaal geen gedoe meer, en stuk minder zorgen over eigen risico!

  5/5

 • Lente schreef:

  Sinds kort zit ik bij Inshared, Redelijk tevreden tot nog toe. Of ik hier voor altijd blijf zitten is nog maar de vraag gezien Petplan ook erg goed bij mij past, vooral qua budget.

  4/5

 • Thomas schreef:

  Ik was al een tijdje opzoek naar een goede en betaalbare hondenverzekering voor mijn nieuwe hond Max. Inshared was betaalbaar en kon veel voor mijn hond betekenen. vandaar dat ik mijn hondenverzenkring bij Inshared heb afgesloten.

  3/5

 • Kenny van Schinkel schreef:

  Toevallig op de dag dat wij de verzekering namen had onze vriend Lucky fysiotherapie nodig, gelukkig zat dat er standaard bij bij inshared, erg bedankt nog voor de makkelijke keuze he!

  5/5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *