Kattenverzekering Vergelijken → Kat Verzekeren | 2021

Kattenverzekering vergelijken

4.93/5 (15 stemmen)

Start nu met uw kattenverzekering vergelijken

Dekking:
Aandoening gewrichten
Opname en verblijf kliniek
Castratie/sterilisatie
Consult dierenarts
Geneesmiddelen
Euthanasie
Tandheelkunde
Operaties
Röntgenonderzoek
MRI
CT-scan
Vaccinatie
Bloedonderzoek
Zorgkosten buitenland
Max. vergoeding p.jaar
Eigen risico
€ 5000
€0, €100 of €250
Bekijk verzekering
€ 2.500 tot € 5.000
€0
Bekijk verzekering
€ 3000
15% tot 50%
Bekijk verzekering
€ 3.500
€ 50
Bekijk verzekering
€ 3500
15% tot 50%
Bekijk verzekering
Dekking:
Aandoening gewrichten
Opname en verblijf kliniek
Castratie/sterilisatie
Consult dierenarts
Geneesmiddelen
Euthanasie
Tandheelkunde
Operaties
Röntgenonderzoek
MRI
CT-scan
Vaccinatie
Bloedonderzoek
Zorgkosten buitenland
Max. vergoeding p.jaar
Eigen risico

 

Een kattenverzekering is op zijn beurt weer te vergelijken met een hondenverzekering. Echter hebben katten en honden andere zorg nodig en daarmee zijn ook de verzekeringen verschillend. Zowel de katten- als kattenverzekering zorgen ervoor dat de meeste ziektekosten worden gedekt, afhankelijk van de keuze van jouw kattenverzekering.

Wanneer je een kat opneemt in jouw familie, denk je er vaak als eerste aan om de meeste spullen te kopen. Een kattenbak, eten en drinken, wat speeltjes en een lekker mandje zijn vaak de eerste dingen die worden aangeschaft wanneer er een katje bij de familie komt. Natuurlijk ook niet onbelangrijk, maar wat de meeste mensen vergeten is dat er ook nog meer zorg bij komt kijken. Er kan onverwachts iets gebeuren waardoor de kat naar de dierenarts moet of zelfs geopereerd moet worden.

Wanneer je daar niet op rekent, kan je terecht komen in een vervelende situatie waarbij er hoge kosten bijkomen. Met een kattenverzekering kun je je daarvoor verzekeren, zodat je heerlijk van je kat kunt genieten en je niet druk hoeft te maken van de eventuele kosten die er nog bij komen. Sluit daarom direct een kattenverzekering af wanneer je katje bij jullie thuis komt wonen.

Waarvoor ben ik gedekt bij een kattenverzekering?

U kunt uw kat verzekeren tegen bijna alle kosten die uw maakt bij een ongeval met uw huisdier. De hoogte van de dekking is afhankelijk van de verzekeraar en het pakket die u afsluit. U kunt uw kat verzekeren voor onder andere:

Waarom een kattenverzekering vergelijken?

Via onze website kun je de verschillende kattenverzekeringen met elkaar vergelijken en vervolgens kun je eenvoudig online de verzekering afsluiten. Je sluit de verzekering direct af bij de verzekeraar, wij bieden je enkel een hulpmiddel om te helpen met het kiezen van een kattenverzekering. Hierdoor kunt u gemakkelijk zien waarvoor u wel of niet gedekt bent bij elke verzekeraar. Als u voor een verzekeraar heeft gekozen kunt u ook nog gebruik maken van de klantenservice van de betreffende verzekeraar indien u nog vragen heeft.

In de polisvoorwaarden van uw verzekeraar vindt u informatie over wat niet en wel wordt gedekt in de basisverzekering. In de polisvoorwaarden voor bijvoorbeeld deze handelingen besproken:

 • Opname en verblijf bij een kliniek
 • Geneesmiddelen/medicijnen
 • Euthanasie
 • Crematie
 • Röntgenonderzoek
 • Vaccinatie
 • Bloedonderzoek
 • Medische kosten in het buitenland

Ook als u van plan bent om op vakantie te gaan, is het belangrijk dat u goed nadenkt over wat u achterlaat. Indien uw kat niet mee gaat op uw vakantie, dan dienen verschillende details te worden uitgedacht. Het welzijn van uw kat worden gewaarborgd door het regelen van een oppas of pension. Meer tips over het thuislaten van uw kat kunt u hier vinden.

Is mijn kat ziek?

Je kunt aan verschillende signalen herkennen of je kat ziek is. Wanneer je kat bijvoorbeeld ineens stopt met eten, niet meer willen knuffelen of als zij ineens veel miauwen of niet meer zindelijk zijn. Dit zijn verschillende signalen dat er iets aan de hand is en dat je even een bezoekje aan de dierenarts moet brengen. De dierenarts zal jouw huisdier verder onderzoeken en op basis daarvan een behandelplan opstellen. Breng bij twijfel altijd een bezoek aan de dierenarts om er zeker van te zijn dat jouw kat niet zieker wordt. Voor deze bezoekjes en verdere behandelingen kun je je goed verzekeren met de kattenverzekering.Kattenverzekering Vergelijken

Stel dat uw katje een operatie moet ondergaan en u hier geen geld voor heeft zal uw kat hier erg onder lijden. Als u een maandelijkse premie betaald hoeft u zich niet druk te maken over deze onverwachtse kosten die u kunt krijgen bij een ongeval van uw huisdier. Bekijk de vergelijker en sluit direct de premie af voor jouw kat.

Waardoor varieert de prijs van elke kattenverzekering?

Het kan zijn dat de prijs varieert bij het afsluiten van een kattenverzekering. In de mensenwereld zou dit ook wel het eigen risico heten, want ieder mens is uniek. Zo bestaat er bij huiskat A een grotere kans op ziektes dan bij huiskat B. Voor honden gelden precies dezelfde regels. Factoren die onder andere worden meegenomen in de berekening van de uiteindelijke afsluitprijs, zijn:

 • Geslacht van uw kat (kater of poes)
 • Gewicht van uw kat
 • Leeftijd van uw kat
 • De ras van uw kat
 • Eigen risico van uw kattenverzekering

Geslacht van uw kat

Het geslacht van uw kat kan bepalen of een kat sneller of minder snel ziek wordt. In het algemeen worden poezen sneller ziek dan reuen. Dit komt ook doordat poezen zwanger kunnen worden en daardoor ook sneller mankementen kunnen hebben dan de kater. Over het algemeen zijn de kosten van een kattenverzekering voor een poes dus iets duurder dan voor een kater.Het verschil is bij de meeste verzekeraars echter te overzien.

Gewicht van uw kat

Zwaardere katten kunnen eerder een pootje breken dan minder zwaardere katten. Logisch, want de zwaarder de kat is, de meer massa het heeft. Daarbij werkt zwaartekracht stevig op je na een sprong. Dit is mede ook afhankelijk van de ras van uw kat. Een Savannah wordt gezien als de zwaarste kattenras. Een Savannah die niet veel weegt zal alsnog minder kosten dan een Savannah zwaarder is. Hetzelfde geldt ook voor kleinere (volwassene katten) zoals een Singapura. Deze katten worden veel kleiner dan een Savannah. Echter geldt ook hierbij dat de premie hoger is voor een zwaardere Singapura dan de premie voor een minder zwaardere Singapura.

Leeftijd van uw kat

Wist u dat de leeftijd van uw huiskat ook van belang is bij het afsluiten van een kattenverzekering? Zo betaal je bij een jonge kitten een veel lagere premie dan bij een volwassen kat. Het is bij sommige verzekeraars zelfs niet eens mogelijk om oudere katten te verzekeren zoals bij Petplan. De risico op overlijden is bij deze katten is het grootst. Let daarom altijd goed op bij het afsluiten van een huisdierenverzekering en lees de voorwaarden.

De ras van uw kat

De behandelingen voor uw kat verschillen ook nog eens per ras. Singapura’s zijn bijvoorbeeld makkelijker te behandelen en genezen dan de Savannah waar we het net over hadden. De maandelijkse premie voor een Savannah zal dus een stuk hoger zijn dan die van een Singapura. Zo kan dit verschillen per ras. Het handigst is dit om dit per verzekeraar te vergelijken op de website van de aanbieder, zo komt u op de meest recente prijzen per kattenras.

Maximale eigen risico van uw kattenverzekering

Bijna elke kattenverzekering bestaat uit een eigen risico. Stel dat uw kat bijvoorbeeld een operatie moet ondergaan en dit erg hoge kosten met zich mee brengt, dan is de kans groot dat u een gedeelte eigen risico betaald. Stel dat uw eigen risico voor een dergelijke behandeling € 10 euro is, dan zal de maandelijkse premie erg hoog zijn voor uw kattenverzekering. Echter kan het ook zijn dat u een eigen risico van € 1000 euro betaald, maar dan zal de maandelijkse premie van uw kattenverzekering een stuk lager zijn dan de verzekering met een eigen risico van € 10 euro. Ons advies is om altijd een middenweg te kiezen waarbij u niet een al te hoge premie betaald, maar ook niet een hoge maximale eigen risico voor uw viervoeter. Hiermee bespaart u onverwachts hoge kosten waarvoor de dierenverzekeringen ook zijn gediend.

Kitten verzekeren

Ook voor het verzekeren van een jong katje kan je gebruik maken van deze vergelijking. Wanneer je een nestje gevonden hebt, ga je vaak opzoek naar een naam voor het lieve beestje. Belangrijk is dat je je niewe poes of kat verzekerd. Het liefste vanaf het begin dat zij of hij bij je in huis komt. Dan ben je meteen verzekerd voor inentingen en andere kosten. Wij hopen dat het niet nodig is voor jou nieuwe aanwinst, verzekeren kan geen kwaad voor je aan hoge kosten vast zit.

De "vanaf" prijzen van de premies gelden voor kleine honden en katten. Indien u een volwassen hond of kat heeft zult u meer betalen voor de maandelijkse premie. De mogelijke dekking kan van toepassing zijn op het meest uitgebreide pakket van de verzekeraar, de basis huisdierenverzekeringen omvatten vaak niet alle mogelijkheden. De maximale verzekering is het meest uitgebreide pakket die u bij de verzekeraar kunt afsluiten. De prijzen en dekkingen uit de dierenverzekering vergelijker zijn voor het laatste geüpdatet op 1 juni 2018.

15 Responses to “Kattenverzekering vergelijken”

 • Ronja schreef:

  Recent mijn twee katers verzekerd bij ohra, erg blij met hun goede service

  5/5

 • Ria schreef:

  Graag jullie mening over dit bericht van Reaal(voorheen Proteq). Ik vind dit heel vreemd. Dus zo gauw een kat echt ziek is krijg je nog maar de helft vergoed? Toch heel anders dan bij de mensen-zorgverzekering!
  Bedankt voor uw bericht aan Reaal Dier & Zorg.
  U wilt weten waarom de Semintra voor uw kat Patas voor 50% wordt vergoed in plaats van 81%. Graag geef ik u hier uitleg over.

  Als u huisdier binnen 1 jaar meerdere keren wordt behandeld voor een zelfde aandoening, wordt vanaf een half jaar na de eerste behandeling de medicatie voor deze aandoening blijvend voor 50% vergoed. Vanaf dat moment hebben we het namelijk over een chronische aandoening.

  5/5

 • Marijke schreef:

  Het verzekeren van mijn kat was een handige beslissing, Mijn kat is namelijk een belangrijk onderdeel van de famile en ik zal niet weten hoe mijn kinderen zouden reageren als de kat iets zou overkomen.
  Zo een verzekering helpt namelijk bijna bij alles wat je maar bedenken kan en ik kan dan ook met de kleinste kwaaltjes die me kat toont gelijk actie ondernemen zodat mijn kinderen en ik nog lang van de kat genieten kunnen. zeer handig!

  5/5

 • Harnaldo schreef:

  Je hebt verzekeringen voor alles tegenwoordig en blijkbaar ook voor katten nu. Toen ik na ging denken over de kosten die bleven komen door het bezoek bij de artsen zag ik dat ik beter een verzekering kon nemen. Alhoewel het nog relatief nieuw is en ik er nog aan moet wennen, het is fijn om mijn kat verzekerd te hebben.

  4/5

 • Aafke schreef:

  Met een klein geluk bij een ongeluk hadden we onze kitten net op tijd verzekerd. Net voordat zij ziek werd hadden we de verzekering afgesloten. De kosten voor de dierenarts en de behandeling konden we meteen verrekenen. Wij zijn er blij mee dat we dit meteen gedaan hebben.

  5/5

 • Febryan schreef:

  Ik ben blij dat ik deze website gevonden heb, hierdoor heb ik namelijk de juiste kattenverzekering en de beste kattenverzekering voor mijn geld kunnen vinden!

  5/5

 • Samantha schreef:

  Net overgestapt naar Petplan, kwam als goedkoopste uit de test. Met alle belangrijke kenmerken die ik voor mijn kat heb aangevinkt.
  Ben superblij!

  5/5

 • Maartje schreef:

  Heb een aantal maanden geleden mijn kattenverzekering afgesloten via deze website. Laatst ben ik al voor een consult bij de dierenarts geweest voor mijn kat. Erg prettig dat deze kosten nu geheel worden gedekt en ik mij dus helemaal nergens meer druk over hoef te maken. Ik verdien de verzekering in feite al terug met het consult en ben ook nog eens gedekt wanneer er iets misgaat.

  5/5

 • Sandy Spaans schreef:

  Ik ben zeer tevreden over de Petplan kattenverzekering die ik voor Floyd heb afgesloten. Dit is veel gemakkelijker dan elke keer naar de dierenarts gaan en bijkomende behandelingen steeds apart af te rekenen. Ik betaal nu een vaste premie van ongeveer 20 euro per maand en hoef me daar niet meer druk om te maken. Bedankt dat jullie voor ons deze dierenverzekeringen vergelijken.

  5/5

 • Yvonne schreef:

  Was eerst verzekerd bij Hema. Na de vergelijker op deze website te hebben gebruikt heb ik besloten om over te stappen naar Ohra. Bedankt voor de handige vergelijker en de handige informatie op deze website!

  5/5

 • Melissa de Boer schreef:

  Voor mijn kat moest ik erg vaak naar de dierenarts. Omdat de kosten opliepen, besloot ik mijn kat te verzekeren. Ik was totaal niet bekend met de verzekeringen voor huisdieren, dus vond ik het fijn om hier te kunnen vergelijken! Direct een verzekering afgesloten voor mijn kat.

  5/5

 • Sven schreef:

  Ohra vond ik wel een prachtige deal. mooie prijs voor precies wat ik nodig heb voor mijn kat.

  5/5

 • Sanne schreef:

  In eerste instantie wilde ik voor Ohra gaan, echter past Petplan beter bij mijn budget. Vandaar dat ik voor Petplan gekozen heb!

  5/5

 • Bas schreef:

  Overgestapt van Hema naar InShared, wel tevreden met Hema maar inshared zat toch wat dichter bij onze wensen voor de poes

  5/5

 • Marga winkel schreef:

  Wy willen graag onze katten ver zekert doen wat kost dat wel

  5/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *