Kattenverzekering Vergelijken → Kat Verzekeren | 2023

Kattenverzekering vergelijken

5/5 (11 stemmen)

Start nu met uw kattenverzekering vergelijken

Dekking:
Aandoening gewrichten
Opname en verblijf kliniek
Castratie/sterilisatie
Consult dierenarts
Geneesmiddelen
Euthanasie
Tandheelkunde
Operaties
Röntgenonderzoek
MRI
CT-scan
Vaccinatie
Bloedonderzoek
Zorgkosten buitenland
Max. vergoeding p.jaar
Eigen risico
€ 5000
€0, €100 of €250
Bekijk verzekering
€ 2.500 tot € 5.000
€0
Bekijk verzekering
6000
Je kunt kiezen uit €150,-, €100,-. €50,- en €0,- vrijwillig eigen risico per jaar.
Bekijk verzekering
€ 5000
€ 0 tot € 150
Bekijk verzekering
€ 3.500
€ 50
Bekijk verzekering
Dekking:
Aandoening gewrichten
Opname en verblijf kliniek
Castratie/sterilisatie
Consult dierenarts
Geneesmiddelen
Euthanasie
Tandheelkunde
Operaties
Röntgenonderzoek
MRI
CT-scan
Vaccinatie
Bloedonderzoek
Zorgkosten buitenland
Max. vergoeding p.jaar
Eigen risico

 

Een kattenverzekering is op zijn beurt weer te vergelijken met een hondenverzekering. Echter hebben katten en honden andere zorg nodig en daarmee zijn ook de verzekeringen verschillend. Zowel de katten- als kattenverzekering zorgen ervoor dat de meeste ziektekosten worden gedekt, afhankelijk van de keuze van jouw kattenverzekering.

Waarvoor ben ik gedekt bij een kattenverzekering?

U kunt uw kat verzekeren tegen bijna alle kosten die uw maakt bij een ongeval met uw huisdier. De hoogte van de dekking is afhankelijk van de verzekeraar en per pakket die u afsluit. De goedkoopste kattenverzekering is dus ook niet de best kattenverzekering. U kunt uw kat verzekeren voor onder andere:

Waarom een kattenverzekering vergelijken?

Via onze website kun je de verschillende kattenverzekeringen met elkaar vergelijken en vervolgens kun je eenvoudig online de verzekering afsluiten. Je sluit de verzekering direct af bij de verzekeraar, wij bieden je enkel een hulpmiddel om te helpen met het kiezen van een kattenverzekering. Hierdoor kunt u gemakkelijk zien waarvoor u wel of niet gedekt bent bij elke verzekeraar.

In de polisvoorwaarden van uw verzekeraar vindt u informatie over wat niet en wel wordt gedekt in de basisverzekering. In de polisvoorwaarden voor bijvoorbeeld deze handelingen besproken:

 • Opname en verblijf bij een kliniek
 • Geneesmiddelen/medicijnen
 • Euthanasie
 • Crematie
 • Röntgenonderzoek
 • Vaccinatie
 • Bloedonderzoek
 • Medische kosten in het buitenland

Voor specifieke vragen over de dekkingen en behandelingen kunt u ook contact opnemen via social media of de website van de verzekeraars.

Is mijn kat ziek?

Je kunt aan verschillende signalen herkennen of je kat ziek is. Wanneer je kat bijvoorbeeld ineens stopt met eten, niet meer willen knuffelen of als zij ineens veel miauwen of niet meer zindelijk zijn. Dit zijn verschillende signalen dat er iets aan de hand is en dat je even een bezoekje aan de dierenarts moet brengen.

De dierenarts zal jouw huisdier verder onderzoeken en op basis daarvan een behandelplan opstellen. Breng bij twijfel altijd een bezoek aan de dierenarts om er zeker van te zijn dat jouw kat niet zieker wordt.
Voor deze bezoekjes en verdere behandelingen kun je je goed verzekeren met de kattenverzekering. Kattenverzekering Vergelijken

Stel dat uw katje een operatie moet ondergaan en u hier geen geld voor heeft zal uw kat hier erg onder lijden. Als u een maandelijkse premie betaald hoeft u zich niet druk te maken over deze onverwachtse kosten die u kunt krijgen bij een ongeval van uw huisdier. Bekijk onze vergelijker en sluit direct de premie af voor jouw kat.

Waardoor varieert de prijs van elke kattenverzekering?

Het kan zijn dat de prijs varieert bij een kattenverzekering afsluiten. De prijs wordt namelijk bepaald door het eigen risico en aanvullende verzekeringen. Het verschilt onder ander ook bij het ras en de leeftijd van uw kat. Factoren die onder andere worden meegenomen in de berekening van de uiteindelijke afsluitprijs, zijn:

 • Geslacht van uw kat (kater of poes)
 • Gewicht van uw kat
 • Leeftijd van uw kat
 • De ras van uw kat
 • Eigen risico van uw kattenverzekering

Geslacht van uw kat

Het geslacht van uw kat kan bepalen of een kat sneller of minder snel ziek wordt. In het algemeen worden poezen sneller ziek dan reuen. Dit komt ook doordat poezen zwanger kunnen worden en daardoor ook sneller mankementen kunnen hebben dan de kater. Over het algemeen zijn de kosten van een dierenarts en kattenverzekering voor een poes dus iets duurder dan voor een kater.

Gewicht van uw kat

Zwaardere katten kunnen eerder een pootje breken dan minder zwaardere katten. Logisch, want de zwaarder de kat is, de meer massa het heeft. Daarbij werkt zwaartekracht stevig op je na een sprong. Dit is mede ook afhankelijk van de ras van uw kat.

Leeftijd van uw kat

Wist u dat de leeftijd van uw huiskat ook van belang is bij het afsluiten van de beste kattenverzekering? Zo betaal je bij een jonge kitten een veel lagere premie dan bij een volwassen kat.

Het is bij sommige verzekeraars zelfs niet eens mogelijk om oudere katten te verzekeren zoals bij Petplan. De risico op overlijden is bij deze katten is het grootst. Let daarom altijd goed op bij het afsluiten van een huisdierenverzekering en lees de voorwaarden.

De ras van uw kat

De behandelingen voor uw kat verschilt ook per ras. Het handigst is dit om per verzekeraar de verzekering van uw kat te vergelijken op de website van de aanbieder, zo komt u op de meest recente prijzen per kattenras.

Maximale eigen risico van uw kattenverzekering

Bijna elke kattenverzekering bestaat uit een eigen risico. Stel dat de eigen risico van uw kattenverzekering voor een dergelijke behandeling € 10 euro is, dan zal de maandelijkse premie erg hoog zijn voor uw kattenverzekering. Echter kan het ook zijn dat u een eigen risico van € 1000 euro betaald, maar dan zal het vaste bedrag per maand van uw kattenverzekering een stuk lager zijn dan de verzekering met een eigen bijdrage van € 10 euro.

Ons advies is om altijd een middenweg te kiezen waarbij u niet een al te hoge premie betaald, maar ook niet een hoge maximale eigen risico voor uw viervoeter. Hiermee bespaart u onverwachts hoge kosten waarvoor de dierenverzekeringen ook zijn gediend.

De "vanaf" prijzen van de premies gelden voor kleine honden en katten. Indien u een volwassen hond of kat heeft zult u meer betalen voor de maandelijkse premie.

De mogelijke dekking kan van toepassing zijn op het meest uitgebreide pakket van de verzekeraar, de basis huisdierenverzekeringen omvatten vaak niet alle mogelijkheden. De maximale verzekering is het meest uitgebreide pakket die u bij de verzekeraar kunt afsluiten. De prijzen en dekkingen uit onze vergelijker zijn voor het laatste geüpdatet op 11 februari 2023.

11 Responses to “Kattenverzekering vergelijken”

 • Marijke schreef:

  Het verzekeren van mijn kat was een handige beslissing, Mijn kat is namelijk een belangrijk onderdeel van de famile en ik zal niet weten hoe mijn kinderen zouden reageren als de kat iets zou overkomen.
  Zo een verzekering helpt namelijk bijna bij alles wat je maar bedenken kan en ik kan dan ook met de kleinste kwaaltjes die me kat toont gelijk actie ondernemen zodat mijn kinderen en ik nog lang van de kat genieten kunnen. zeer handig!

  5/5

 • Aafke schreef:

  Met een klein geluk bij een ongeluk hadden we onze kitten net op tijd verzekerd. Net voordat zij ziek werd hadden we de verzekering afgesloten. De kosten voor de dierenarts en de behandeling konden we meteen verrekenen. Wij zijn er blij mee dat we dit meteen gedaan hebben.

  5/5

 • Febryan schreef:

  Ik ben blij dat ik deze website gevonden heb, hierdoor heb ik namelijk de juiste kattenverzekering en de beste kattenverzekering voor mijn geld kunnen vinden!

  5/5

 • Samantha schreef:

  Net overgestapt naar Petplan, kwam als goedkoopste uit de test. Met alle belangrijke kenmerken die ik voor mijn kat heb aangevinkt.
  Ben superblij!

  5/5

 • Maartje schreef:

  Heb een aantal maanden geleden mijn kattenverzekering afgesloten via deze website. Laatst ben ik al voor een consult bij de dierenarts geweest voor mijn kat. Erg prettig dat deze kosten nu geheel worden gedekt en ik mij dus helemaal nergens meer druk over hoef te maken. Ik verdien de verzekering in feite al terug met het consult en ben ook nog eens gedekt wanneer er iets misgaat.

  5/5

 • Sandy Spaans schreef:

  Ik ben zeer tevreden over de Petplan kattenverzekering die ik voor Floyd heb afgesloten. Dit is veel gemakkelijker dan elke keer naar de dierenarts gaan en bijkomende behandelingen steeds apart af te rekenen. Ik betaal nu een vaste premie van ongeveer 20 euro per maand en hoef me daar niet meer druk om te maken. Bedankt dat jullie voor ons deze dierenverzekeringen vergelijken.

  5/5

 • Yvonne schreef:

  Was eerst verzekerd bij Hema. Na de vergelijker op deze website te hebben gebruikt heb ik besloten om over te stappen naar Ohra. Bedankt voor de handige vergelijker en de handige informatie op deze website!

  5/5

 • Melissa de Boer schreef:

  Voor mijn kat moest ik erg vaak naar de dierenarts. Omdat de kosten opliepen, besloot ik mijn kat te verzekeren. Ik was totaal niet bekend met de verzekeringen voor huisdieren, dus vond ik het fijn om hier te kunnen vergelijken! Direct een verzekering afgesloten voor mijn kat.

  5/5

 • Sven schreef:

  Ohra vond ik wel een prachtige deal. mooie prijs voor precies wat ik nodig heb voor mijn kat.

  5/5

 • Sanne schreef:

  In eerste instantie wilde ik voor Ohra gaan, echter past Petplan beter bij mijn budget. Vandaar dat ik voor Petplan gekozen heb!

  5/5

 • Bas schreef:

  Overgestapt van Hema naar InShared, wel tevreden met Hema maar inshared zat toch wat dichter bij onze wensen voor de poes

  5/5