Petsecur Dierenverzekering

Wij streven ernaar om onze klanten de beste opties te bieden als het gaat om huisdierverzekeringen. Daarom zijn we verheugd om PetSecur aan te bevelen als een uitstekende keuze voor huisdierenverzekeringen.

Bij PetSecur staat het welzijn van huisdieren en hun eigenaren centraal. Hun filosofie van solidariteit en zorg voor elkaar resulteert in een verzekeringspakket dat ongeëvenaard is. Met de hoogste uitkeringen in Nederland biedt PetSecur een ongeëvenaarde financiële bescherming voor huisdieren, waardoor eigenaren gemoedsrust hebben in tijden van nood.

Daarnaast maakt PetSecur het proces van verzekeren snel en eenvoudig. Klanten kunnen altijd rekenen op snelle en efficiënte service, van aanmelding tot claimafhandeling. Dit betekent dat huisdiereigenaren snel kunnen profiteren van de voordelen van hun verzekering zonder gedoe.

Maar wat PetSecur echt onderscheidt, is het geruststellende gevoel dat het biedt aan huisdiereigenaren, dag in dag uit. Met PetSecur kunnen klanten erop vertrouwen dat hun huisdieren de beste zorg krijgen, zonder zich zorgen te hoeven maken over hoge kosten.

Kortom, als je op zoek bent naar een betrouwbare partner voor huisdierenverzekeringen, dan is PetSecur de ideale keuze. Wij bevelen PetSecur van harte aan aan onze klanten en zijn ervan overtuigd dat zij de beste zorg en bescherming bieden voor hun geliefde huisdieren.

Hoe declareer ik bij Petsecur?

Bij Petsecur begrijpen we dat snelheid en gemak van groot belang zijn bij het declareren van medische kosten voor je huisdier. Hier zijn de belangrijkste stappen en informatie die je moet weten over het indienen van declaraties bij Petsecur:

 1. Vooruitbetaling:

  • Helaas kunnen we rekeningen niet vooruit betalen. We streven ernaar om declaraties snel te beoordelen en zelfs met prioriteit te behandelen bij bedragen boven € 500. Je kunt echter aan je dierenarts vragen om uitstel van betaling te regelen, zodat je het geld al hebt ontvangen voordat je betaalt.
 2. Tijdslimiet voor indienen:

  • We vergoeden rekeningen die maximaal 3 maanden oud zijn.
 3. Indienen van declaraties:

  • Je kunt de rekening van de dierenarts eenvoudig indienen via het declaratieformulier op onze website. Veel dierenartsen kunnen de rekening (digitaal) naar je e-mailadres sturen. Als je een papieren factuur hebt, scan deze dan of maak er een duidelijke foto van voordat je het uploadt.
 4. Vereiste chipidentificatie:

  • We kunnen alleen declaraties accepteren voor huisdieren die gechipt zijn. Zorg ervoor dat je huisdier een identificatiechip heeft voordat je een declaratie indient.
 5. Uitbetaling van declaraties:

  • Zodra je een declaratie indient, ontvang je direct een bevestiging en gaan we er onmiddellijk mee aan de slag. We streven ernaar om declaraties snel uit te keren. Voor bedragen boven € 500 geven we zelfs prioriteit aan de verwerking, waardoor deze nog sneller kunnen worden uitbetaald.

Bij Petsecur geloven we in een snelle en efficiënte service bij het declareren van medische kosten voor je huisdier. Ons team staat klaar om je te ondersteunen en eventuele vragen te beantwoorden om ervoor te zorgen dat dit proces soepel en zorgeloos verloopt. Voor meer informatie en om direct declaraties in te dienen, kun je terecht op onze website.

Hoe zeg ik mijn verzekering op bij Petsecur?

Bij Petsecur begrijpen we dat er momenten kunnen zijn waarop je overweegt om je huisdierverzekering op te zeggen. Hier zijn de belangrijkste stappen en informatie die je moet weten over het opzeggen van je huisdierverzekering:

 1. Jaarlijkse verlenging:
  • Je huisdierverzekering wordt automatisch jaarlijks verlengd, tenzij je minimaal één maand voor het nieuwe contractjaar opzegt.
 2. Opzeggen bij overlijden van je huisdier:
  • Als je huisdier is overleden, willen we dit proces voor jou zo eenvoudig mogelijk maken. Meld het overlijden binnen 30 dagen aan ons, en wij zorgen ervoor dat de verzekering wordt stopgezet op de eerstvolgende premievervaldatum na overlijden. Eventueel te veel betaalde premie wordt teruggestort.
 3. Procedure:
  • Voor het opzeggen van je verzekering bij overlijden, hebben we een overlijdensverklaring van je dierenarts nodig.
 4. Contactgegevens voor opzegging:

Petsecur staat klaar om het proces van opzeggen zo soepel mogelijk te laten verlopen, vooral in gevoelige situaties zoals het overlijden van je huisdier. Ons team is er om je te ondersteunen en al je vragen te beantwoorden, zodat je met vertrouwen de juiste beslissing kunt nemen voor jou en je huisdier. Voor meer informatie en contactmogelijkheden, kun je onze website bezoeken. 

Petsecur reviews

Peter Haan
Peter Haan
@Peterhaan
Lees verder
Fijne verzekering. Snel en accuraat afgehandeld
Casper Geesten
Casper Geesten
@Michelvanhof
Lees verder
Helaas hebben we al een aantal keer gebruik moeten maken van de verzekering, maar daarbij verliep uitbetaling declaratie gelukkig telkens binnen twee weken. Ook de optie tot gedeeltelijke vergoeding sterilisatie bij afsluiten van een verzekering voor de lange termijn is fijn. Wij zijn tevreden.
Irene van Dam
Irene van Dam
@Irenevandam
Lees verder
Op zich wel een goede verzekering voor mijn huisdier. Voor mijn hond heb ik het basispakket afgesloten met daarbij de vergoeding voor sterilisatie, die zou vergoed worden bij minimale duur van 5 jaar premiebetaling.
Mirjam Baas
Mirjam Baas
@Mirjambaas
Lees verder
Onze hond had een ongeval in het buitenland, de eerste hulp en nazorg kostten veel geld, we hebben het binnen redelijke termijn terug gekregen.
Bas Baanderen
Bas Baanderen
@Basbaanderen
Lees verder
Helaas al gebruik moeten maken van de dierenverzekering. Alle Declaraties zijn netjes afgehandeld die ingediend zijn.
Vorige
Volgende

Veelgestelde vragen over dierenverzekeringen

Bekijk hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over huisdierenverzekeringen.

Een dierenverzekering is een zorgverzekering voor huisdieren zoals honden en katten. De huisdierverzekering dekt de medische kosten van uw huisdieren. In tegenstelling tot zorgverzekeringen voor mensen, is een dierenverzekering niet verplicht.

De beste dierenverzekering is de huisdierenverzekering van OHRA. Dit is de best beoordeelde en meest afgesloten dierenverzekering sinds 2023.

De mogelijkheid om een dierenverzekering af te sluiten hangt af van zowel de verzekeringsmaatschappij als het specifieke huisdier dat je hebt. Hieronder staan de maximale leeftijdsgrenzen voor het afsluiten van een verzekering bij verschillende verzekeraars:
 • Inshared accepteert huisdieren tot 6 jaar.
 • Aegon accepteert huisdieren tot 6 jaar.
 • OHRA accepteert huisdieren tot 7 jaar.
 • Petsecur accepteert huisdieren tot 7 jaar.
 • Figo Pet heeft geen leeftijdsgrens, dus er is geen beperking op de leeftijd van het huisdier.
 • Bij Univé kun je voor honden jonger dan 8 jaar en katten jonger dan 10 jaar elke dekking afsluiten. Als je huisdier ouder is op het moment van afsluiten, bieden ze alleen de dekking “Ongevallen” aan.

De kosten van een dierenverzekering zijn al vanaf € 7,62 per maand. Houd er rekening mee dat deze prijzen slechts starttarieven zijn en dat de uiteindelijke kosten kunnen variëren op basis van verschillende factoren.

Figo Pet is momenteel de goedkoopste dierenverzekering. Het is echter belangrijk op te merken dat bij veel goedkope dierenverzekeringen niet alle medische kosten worden gedekt. 

in Nederland kun je jouw huisdier verzekeren bij OHRA, Inshared, Petsecur, Figo Pet, Aegon, Univé of Dierenverzekering.nl