Hondenverzekering vergelijken

4.5/5 (12 stemmen)
Vergelijk en Bespaar
Zorg voor uw dieren
Altijd up to date

Begin nu met uw hondenverzekering vergelijken


Dekking mogelijk voor:
Aandoening heupen/ellebogen,
Opname en verblijf kliniek
Castratie/sterilisatie
Consult dierenarts
Geneesmiddelen
Euthanasie
Tandheelkunde
Operaties
Röntgenonderzoek
MRI
CT-scan
Vaccinatie
Bloedonderzoek
Medische kosten in het buitenland
Maximale vergoeding per jaar
Eigen risico
€ 3000 - € 5000
8% tot 50%
Bereken Premie
€ 2500 tot € 5000
20%
Bereken Premie
€ 3000
€45
Bereken Premie
Dekking mogelijk voor:
Aandoening heupen/ellebogen,
Opname en verblijf kliniek
Castratie/sterilisatie
Consult dierenarts
Geneesmiddelen
Euthanasie
Tandheelkunde
Operaties
Röntgenonderzoek
MRI
CT-scan
Vaccinatie
Bloedonderzoek
Medische kosten in het buitenland
Maximale vergoeding per jaar
Eigen risico

Je wilt de beste zorg voor jouw trouwe viervoeter en daarom is het goed om een hondenverzekering af te sluiten. De medische kosten voor jouw hond kunnen soms hoog oplopen en daarom is het goed om verzekerd te zijn voor deze soms onverwachte kosten. Wanneer je je hond laat castreren of steriliseren, kan je al snel €200,- kwijt zijn. Je kunt je voor dit soort kosten verzekeren, maar vooral ook de onverwachte kosten zoals wanneer zij onverwachts ziek worden of een ongeluk waarbij zij geopereerd moeten worden.

Wat is een hondenverzekering?

Een hondenverzekering zorgt ervoor dat jouw hond verzekerd is voor de ziektekosten. Dit is te vergelijken met hoe wij als mensen de zorgverzekering kennen. Voor mensen is het vaak duidelijk dat er een verzekering moet worden afgesloten en zijn vaak de mogelijkheden ook wat bekender. Voor honden is dit vaak nog een grijs gebied, waarbij wij graag willen bijdragen om wat meer duidelijkheid te scheppen zodat jij met een goed gevoel de keuze maakt voor een hondenverzekering. De hondenverzekering is ook goed te vergelijken met de verzekering die wij voor de mensen kennen. Zo heb je verschillende basis premies, maar ook aanvullende premies. De verzekering is sterk afhankelijk van de levensfase waar jouw hond zich in bevindt. Wanneer je een jonge hond hebt, heeft deze waarschijnlijk hele andere zorg nodig dan een wat oudere hond. Het is daarom niet te zeggen welke verzekering het beste is, aangezien dit van meerdere factoren afhankelijk is. Verzekeraars die een hondenverzekering aanbieden, zijn onder andere Inshared, OHRA en Petplan.

Waarvoor ben ik gedekt bij een hondenverzekering?

U kunt uw hond verzekeren tegen bijna alle kosten die uw maakt bij een ongeval met uw huisdier. De hoogte van de dekking is afhankelijk van de verzekeraar en het pakket die u afsluit. U kunt uw hond verzekeren voor onder andere:

 • Een aandoening bij de heupen en/of ellebogen van uw hond
 • Opname en verblijf bij een kliniek van uw hond
 • Castratie of Sterilisatie van uw hond
 • Een consult bij de dierenarts voor uw hond
 • Geneesmiddelen/medicijnen voor uw hond
 • Euthanasie van uw hond
 • Crematie van uw hond
 • Operaties van uw hond
 • Röntgenonderzoek voor uw hond
 • Vaccinatie voor uw hond
 • MRI of CTI-scan van uw hond
 • Bloedonderzoek
 • Medische kosten in het buitenland

Waarom een hondenverzekering afsluiten?

Stel dat u een paar weken samen met uw 2 honden en familie met uw caravan naar Zuid-Frankrijk reist. U bent samen met uw kinderen verzekerd tegen alles van wat er kan gebeuren. Als u honden plotseling ziek worden door het klimaat of als 1 van uw honden een pootje breekt krijgt u onverwachts hoge kosten. Een operatie voor uw huisdier kan al gauw een paar duizend euro kosten. Met een hondenverzekering hoeft u zich hier niet om druk te maken.

Hondenverzekering

De "vanaf" prijzen van de premies gelden voor kleine honden en katten. Indien u een volwassen hond of kat heeft zult u meer betalen voor de maandelijkse premie. De mogelijke dekking kan van toepassing zijn op het meest uitgebreide pakket van de verzekeraar, de basis huisdierenverzekeringen omvatten vaak niet alle mogelijkheden. De maximale verzekering is het meest uitgebreide pakket die u bij de verzekeraar kunt afsluiten. De prijzen en dekkingen uit de dierenverzekering vergelijker zijn voor het laatste geüpdatet op 13 April 2017.

12 reacties op “Hondenverzekering vergelijken”

 • Koen schreef:

  Onze hond is laatst erg ziek geworden. We hebben hem direct moeten laten opereren. Gelukkig is alles goedgekomen en is hij op het moment weer kerngezond. Achteraf kregen we wel een flinke rekening van de operatie. Wij hadden al een hondenverzekering en de rekening hebben we dus direct kunnen declareren. De verzekering hebben we op deze manier ruim terugverdiend en we zijn er blij mee dat we deze enkele jaren geleden al hebben afgenomen.

  5/5

 • Romano schreef:

  Handige vergelijker! Ik heb mijn hond Saartje vandaag verzekerd bij Hema.

  Mijn tip voor deze website is om Hema beter naar voren te brengen in de vergelijking. Ik heb namelijk minder goede verhalen gehoord over Petplan die nu voor in de hondenverzekering vergelijker staat.

  3/5

 • Mike de Ruijter schreef:

  Voor mijn hond Rex een verzekering afgesloten. Was prima om te vergelijken!

  3/5

 • Sandra schreef:

  Na even zoeken heb ik een verzekering voor mijn hond afgesloten bij Pretplan. Erg blij met de verzekering. Het overzicht op deze website heeft ontzettend goed geholpen met het vinden van de juiste verzekering!
  Hardstikke bedankt!

  5/5

 • Joey Murk schreef:

  Erg blij dat ik een hondenverzekering heb afgesloten bij OHRA. Voorheen was ik constant geld kwijt aan de dierenarts en medicijnen. Daar hoef ik me nu gelukkig niet meer druk om te maken.

  4/5

 • Mila v/d Beek schreef:

  Super tevreden met mijn verzekering voor onze drie honden. Duurde wel eventjes tot we de keuze konden maken maar uiteindelijk zitten we nu voor twee honden bij Ohra en bij de jongste hebben wij voor een Petplan verzekering gekozen.

  Bedankt voor de hulp bij het kiezen

  Gr,
  Mila

  5/5

 • Kevin schreef:

  Voor mijn hond Scooter moest ik een dierenverzekering nemen, ik zat helaas een beetje in de knel. Gelukkig heeft Dierenzekering-vergelijken.nl mij geholpen met een prachtig overzicht. Ik heb mijn keuze snel gemaakt en gekozen voor Petplan, simpelweg gewoon omdat Petplan het best bij Scooter past.

  4/5

 • Roland schreef:

  Het asiel waar mijn lieve hond vandaan komt adviseerde mij om een hondenverzekering af te sluiten. Zo ben ik op deze handige website terecht gekomen. Uiteindelijk ben ik gegaan voor de hondenverzekering van verzekeruzelf.nl.

  Bedankt dierenverzekering-vergelijken.nl voor het prettige overzicht van de beschikbare dierenverzekeringen.

  5/5

 • Kim schreef:

  Ik heb gekozen voor Ohra omdat dit in mijn ogen als één van de beste is! Nog geen klachten tot nu toe.

  5/5

 • Wesley schreef:

  Door dierenverzekering-vergelijken.nl heb ik meer overzicht gekregen over de verzekeringen voor mijn hond. Hierdoor heb ik makkelijker mijn besluit kunnen nemen en ben ik toch maar uiteindelijk voor Petplan omdat dat mij een logische keuze leek voor mijn hond Adriaan.

  5/5

 • Marie schreef:

  Kon eerst niet kiezen tussen Ohra en InShared voor mijn Doberman, maar toch voor Ohra gegaan en tot nu toe erg tevreden

  5/5

 • stan schreef:

  Ben erg blij met de verzekering voor mijn puppy (Nina) , gekozen voor een goedkope verzekering van petplan en nogsteeds erg blij!

  bedankt!

  5/5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *