Hondenverzekering Vergelijken → Hond Verzekeren | 2023

Hondenverzekering vergelijken

4.33/5 (12 stemmen)

Start nu met uw honden verzekering vergelijken

Dekking:
Aandoening gewrichten
Opname en verblijf kliniek
Castratie/sterilisatie
Consult dierenarts
Geneesmiddelen
Euthanasie
Tandheelkunde
Operaties
Röntgenonderzoek
MRI
CT-scan
Vaccinatie
Bloedonderzoek
Zorgkosten buitenland
Max. vergoeding p.jaar
Eigen risico
€ 5000
€0, €100 of €250
Bekijk verzekering
€ 2.500 tot € 5.000
€0
Bekijk verzekering
6000
Je kunt kiezen uit €150,-, €100,-. €50,- en €0,- vrijwillig eigen risico per jaar.
Bekijk verzekering
€ 5000
€ 0 tot € 150
Bekijk verzekering
€ 3.500
€ 50
Bekijk verzekering
Dekking:
Aandoening gewrichten
Opname en verblijf kliniek
Castratie/sterilisatie
Consult dierenarts
Geneesmiddelen
Euthanasie
Tandheelkunde
Operaties
Röntgenonderzoek
MRI
CT-scan
Vaccinatie
Bloedonderzoek
Zorgkosten buitenland
Max. vergoeding p.jaar
Eigen risico

 

U wilt de beste zorg voor uw trouwe viervoeter en daarom is het goed om een honden verzekering af te sluiten. Naast de gebruikelijke kosten voor een hond zijn er ook medische kosten. De medische kosten voor uw hond kunnen soms hoog oplopen en daarom is het goed om verzekerd te zijn voor deze soms onverwachte kosten.

Wanneer u uw hond laat steriliseren of castreren, kan u al snel €200,- kwijt zijn. U kunt uzelf voor dit soort kosten verzekeren, maar vooral ook de onverwachte kosten zoals wanneer zij onverwachts ziek worden of een ongeluk waarbij zij geopereerd moeten worden. Vandaar dat het handig is om een hondenverzekering te vergelijken.

Wat is een hondenverzekering?

Een hondenverzekering zorgt ervoor dat jouw hond verzekerd is voor de ziektekosten. Hierdoor kunt u gemakkelijker en zonder stress uw zieke hond behandelen. Dit is te vergelijken met hoe wij als mensen de zorgverzekering kennen.

Voor mensen is het vaak duidelijk dat er een verzekering moet worden afgesloten en zijn vaak de mogelijkheden ook wat bekender. Voor honden is dit vaak nog een grijs gebied, waarbij wij graag willen bijdragen om wat meer duidelijkheid te scheppen zodat jij met een goed gevoel de keuze maakt voor een hondenverzekering.

De hondenverzekering is ook goed te vergelijken met de verzekering die wij voor de mensen kennen. Zo heb je verschillende basis premies, maar ook aanvullende premies. De verzekering is sterk afhankelijk van de levensfase waar jouw hond zich in bevindt.

Wanneer je een jonge hond hebt, heeft deze waarschijnlijk hele andere medische zorg nodig dan een wat oudere hond. Het is daarom niet te zeggen wat de beste of goedkoopste hondenverzekering is, aangezien dit van meerdere factoren afhankelijk is. Verzekeraars die een hondenverzekering aanbieden, zijn onder andere OHRA, Inshared, Aegon, Hema en Petplan.

Waarvoor ben ik gedekt bij een hondenverzekering?

U kunt uw hond verzekeren, met aanvullende dekkingen tegen bijna alle kosten die uw maakt bij een ongeval met uw huisdier. De hoogte van de dekking is afhankelijk van de verzekeraar en het pakket die u afsluit. U kunt uw hond verzekeren voor onder andere:

Waarom een hondenverzekering afsluiten?

Uit onderzoek blijkt dat 56% van de Nederlandse huishoudens beschikt over een huisdier. Daaronder vallen ook honden, zoals wellicht die van u. Stel dat u een paar weken samen met uw 2 honden en familie met uw caravan naar Zuid-Frankrijk reist.

U bent samen met uw kinderen verzekerd tegen alles van wat er kan gebeuren. Als u honden plotseling ziek worden door het klimaat of als 1 van uw honden een pootje breekt krijgt u onverwachts hoge kosten. Een operatie voor uw huisdier kan al gauw een paar duizend euro kosten. Met een hondenverzekering hoeft u zich hier niet om druk te maken.

In ieder land geldt een andere wetgeving wat betreft het verzekeren van uw hond. Op deze pagina kunt u hier meer over lezen. Indien u ervan bent overtuigd dat u zelf uw hond kunt behandelen dan is een hondenverzekering vergelijken natuurlijk niet nodig. U kunt met de informatie op deze website bijvoorbeeld zelf makkelijk een teek verwijderen bij uw hond of een dergelijke ingreep

Hondenverzekering

Waardoor varieert de prijs van elke hondenverzekering?

Er zijn verschillende zaken die van invloed zijn op de prijs van uw hondenverzekering. Honden die over het algemeen sneller ziek worden daar wordt ook een hogere premie voor betaald. Hoe dit bepaald kan worden ligt onder andere aan de volgende zaken:

 • Geslacht van uw hond (reu of teef)
 • Gewicht van uw hond
 • Leeftijd van uw hond
 • De ras van uw hond
 • Eigen risico van uw hondenverzekering

Hieronder lichten we uitgebreider toe waarom de prijs van uw hondenverzekering hierdoor verschilt.

Geslacht van uw hond

Het geslacht van uw hond kan bepalen of een hond sneller of minder snel ziek wordt. In het algemeen worden teven sneller ziek dan reuen. Dit komt ook doordat teven zwanger kunnen worden en daardoor ook sneller mankementen kunnen hebben dan de reu.

Over het algemeen zijn de kosten van een hondenverzekering voor een teef dus een stuk duurder dan die voor reuen.

Gewicht van uw hond

Zwaardere honden kunnen eerder een pootje breken dan minder zwaardere honden. Dit is mede ook afhankelijk van de ras van uw hond. Een Chihuahua wordt bijvoorbeeld niet erg groot, toch is de premie hoger voor een zwaardere Chihuahua dan de premie voor een minder zwaardere Chihuahua.

Hetzelfde geldt ook voor grotere (volwassene honden) zoals een Dobermann. Deze honden worden veel groter dan een Chihuahua. Echter geldt ook hierbij dat de premie hoger is voor een zwaardere Dobermann dan de premie voor een minder zwaardere Dobermann.

Leeftijd van uw hond

De leeftijd van uw hond is ook belangrijk voor het afsluiten van een hondenverzekering. Een net geboren puppy die kerngezond is die zal een veel lagere premie hebben dan een hond die al boven de gemiddelde leeftijd zit. Het is bij sommige verzekeraars zelfs niet eens mogelijk om oudere honden te verzekeren zoals bij Petplan. Hierbij moet u goed letten op de voorwaarden van alle dierenverzekeraars.

De ras van uw hond

De behandelingen voor uw hond verschillen ook nog eens per ras. Chihuahuas zijn bijvoorbeeld makkelijker te behandelen en genezen dan de Dobermann waar we het net over hadden. De maandelijkse premie voor een Dobermann zal dus een stuk hoger zijn dan die van een Chihuahua verzekering. Zo kan dit verschillen per ras.

Het handigst is dit dit per verzekeraar de verzekering van uw hond te vergelijken op de website van de aanbieder, zo komt u op de meest recente prijzen per ras. We hebben wel nog een specifieke vergelijkingsmodule gemaakt voor de Franse Bulldog verzekering en de Jack Russel verzekering.

Maximale eigen risico van uw hondenverzekering

Bijna elke hondenverzekering die bestaat uit een eigen risico. Met het maximaal verzekerd bedrag betaalt u een lagere premie aan uw hondenverzekering. Stel dat uw eigen risico voor een dergelijke operatie € 10 euro is, dan zal de premie per maand erg hoog zijn voor uw hondenverzekering.

Echter kan het ook zijn dat u een eigen risico van € 1000 euro betaald, maar dan zal de maandelijkse premie van uw hondenverzekering een stuk lager zijn dan de verzekering met een eigen risico van € 10 euro. Ons advies is om altijd een middenweg te kiezen waarbij u niet een al te hoge premie betaald, maar ook niet een hoge maximale eigen risico. Hiermee kunt u de beste hondenverzekering afsluiten

U kunt ook meer lezen over honden op de rest van onze website, zo kunnen wij u helpen met het vinden van hondennamen.

De "vanaf" prijzen van de premies gelden voor kleine honden en katten. Indien u een volwassen hond of kat heeft zult u meer betalen voor de maandelijkse premie.

De mogelijke dekking kan van toepassing zijn op het meest uitgebreide pakket van de verzekeraar, de basis huisdierenverzekeringen omvatten vaak niet alle mogelijkheden. De maximale verzekering is het meest uitgebreide pakket die u bij de verzekeraar kunt afsluiten. De prijzen en dekkingen uit onze vergelijker zijn voor het laatste geüpdatet op 11 februari 2023.

12 Responses to “Hondenverzekering vergelijken”

 • pablo schreef:

  Het afsluiten van een hondenverzekering was voor mij een juiste keuze, helaas heb ik mijn hond een maand geleden moeten laten inslapen omdat de pijn voor mijn hond ondragelijk was.
  Ik heb het geluk dat het door mijn verzekering gedekt werd.
  Ook wil ik mededelen aan de medelezers als je hond herkend wordt met de ziekte parvo wees er dan zo snel mogelijk bij voordat het te laat is.

  4/5

 • Anton schreef:

  Duidelijk overzicht van de dierenverzekeringen en hierdoor ook makkelijk met elkaar te vergelijken. Bedankt dierenverzekering vergelijken! Ik heb de perfecte hondenverzekering gevonden. 🙂

  4/5

 • Koen schreef:

  Onze hond is laatst erg ziek geworden. We hebben hem direct moeten laten opereren. Gelukkig is alles goedgekomen en is hij op het moment weer kerngezond. Achteraf kregen we wel een flinke rekening van de operatie. Wij hadden al een hondenverzekering en de rekening hebben we dus direct kunnen declareren. De verzekering hebben we op deze manier ruim terugverdiend en we zijn er blij mee dat we deze enkele jaren geleden al hebben afgenomen.

  5/5

 • Romano schreef:

  Handige vergelijker! Ik heb mijn hond Saartje vandaag verzekerd bij Hema.

  Mijn tip voor deze website is om Hema beter naar voren te brengen in de vergelijking. Ik heb namelijk minder goede verhalen gehoord over Petplan die nu voor in de hondenverzekering vergelijker staat.

  3/5

 • Mike de Ruijter schreef:

  Voor mijn hond Rex een verzekering afgesloten. Was prima om te vergelijken!

  3/5

 • Sandra schreef:

  Na even zoeken heb ik een verzekering voor mijn hond afgesloten bij Pretplan. Erg blij met de verzekering. Het overzicht op deze website heeft ontzettend goed geholpen met het vinden van de juiste verzekering!
  Hardstikke bedankt!

  5/5

 • Joey Murk schreef:

  Erg blij dat ik een hondenverzekering heb afgesloten bij OHRA. Voorheen was ik constant geld kwijt aan de dierenarts en medicijnen. Daar hoef ik me nu gelukkig niet meer druk om te maken.

  4/5

 • Mila v/d Beek schreef:

  Super tevreden met mijn verzekering voor onze drie honden. Duurde wel eventjes tot we de keuze konden maken maar uiteindelijk zitten we nu voor twee honden bij Ohra en bij de jongste hebben wij voor een Petplan verzekering gekozen.

  Bedankt voor de hulp bij het kiezen

  Gr,
  Mila

  5/5

 • Kevin schreef:

  Voor mijn hond Scooter moest ik een dierenverzekering nemen, ik zat helaas een beetje in de knel. Gelukkig heeft Dierenzekering-vergelijken.nl mij geholpen met een prachtig overzicht. Ik heb mijn keuze snel gemaakt en gekozen voor Petplan, simpelweg gewoon omdat Petplan het best bij Scooter past.

  4/5

 • Roland schreef:

  Het asiel waar mijn lieve hond vandaan komt adviseerde mij om een hondenverzekering af te sluiten. Zo ben ik op deze handige website terecht gekomen. Uiteindelijk ben ik gegaan voor de hondenverzekering van verzekeruzelf.nl.

  Bedankt dierenverzekering-vergelijken.nl voor het prettige overzicht van de beschikbare dierenverzekeringen.

  5/5

 • Kim schreef:

  Ik heb gekozen voor Ohra omdat dit in mijn ogen als één van de beste is! Nog geen klachten tot nu toe.

  5/5

 • stan schreef:

  Ben erg blij met de verzekering voor mijn puppy (Nina) , gekozen voor een goedkope verzekering van petplan en nogsteeds erg blij!

  bedankt!

  5/5