Hondenverzekering vergelijken

Vergelijk en Bespaar
Zorg voor uw dieren
Altijd up to date

Begin nu met uw hondenverzekering vergelijken


Dekking mogelijk voor:
Aandoening heupen/ellebogen,
Opname en verblijf kliniek
Castratie/sterilisatie
Consult dierenarts
Geneesmiddelen
Euthanasie
Tandheelkunde
Operaties
Röntgenonderzoek
MRI
CT-scan
Vaccinatie
Bloedonderzoek
Medische kosten in het buitenland
Maximale verzekering
Eigen risico
€ 3000 - € 5000
20% tot 50%
Bereken Premie
€ 2500 tot € 5000
20%
Bereken Premie
€ 3000
€45
Bereken Premie
Dekking mogelijk voor:
Aandoening heupen/ellebogen,
Opname en verblijf kliniek
Castratie/sterilisatie
Consult dierenarts
Geneesmiddelen
Euthanasie
Tandheelkunde
Operaties
Röntgenonderzoek
MRI
CT-scan
Vaccinatie
Bloedonderzoek
Medische kosten in het buitenland
Maximale verzekering
Eigen risico

Je wilt de beste zorg voor jouw trouwe viervoeter en daarom is het goed om een hondenverzekering af te sluiten. De medische kosten voor jouw hond kunnen soms hoog oplopen en daarom is het goed om verzekerd te zijn voor deze soms onverwachte kosten. Wanneer je je hond laat castreren of steriliseren, kan je al snel €200,- kwijt zijn. Je kunt je voor dit soort kosten verzekeren, maar vooral ook de onverwachte kosten zoals wanneer zij onverwachts ziek worden of een ongeluk waarbij zij geopereerd moeten worden.

Wat is een hondenverzekering?

Een hondenverzekering zorgt ervoor dat jouw hond verzekerd is voor de ziektekosten. Dit is te vergelijken met hoe wij als mensen de zorgverzekering kennen. Voor mensen is het vaak duidelijk dat er een verzekering moet worden afgesloten en zijn vaak de mogelijkheden ook wat bekender. Voor honden is dit vaak nog een grijs gebied, waarbij wij graag willen bijdragen om wat meer duidelijkheid te scheppen zodat jij met een goed gevoel de keuze maakt voor een hondenverzekering. De hondenverzekering is ook goed te vergelijken met de verzekering die wij voor de mensen kennen. Zo heb je verschillende basis premies, maar ook aanvullende premies. De verzekering is sterk afhankelijk van de levensfase waar jouw hond zich in bevindt. Wanneer je een jonge hond hebt, heeft deze waarschijnlijk hele andere zorg nodig dan een wat oudere hond. Het is daarom niet te zeggen welke verzekering het beste is, aangezien dit van meerdere factoren afhankelijk is. Verzekeraars die een hondenverzekering aanbieden, zijn onder andere Inshared, OHRA en Petplan.

Waarvoor ben ik gedekt bij een hondenverzekering?

U kunt uw hond verzekeren tegen bijna alle kosten die uw maakt bij een ongeval met uw huisdier. De hoogte van de dekking is afhankelijk van de verzekeraar en het pakket die u afsluit. U kunt uw hond verzekeren voor onder andere:

 • Een aandoening bij de heupen en/of ellebogen van uw hond
 • Opname en verblijf bij een kliniek van uw hond
 • Castratie of Sterilisatie van uw hond
 • Een consult bij de dierenarts voor uw hond
 • Geneesmiddelen/medicijnen voor uw hond
 • Euthanasie van uw hond
 • Crematie van uw hond
 • Operaties van uw hond
 • Röntgenonderzoek voor uw hond
 • Vaccinatie voor uw hond
 • MRI of CTI-scan van uw hond
 • Bloedonderzoek
 • Medische kosten in het buitenland

Waarom een hondenverzekering afsluiten?

Stel dat u een paar weken samen met uw 2 honden en familie met uw caravan naar Zuid-Frankrijk reist. U bent samen met uw kinderen verzekerd tegen alles van wat er kan gebeuren. Als u honden plotseling ziek worden door het klimaat of als 1 van uw honden een pootje breekt krijgt u onverwachts hoge kosten. Een operatie voor uw huisdier kan al gauw een paar duizend euro kosten. Met een hondenverzekering hoeft u zich hier niet om druk te maken.

Hondenverzekering

De "vanaf" prijzen van de premies gelden voor kleine honden en katten. Indien u een volwassen hond of kat heeft zult u meer betalen voor de maandelijkse premie. De mogelijke dekking kan van toepassing zijn op het meest uitgebreide pakket van de verzekeraar, de basis huisdierenverzekeringen omvatten vaak niet alle mogelijkheden. De maximale verzekering is het meest uitgebreide pakket die u bij de verzekeraar kunt afsluiten. De prijzen en dekkingen uit de dierenverzekering vergelijker zijn voor het laatste geüpdatet op 14 september 2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *