Hondenverzekering vergelijken

Start nu met uw honden verzekering vergelijken

NamePetSecurFIGOOHRAinsharedAEGONuniveDierenverzekering
Huisdierverzekering
Meest gekozen dierenverzekering
v.a. € 10,45 v.a. € 9,70 v.a. € 15,96 v.a. € 11,95 v.a. € 11,95 v.a. € 11,95 v.a. € 13,44
Bekijk verzekering Bekijk verzekering Bekijk verzekering Bekijk verzekering Bekijk verzekering Bekijk verzekering Bekijk verzekering

37% kiest
Petsecur

10% kiest
Figo Pet

18% kiest
OHRA

22% kiest
Inshared

8% kiest
Aegon

4% kiest
Univé

1% kiest
Dierenverzekering.nl

Dekking:
Aandoening gewrichten

Opname en verblijf kliniek
Castratie/sterilisatie
Consult dierenartsQuestion
Geneesmiddelen
Euthanasie
TandheelkundeQuestionQuestionQuestionQuestion
Operaties
RöntgenonderzoekQuestion
MRI
CT-scan
VaccinatieQuestionQuestion
Bloedonderzoek
Zorgkosten buitenlandQuestionQuestionQuestionQuestion
PreventiebudgetQuestion
Video consultQuestionQuestionQuestionQuestionQuestion

Max. vergoeding p.jaar

€ 6000

Question

Onbeperkt

€ 2.500 tot € 5.000

€ 8500

€ 3500

€ 2.500 of € 5.000

€ 5000

Eigen risico

Je kunt kiezen uit € 0, € 50, € 100, € 150 eigen risico per jaar.

Je kunt kiezen uit € 100, € 250 of € 500 eigen risico per jaar.

€ 0

20%

€ 50

€ 0

€ 0 tot € 150

Bekijk verzekering Bekijk verzekering Bekijk verzekering Bekijk verzekering Bekijk verzekering Bekijk verzekering Bekijk verzekering

De “vanaf” prijzen van de premies gelden voor kleine honden en katten. Indien u een volwassen hond of kat heeft zult u meer betalen voor de maandelijkse premie.

De mogelijke dekking kan van toepassing zijn op het meest uitgebreide pakket van de verzekeraar, de basis huisdierenverzekeringen omvatten vaak niet alle mogelijkheden. De maximale verzekering is het meest uitgebreide pakket die u bij de verzekeraar kunt afsluiten. De prijzen en dekkingen uit onze vergelijker zijn voor het laatste geüpdatet op 1 april 2024.

Wat is een hondenverzekering?

Een hondenverzekering zorgt ervoor dat jouw hond verzekerd is voor de ziektekosten. Hierdoor kunt u gemakkelijker en zonder stress uw zieke hond behandelen. Dit is te vergelijken met hoe wij als mensen de zorgverzekering kennen.

Voor mensen is het vaak duidelijk dat er een verzekering moet worden afgesloten en zijn vaak de mogelijkheden ook wat bekender. Voor honden is dit vaak nog een grijs gebied, waarbij wij graag willen bijdragen om wat meer duidelijkheid te scheppen zodat jij met een goed gevoel de keuze maakt voor een hondenverzekering.

De hondenverzekering is ook goed te vergelijken met de verzekering die wij voor de mensen kennen. Zo heb je verschillende basis premies, maar ook aanvullende premies. De verzekering is sterk afhankelijk van de levensfase waar jouw hond zich in bevindt.

Wanneer je een jonge hond hebt, heeft deze waarschijnlijk hele andere medische zorg nodig dan een wat oudere hond. Het is daarom niet te zeggen wat de beste of goedkoopste hondenverzekering is, aangezien dit van meerdere factoren afhankelijk is. De meest bekende verzekeraars, die momenteel een hondenverzekering aanbieden zijn: OHRA, Petsecur, Figo Pet, Unive, Aegon, en InShared.

Wij hebben voor de engelstalige bezoekers op onze website ook een landingspagina gemaakt voor de hondenverzekeringen: Dog Insurance Netherlands

Hondenverzekering vergelijken

U wilt de beste zorg voor uw trouwe viervoeter en daarom is het goed om een honden verzekering af te sluiten. Naast de gebruikelijke kosten voor een hond zijn er ook medische kosten. De medische kosten voor uw hond kunnen soms hoog oplopen en daarom is het goed om verzekerd te zijn voor deze soms onverwachte kosten.

Wanneer u uw hond laat steriliseren of castreren, kan u al snel €200,- kwijt zijn. U kunt uzelf voor dit soort kosten verzekeren, maar vooral ook de onverwachte kosten zoals wanneer zij onverwachts ziek worden of een ongeluk waarbij zij geopereerd moeten worden. Vandaar dat het handig is om een hondenverzekering te vergelijken.

Waarvoor ben ik gedekt bij een hondenverzekering?

U kunt uw hond verzekeren, met aanvullende dekkingen tegen bijna alle kosten die uw maakt bij een ongeval met uw huisdier. De hoogte van de dekking is afhankelijk van de verzekeraar en het pakket die u afsluit. U kunt uw hond verzekeren voor onder andere:

Waarom een hondenverzekering afsluiten?

Uit onderzoek blijkt dat 56% van de Nederlandse huishoudens beschikt over een huisdier. Daaronder vallen ook honden, zoals wellicht die van u. Stel dat u een paar weken samen met uw 2 honden en familie met uw caravan naar Zuid-Frankrijk reist.

U bent samen met uw kinderen verzekerd tegen alles van wat er kan gebeuren. Als u honden plotseling ziek worden door het klimaat of als 1 van uw honden een pootje breekt krijgt u onverwachts hoge kosten. Een operatie voor uw huisdier kan al gauw een paar duizend euro kosten. Met een hondenverzekering hoeft u zich hier niet om druk te maken.

In ieder land geldt een andere wetgeving wat betreft het verzekeren van uw hond. Op deze pagina kunt u hier meer over lezen. Indien u ervan bent overtuigd dat u zelf uw hond kunt behandelen dan is een hondenverzekering vergelijken natuurlijk niet nodig. U kunt met de informatie op deze website bijvoorbeeld zelf makkelijk een teek verwijderen bij uw hond of een dergelijke ingreep

Hond verzekeren

Bekijk alle hondenverzekeringen per aanbieder:

Wat zijn de kosten voor een hondenverzekering?

De kosten van een hondenverzekering bestaan uit verschillende zaken die van invloed zijn op de prijs van de verzekering voor uw hond. Honden die over het algemeen sneller ziek worden daar wordt ook een hogere premie voor betaald. Hoe dit bepaald kan worden ligt onder andere aan de volgende zaken:

 • Verzekeringsmaatschappij
 • Geslacht van uw hond (reu of teef)
 • De ras van uw hond
 • Leeftijd van uw hond
 • Gewicht van uw hond
 • Eigen risico van uw hondenverzekering

Hieronder lichten we uitgebreider toe waarom de prijs van uw hondenverzekering hierdoor verschilt.

Verzekeringsmaatschappij

De kosten van een hondenverzekering verschilt per verzekeringsmaatschappij. Hieronder staan de huidige vanaf prijzen om uw hond te verzekeren.

Verzekeringsmaatschappij Kosten per maand (vanaf prijs)
Ohra € 15,96
Petsecur € 10,45
Figo Pet € 8,80
Inshared € 11,95
Univé € 36,20
Aegon € 11,95
Dierenverzekering.nl € 13,44

Geslacht van uw hond

Het geslacht van uw hond kan bepalen of een hond sneller of minder snel ziek wordt. In het algemeen worden teven sneller ziek dan reuen. Dit komt ook doordat teven zwanger kunnen worden en daardoor ook sneller mankementen kunnen hebben dan de reu.

Over het algemeen zijn de kosten van een hondenverzekering voor een teef dus een stuk duurder dan die voor reuen.

De ras van uw hond

De behandelingen voor uw hond verschillen ook nog eens per ras. Chihuahuas zijn bijvoorbeeld makkelijker te behandelen en genezen dan de Dobermann waar we het net over hadden. De maandelijkse premie voor een Dobermann zal dus een stuk hoger zijn dan die van een Chihuahua verzekering. Zo kan dit verschillen per ras.

Het handigst is dit dit per verzekeraar de verzekering van uw hond te vergelijken op de website van de aanbieder, zo komt u op de meest recente prijzen per ras. We hebben wel nog een specifieke vergelijkingsmodule gemaakt voor de Engelse Bulldog verzekering, Franse Bulldog verzekering en de Jack Russel verzekering.

Leeftijd van uw hond

De leeftijd van uw hond is ook belangrijk voor het afsluiten van een hondenverzekering. Een net geboren puppy die kerngezond is die zal een veel lagere premie hebben dan een hond die al boven de gemiddelde leeftijd zit. Het is bij sommige verzekeraars zelfs niet eens mogelijk om oudere honden te verzekeren zoals bij Hema. Hierbij moet u goed letten op de voorwaarden van alle dierenverzekeraars.

Gewicht van uw hond

Zwaardere honden kunnen eerder een pootje breken dan minder zwaardere honden. Dit is mede ook afhankelijk van de ras van uw hond. Een Chihuahua wordt bijvoorbeeld niet erg groot, toch is de premie hoger voor een zwaardere Chihuahua dan de premie voor een minder zwaardere Chihuahua.

Hetzelfde geldt ook voor grotere (volwassene honden) zoals een Dobermann. Deze honden worden veel groter dan een Chihuahua. Echter geldt ook hierbij dat de premie hoger is voor een zwaardere Dobermann dan de premie voor een minder zwaardere Dobermann.

Maximale eigen risico van uw hondenverzekering

Bijna elke hondenverzekering die bestaat uit een eigen risico. Met het maximaal verzekerd bedrag betaalt u een lagere premie aan uw hondenverzekering. Stel dat uw eigen risico voor een dergelijke operatie € 10 euro is, dan zal de premie per maand erg hoog zijn voor uw hondenverzekering.

Echter kan het ook zijn dat u een eigen risico van € 1000 euro betaald, maar dan zal de maandelijkse premie van uw hondenverzekering een stuk lager zijn dan de verzekering met een eigen risico van € 10 euro. Ons advies is om altijd een middenweg te kiezen waarbij u niet een al te hoge premie betaald, maar ook niet een hoge maximale eigen risico. Hiermee kunt u de beste hondenverzekering afsluiten

U kunt ook meer lezen over honden op de rest van onze website, zo kunnen wij u helpen met het vinden van hondennamen.

Veelgestelde vragen over hondenverzekeringen

Bekijk hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over de hondenverzekering.

Een hondenverzekering is een zorgverzekering voor honden. De hondenverzekering dekt de medische kosten van uw hond. In tegenstelling tot zorgverzekeringen voor mensen, is een hondenverzekering niet verplicht.

Een hondenverzekering kan dekking bieden voor verschillende soorten medische kosten en gezondheidszorg voor je hond, afhankelijk van het specifieke plan dat je kiest. Hier zijn de typische dekkingen die je kunt verwachten in een hondenverzekering: ongevallen, ziektekosten, chirurgische ingrepen, medicijnen, dierenartsbezoeken, diagnostische test, herstel therapieën, tandheelkundige zorg. en alternatieve therapieën 

De beste hondenverzekering is de hondenverzekering van OHRA. Dit is de best beoordeelde en meest afgesloten hondenverzekering sinds 2023.

De kosten van een hondenverzekering variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type hond, de leeftijd van uw hond, het gekozen dekkingsniveau en de verzekeringsmaatschappij. De kosten van een hondenverzekering zijn vanaf € 8,80 per maand bij Figo Pet.

Een hondenverzekering wordt meestal berekend op basis van verschillende factoren, zoals de leeftijd, ras, geslacht, locatie, dekkingsniveau, eigen risico, maximum uitkering en dekkingsopties van uw hond.

Figo Pet heeft momenteel de goedkoopste hondenverzekering. Een hondenverzekering is hier beschikbaar vanaf € 8,80 per maand. Het is echter belangrijk op te merken dat bij veel goedkope hondenverzekeringen niet alle medische kosten worden gedekt. 

Een goede hondenverzekering kan sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder je persoonlijke behoeften, budget en de gezondheid van je hond. Denk hierbij aan de dekking, kosten, wachtperiodes, beoordelingen, netwerk van dierenartsen, beperkingen en klantenservice.

Het nemen van een hondenverzekering is een persoonlijke beslissing en hangt af van verschillende factoren. Een hondenverzekering kun je wel nemen voor de: financiële zekerheid, gemoedsrust, preventieve zorg opties en keuzevrijheid bij dierenartsen. Een hondenverzekering kun je beter niet nemen voor de: maandelijkse kosten, zelf financiering, uitsluitingen/beperkingen en risico beoordeling.

 

De leeftijd waarop je je hond kunt verzekeren, varieert afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en het plan dat je overweegt. Momenteel worden de volgende leeftijden gehanteerd voor oudere honden:

 • InShared accepteert honden tot 6 jaar.
 • Aegon accepteert honden tot 6 jaar.
 • Ohra accepteert honden tot 7 jaar.
 • Petsecur accepteert honden tot 7 jaar.
 • Figo Pet accepteert honden tot 6 jaar.
 • Aegon accepteert honden tot 6 jaar.
 • Univé accepteert honden tot 8 jaar.
  • Als je hond ouder is dan biedt Univé ook nog de dekking “Ongevallen” aan.

Ohra, Petsecur en Dierenverzekering.nl bieden een hondenverzekering zonder eigen risico. Dit betekent echter dat jouw hond niet voor alle dekkingen is verzekerd.

De meest recente blogs over honden

Hond in de felle zon met oververhitting
Hoe weet je of je hond oververhit is?
Heb je wel eens gezien dat een hond hijgt en puffend rondloopt? Met zijn tong uit zijn mond? Dit kan...
Lees verder
Honden acupuctuur
Acupunctuur bij honden
Acupunctuur is een behandeling die al duizenden jaren wordt gebruikt om mensen te helpen zich beter te...
Lees verder
Botulisme bij honden
Botulisme bij honden
Botulisme bij honden is een serieuze aandoening die fataal kan zijn als deze niet tijdig wordt behandeld....
Lees verder