Puppyverzekering vergelijken

Start nu met uw puppyverzekering vergelijken

Hondenverzekering Vergelijken
4.8/5

37% kiest
Petsecur

4.5/5

10% kiest
Figo Pet

5/5

18% kiest
OHRA

4.5/5

22% kiest
Inshared

4/5

8% kiest
Aegon

4/5

4% kiest
Univé

4/5

1% kiest
Dierenverzekering.nl

Dekking:

Meest gekozen dierenverzekering

Aandoening gewrichten

Opname en verblijf kliniek

Castratie/sterilisatie

Consult dierenarts

Geneesmiddelen

Euthanasie

Tandheelkunde

Operaties

Röntgenonderzoek

MRI

CT-scan

Vaccinatie

Bloedonderzoek

Zorgkosten buitenland

Preventiebudget

Max. vergoeding p.jaar

€ 6000

Onbeperkt

€ 2.500 tot € 5.000

€ 8500

€ 3500

€ 2.500 of € 5.000

€ 5000

Eigen risico

Je kunt kiezen uit € 0, € 50, € 100, € 150 eigen risico per jaar.

Je kunt kiezen uit € 100, € 250 of € 500 eigen risico per jaar.

€0

20%

€ 50

€ 0

€ 0 tot € 150

4.8/5
5/5
5/5
4.5/5
5/5
5/5
5/5
Hondenverzekering Vergelijken
5/5

37% kiest
OHRA

4.5/5

22% kiest
Inshared

4/5

18% kiest
Petsecur

4.5/5

10% kiest
Figo Pet

4/5

8% kiest
Aegon

4/5

4% kiest
Univé

4/5

1% kiest
Dierenverzekering.nl

Dekking:

Meest gekozen dierenverzekering

Aandoening gewrichten

Opname en verblijf kliniek

Castratie/sterilisatie

Consult dierenarts

Geneesmiddelen

Euthanasie

Tandheelkunde

Operaties

Röntgenonderzoek

MRI

CT-scan

Vaccinatie

Bloedonderzoek

Zorgkosten buitenland

Preventiebudget

Max. vergoeding p.jaar

€ 2.500 tot € 5.000

€ 8500

€ 6000

Onbeperkt

€ 3500

€ 3500

€ 5000

Eigen risico

€0

20%

Je kunt kiezen uit € 0, € 50, € 100, € 150 eigen risico per jaar.

Je kunt kiezen uit € 100, € 250 of € 500 eigen risico per jaar.

€ 50

€ 50

€ 0 tot € 150

5/5
4.5/5
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5

De “vanaf” prijzen van de premies gelden voor kleine honden en katten. Indien u een volwassen hond of kat heeft zult u meer betalen voor de maandelijkse premie.

De mogelijke dekking kan van toepassing zijn op het meest uitgebreide pakket van de verzekeraar, de basis huisdierenverzekeringen omvatten vaak niet alle mogelijkheden. De maximale verzekering is het meest uitgebreide pakket die u bij de verzekeraar kunt afsluiten. De prijzen en dekkingen uit onze vergelijker zijn voor het laatste geüpdatet op 22 januari 2024.

Puppy verzekeren

Uw puppy verzekeren

Er zijn weinig momenten die zo mooi zijn als het moment waarop een pup in huis genomen wordt. Misschien is de puppyverzekering niet het eerste waar je aan denkt. Een leuk speels hondje is immers een handenbindertje, en tevens een groot genot voor alle mensen om lekker mee te spelen. 

Maar wat gebeurt er wanneer er ineens een dierenarts nodig is omdat het lieve kleine hondje een probleem heeft? Met lang niet alle problemen kun je naar de fokker terug. Sterker nog, in de meeste gevallen moet je zelf voor de kosten opdraaien. En die zijn veel hoger dan de meeste mensen zich realiseren.

Het is dus verstandig om een puppyverzekering te nemen, om onverwachtse kosten voor de zorg van uw puppy te voorkomen.

 

Waarom een puppyverzekering nemen?

Een puppyverzekering kent in de meeste gevallen geen wachttijd. Bij oudere honden kan dit nog verschillen per verzekeringsmaatschappij. Daarnaast is een verzekering voor een hond goedkoper wanneer je deze op jongere leeftijd afsluit. Daar komt nog eens bij dat aandoeningen in veel gevallen veel eerder opgepakt kunnen worden.

Wanneer je een puppyverzekering hebt die de kosten van een bloedonderzoek dekt, is het veel aannemelijker dat je bij twijfel direct naar de dierenarts gaat om te kijken wat er aan de hand is.

Het echte nut van een puppyverzekering zit in de kosten van de dierenarts verscholen. We gaan er allemaal vanuit dat we frisse hondjes hebben die niets mankeren. We houden de ogen, het tandvlees en de neus in de gaten. Maar dat betekent niet dat de hond geen aandoening of ongeluk kan krijgen.

De kosten van de dierenarts lopen al snel op. Zeker wanneer er gecombineerde kosten gemaakt moeten worden. Moet er een bloedonderzoek gedaan worden én moet de pup overnachten in de kliniek, dan zijn de kosten direct al veel hoger dan een gemiddeld bezoek.

Puppy verzekering
Puppyverzekering

Zelf sparen of een puppyverzekering

De meeste mensen bekijken het als volgt: er zijn twee opties. Je kunt ervoor kiezen om een bedrag bij elkaar te sparen zodat je genoeg hebt om eventuele kosten op te kunnen vangen. Vergeet hierbij niet dat euthanasie en het cremeren of begraven van een hond ook een aanzienlijk prijskaartje heeft.

Heb je geen mogelijkheid om het geld zelf bijeen te sparen, omdat er bijvoorbeeld al een puppy in huis is? Dan kan het makkelijker zijn om een verzekering af te sluiten. Je betaalt dan een paar euro per maand en je bent verzekerd voor de kosten die gemaakt worden wanneer er problemen zijn met de pup.

Maar het is verstandig om eerst de tijd te nemen om even de aanbieders van de verzekeringen te vergelijken. Net als bij alle verzekeringen lopen de verschillen en de kosten namelijk niet bepaald parallel.

Bekijk alle hondenverzekeringen per aanbieder:

Waarvoor ben ik gedekt bij een puppyverzekering?

U kunt uw pup verzekeren, met aanvullende dekkingen tegen bijna alle kosten die uw maakt bij een ongeval met uw pup. De hoogte van de dekking is afhankelijk van de verzekeraar en het pakket die u afsluit. U kunt uw puppy verzekeren voor onder andere:

Puppyverzekering vergelijken

Net als bij veel andere verzekeringen is het niet verstandig om de verzekeringen te vergelijken op basis van de premie. Doe je dit wel, dan heb je uiteindelijk een verzekering die vooral goedkoop is in premie, maar waarbij je bij een behandeling alsnog alles zelf kunt betalen. Neem bijvoorbeeld het verschil tussen InShared en de PetPlan puppyverzekering. De eerste verzekering is goedkoper en heeft een vast eigen risico. PetPlan heeft een eigen risico dat bepaald wordt per geval en is iets duurder, maar heeft wél dekking voor aandoeningen op de heupen en ellebogen van de pup. Ben je bekend met honden, dan weet je dat dit een van de duurste aandoeningen is die een pup kan hebben.

Bij het zoeken naar een puppyverzekering is het van groot belang dat je een aantal factoren in de gaten houdt die belangrijker zijn dan de premie. Besef vooral dat het om een verschil gaat van een paar euro per maand binnen de premies. Waar je zeker op kunt letten:

  • De maximale dekking van de puppyverzekering
  • De aandoeningen en behandelingen binnen de dekking
  • Het eigen risico dat gehanteerd wordt
  • De manier waarop contact gelegd kan worden met de verzekeraar

We vergelijken graag producten en diensten via het internet. We zijn eraan gewend geraakt dat we hierbij vooral de prijs in de gaten moeten houden. Bij verzekeringen en financiële diensten is de prijs ondergeschikt. Het gaat om de prijskwaliteitverhouding. Je wilt de beste prijs hebben voor de onderdelen die jij écht nodig hebt, en dat tegen de beste voorwaarden. Houd je al deze aspecten in het oog bij het vergelijken, dan kom je zeker bij de beste puppyverzekering voor jouw hond uit.

Puppyverzekering afsluiten

Een puppyverzekering voorkomt veel problemen en zorgt ervoor dat de hoge kosten bij de dierenarts niet langer een drempel zijn voor het welzijn van jouw pup. Bekijk je vandaag de mogelijkheden van een puppyverzekering en sluit je vandaag nog een verzekering af, dan zijn de kosten voor de verzekering daarnaast ook nog eens lager. Hoe langer je wacht met het afsluiten van een verzekering, hoe hoger de kosten uitvallen. Je kunt overigens al een puppyverzekering afsluiten voordat je de hond ophaalt uit het nest dat je gekozen hebt. Handig wanneer je echt 100% zekerheid wilt hebben en het beste voorhebt met de pup én met je portemonnee.

Ben je nog opzoek naar een leuke hondennaam voor jouw pup? Bekijk dan het overzicht van alle hondennamen en wie weet zit er wel een hele leuke naam tussen voor jouw pup!

Wel of niet een puppyverzekering?

Er zijn bepaalde gevallen waarin het logisch is dat er een verzekering afgesloten wordt. Zoals een huishouden waar niet veel geld is. Moet de hond behandeld worden, of in het ergste geval ingeslapen worden? Dan moet dit betaald kunnen worden om een gruwelijk scenario te kunnen voorkomen. Heb je een hondenras met een hoger risico, zoals de Duitse herder? Ook dan is het verstandig om hier werk van te maken. Herdershonden hebben over het algemeen een hoger risico op aandoeningen, die stuk voor stuk dermate vervelend zijn dat zij niet ‘mild’ behandeld kunnen worden. Vooral HD is een groot probleem, maar de dierenarts kan je direct een lijst geven met mogelijke problemen die voornamelijk bij herdershonden voorkomen.

Een huis met meerdere honden, en dan vooral jongere honden, is op zich al een groter risico. Zeker wanneer de honden niet gevaccineerd zijn, of niet gesteriliseerd of gecastreerd zijn. Wanneer de puppy’s tegelijkertijd behandeld moeten worden, dan zorgt dit voor een aanzienlijke kostenpost. Heb je een goede puppyverzekering, dan vallen de kosten al sneller mee. Besef goed dat de honden allemaal een keer oud worden en dat veel van de honden niet op de natuurlijke manier aan hun einde komen omdat de baasjes ze het lijden aan het einde van het leven willen besparen. Ook hier zijn kosten aan verbonden. Wil je op elk moment het beste kunnen kiezen voor jouw eigen hond? Dan is een puppyverzekering een goed alternatief voor een enorme spaarrekening.

chihuahua verzekeren
Puppy verzekeren

Het beste voor jouw pup

Je wilt uiteraard het beste voor jouw pup. Dan is een puppyverzekering een goed begin, maar het is belangrijk dat er ook aandacht besteed wordt aan het opvoeden van de hond. Is het jouw eerste hond, dan is een puppytraining zeker geen overbodige luxe. Dit heeft als grote voordeel dat je leert om te gaan met de hond, en de hond om leert gaan met jou. Tegelijkertijd wordt de hond sociaal gemaakt, een belangrijke fase in het leven van een pup die bijzonder vaak vergeten wordt.

Geef een pup altijd de ruimte om zijn energie kwijt te raken. Voor bepaalde honden betekent dit dat er letterlijk elke dag minstens een uur gelopen moet worden. Kies je voor een husky, dan is een uur lopen per dag slechts het begin van de routine. Besef goed dat sommige rassen echte werkhonden voortgebracht hebben. Die honden willen de ruimte hebben en willen getraind worden. Heb je de pup een langere tijd, dan begin je de signalen van de hond steeds beter te begrijpen.

Het laatste punt dat we zeker mee willen geven aan de nieuwe eigenaren van een pup is dat consequent gedrag de sleutel is tot succes. Niet alleen voor jou, maar ook voor de hond. Mag de hond niet op de bank bijvoorbeeld, laat dan de hond op geen enkel moment op de bank toe. Zo weet de pup namelijk zelf ook exact wat de regels zijn en dat er geen uitzonderingen gemaakt worden. Dit geldt ook voor het krijgen van etensresten terwijl de familie nog aan tafel zit, plassen in huis en de manier waarop de hond uitgelaten wordt. Consequent gedrag en regelmaat zijn belangrijk voor het welzijn van een hond. Voed je de pup samen met je partner op? Zorg er dan voor dat de regels bij beide baasjes gelijk zijn. Wat dat betreft kun je het opvoeden van een pup prima vergelijken met het opvoeden van een kind.

De meest recente blogs over Puppy's

pexels-pranidchakan-boonrom-101111-1350591
Wat kost een keizersnede bij een hond?
Ben je benieuwd naar wat een keizersnede bij een hond inhoudt? In deze blog duiken we dieper in op dit...
Lees verder
Hond bij dierenarts vanwege rotte tanden
Rotte tanden bij een hond
Heb je wel eens gemerkt dat je hond niet meer zo graag zijn speeltjes kauwt? Of dat hij moeite heeft...
Lees verder
Hond in de felle zon met oververhitting
Hoe weet je of je hond oververhit is?
Heb je wel eens gezien dat een hond hijgt en puffend rondloopt? Met zijn tong uit zijn mond? Dit kan...
Lees verder