Geschiedenis van HEMA

Bijna 100 jaar geleden is HEMA begonnen met een warenhuis op Nederlandse bodem. Inmiddels zijn er al meer dan 600 vestigingen van HEMA in Europa. Deze warenhuis keten staat erom bekend dat ze erg goedkope producten in hun assortiment hebben. Deze producten zijn goedkoop en meestal afgerond op hele euro’s. Ondanks de lage prijzen hebben de producten van HEMA een hoge kwaliteit en zijn functioneel erg goed.

Verzekeringen bij HEMA

Sinds kort is het ook mogelijk om verzekeringen bij HEMA af te sluiten zoals een autoverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, brommerverzekering, zorgverzekering en ook de gewilde huisdierenverzekering voor onze geliefde dieren. Deze verzekeringen sluiten aan bij de kernwaarden van HEMA. De verzekeringen van HEMA zijn namelijk aan te schaffen tegen een lage premie en gemakkelijk online af te sluiten.

Kosten van de HEMA huisdierenverzekering

Op dierenverzekering-vergelijken.nl is het mogelijk om de huisdierenverzekering van HEMA af te sluiten. De huisdierenverzekeringen zijn van toepassingen op honden en katten. De prijzen die hieronder zijn genoemd zijn van toepassing op puppy’s en kittens.

Een standaard verzekering voor honden is al beschikbaar voor €12,03 (exclusief assurantiebelasting) per maand. Daarnaast zijn er nog de opties om uw hond te verzekeren voor:

HEMA_Huisdierenverzekering

Een standaard verzekering voor katten is nog goedkoper dan bij honden. U kunt u kat al verzekeren vanaf € 9,49 (exclusief assurantiebelasting) per maand. Voor katten heeft u dezelfde optionele mogelijkheden, echter variëren de prijzen hiervan ten opzichte van de hondenverzekeringen.

Voordelen van een dierenverzekering bij HEMA

Het voordeel van de huisdierenverzekeringen bij HEMA is dat u niet vast zit aan een contract van een paar jaar. De verzekeringen bevatten geen verhoogde premie voor rasdieren en hebben een uitgebreide dekking. Dus als u op zoek bent naar een goedkope en betrouwbare verzekering voor uw huisdier is HEMA zeker een goede keuze.

De hondenverzekering van HEMA

Niet alle bezittingen zijn uit te drukken in een bepaalde waarde. Een laptop of mobiel verzekeren doe je vanwege de vervangingswaarde. Bij een huisdier is het verhaal heel anders. Zoals bij de HEMA hondenverzekering, waar alles draait om het welzijn van jouw hond. Een hond is een onschatbaar bezit en je wilt op elk moment het beste voor jouw hond. De kosten kunnen echter flink oplopen wanneer je een paar keer per jaar naar een dierenarts moet vanwege een aandoening, een ziekte of een ongeluk. Daarom sluit je een verzekering af voor de kosten van de consulten, dierenarts en uiteraard de medicijnen die nodig kunnen zijn om jouw hond weer helemaal gezond te krijgen.

Portugese hondenamen

Wat dekt de HEMA hondenverzekering?

Bij HEMA kun je een kat verzekeren voor minder dan een tientje per maand. De HEMA hondenverzekering kost niet veel meer dan dat. Je kunt jouw hond al verzekeren voor een bedrag van € 12,50 per maand. Je hebt dan een dekking tot € 3.000, al moet er wel rekening gehouden worden met de eigen bijdrage. Maar daar doet HEMA niet moeilijk over. Zij raadt alle klanten op de website aan om alle declaraties op te sparen en eens per jaar in te dienen. Zo betaal je namelijk maar een keer de eigen bijdrage en haal je het maximale uit de verzekering. Wel zo praktisch: zo krijg je de beste zorg voor jouw huisdier en let je direct op jouw portemonnee. Aangezien de eigen bijdrage € 45 per keer is, kan dit namelijk veel geld besparen.

In de basisdekking vallen de consulten bij de dierenarts, maar ook narcose, foto’s maken en de geneesmiddelen die onder de Diergeneesmiddelenwet vallen. Een brede dekking voor een basisverzekering dus. Opvallend is dat de verzekeringspremie voor rashonden niet hoger ligt dan die voor honden die niet honderd procent raszuiver zijn. Handig wanneer je een hond met stamboom wilt laten verzekeren, maar daarvoor niet direct extra geld wilt betalen omdat het ook goedkoper kan.

Aanvullende verzekeringen voor de hond

Bij de HEMA hondenverzekering kun je ook aanvullende verzekeringen afsluiten. Zoals een verzekering voor de gebitskosten. Dat lijkt een vreemd idee, maar wanneer je eerder honden gehad hebt, dan weet je waarom dit bedacht is. Honden die veel kauwen op takken, stenen en andere harde voorwerpen, hebben meer slijtage aan de tanden. Dit kan zorgen voor problemen en dat zijn nare problemen omdat de hond direct minder zal eten. Het eten doet namelijk pijn. De tandarts voor de hond kan hierbij helpen.

De vergoeding voor het vullen van gaatjes, het verrichten van wortelkanaalbehandelingen en alle andere ingrepen worden alleen vergoed wanneer deze volgens de dierenarts of een andere specialist noodzakelijk geacht worden voor het welzijn van het dier. Aangeboren aandoeningen zijn uitgesloten van dekkingg.

De HEMA hondenverzekering kan daarnaast ook aangevuld worden met een doorlopende reisverzekering. Aangezien steeds meer mensen met de hond op vakantie gaan binnen Europa, is dit ook de moeite van het bekijken waard. Voor een relatief lage premie krijg je vergoedingen tot € 1000 per jaar.

Tjechische hondennamen

Mocht er oncologische zorg nodig zijn, dan is dat op zich al een drama. Je weet dat jouw hond te lijden heeft en dat de hond geholpen kan worden – maar wel tegen een enorme prijs. De HEMA hondenverzekering kan daarom uitgebreid worden met dekking voor oncologische hulp. De verzekeraar vergoedt in deze gevallen de helft van de kosten. Je moet alsnog de helft zelf betalen, maar hiermee is het vaker de moeite van het overwegen waard. Denk hierbij wel vooral vanuit het welzijn van de hond, en niet jouw eigen voorkeur.

De HEMA heeft ook een extra verzekering voor de kosten van de laatste minuten. De aanvullende dekking dierenverzekering is speciaal opgezet voor het afscheid van jouw hond – of kat wanneer je een kattenverzekering gekozen hebt bij HEMA.

De eigen bijdrage opsparen

Per declaratie wordt er gekeken naar het eigen risico, en de eigen bijdrage. De eigen bijdrage is € 45 per declaratie. HEMA raadt de klanten daarom aan om de declaraties op te sparen:

Hiervoor moet je wel in de situatie verkeren waarin je niet direct de vergoeding nodig hebt. Sommige behandelingen en ingrepen kosten honderden euro’s. Wanneer je niet kunt wachten met declareren, dan is het de € 45 bij de volgende declaratie ook wel waard.

Voordelen van de HEMA hondenverzekering

Er zijn een aantal redenen waarom je als hondenliefhebber kunt kiezen voor de HEMA. Allereerst is het afsluiten van de hondenverzekering binnen een paar minuten online te regelen. Declareren kun je ook gewoon via het internet doen, via het declaratieformulier. De meest gekozen redenen hebben echter met de dekking te maken. De basisdekking is duidelijk zo breed mogelijk gehouden. Daarnaast zijn er verschillende uitbreidingen die je direct kunt kiezen, zoals de tandverzekering of de verzekering voor de kosten na het overlijden van jouw hond.Zwitserse hondennamen

Zo weet je niet alleen zeker dat jouw hond de beste zorg krijgt, je weet ook zeker dat je er zelf niets om hoeft te laten. Ook wanneer je meerdere honden hebt, zit je goed met de dekking van de HEMA. Het feit dat de HEMA de eigen klanten al aanraadt om de declaraties op te sparen zodat er niet te veel betaald hoeft te worden voor de eigen bijdrage, is overigens ook een goed teken. De klanten van de HEMA waarderen de hondenverzekeringen overigens duidelijk: de HEMA hondenverzekering krijgt een heel ruime 8 van de klanten, zo blijkt uit het meest recente tevredenheidsonderzoek.

De HEMA basisverzekering dekt:

Daarnaast worden alle kosten vergoed die te maken hebben met het stellen van een diagnose wanneer de hond onderzocht moet worden. Dit zijn doorgaans flinke kostenposten, zeker wanneer de hond aan een zeldzame aandoening lijdt. De HEMA hondenverzekering heeft een wachttijd van 30 dagen. Dit betekent dat de eerste 30 dagen geen enkele dekking gegeven wordt, omdat de hond feitelijk nog niet verzekerd is. Houd hier rekening mee wanneer je jouw hond wilt laten verzekeren.

Goed om in de gaten te houden

De HEMA hondenverzekering heeft wachttijd, maar niet voor het plaatsen van een chip of directe medische zorg na een ongeluk. Overlijdt jouw hond, of verkoop je jouw hond? Dan kun je direct de verzekering die dag nog opzeggen. Is er te veel premie betaald omdat je voorin de maand de verzekering opzegt, dan stort HEMA de rest van het geld terug.

De hond moet gezond zijn wanneer deze ingeschreven wordt bij de HEMA hondenverzekering. De afgelopen zes maanden mag de hond niet in behandeling geweest zijn. Houd ook in de gaten dat het verzekeren van een jonge hond aanzienlijk goedkoper is dan het verzekeren op oudere leeftijd. Concreet betekent dit dat vandaag verzekeren het goedkoopst is bij elke hondenverzekering, dus ook de HEMA hondenverzekering.

De kattenverzekering van HEMA

Katten zijn relatief kleine huisdieren. Maar dat betekent niet dat de kosten van een kat ook bij de kleine uitgaven horen. Een kat kan al snel in vervelende situaties terechtkomen, zoals een ongeluk op de weg of een gevecht met een andere kat. Dat is op zich al vervelend, maar de kosten van een dierenarts, behandelingen en de medicatie die nodig is om de kat weer op de been te krijgen, daar heb je echt negen levens voor nodig. Daarom is het geen overbodige luxe om een verzekering af te sluiten voor de kosten. De honden zijn de best verzekerde huisdieren, maar je kunt voor jouw kat ook gewoon terecht bij de HEMA: de HEMA kattenverzekering is al te vinden vanaf een bedrag van € 8,50 per maand. Uiteraard is de premie wel afhankelijk van de leeftijd van de kat.

Waarom de HEMA kattenverzekering?

Bij de HEMA dierenverzekeringen heb je een duidelijk voordeel wanneer er gekeken wordt naar de basisdekking. De verzekering vergoedt namelijk meer dan de gemiddelde basisdekking van een huisdierverzekering. Zo worden de kosten voor een ID-chip gedekt tot maximaal zestig euro. Ook worden de bezoeken aan een dierenarts (tot 50 euro) en de specialist (tot 75 euro) gedekt door de verzekeraar. Is je kat weggelopen en wil je direct beginnen met advertenties zetten zodat je de kat zo snel mogelijk terug hebt? Gewoon doen wanneer je een HEMA kattenverzekering hebt, want ook hier is een riante dekking tot € 250 voor.

Kosten Steralisatie Kat

De meest belangrijke dekking, is het traject waarbij vastgesteld moet worden welke aandoening of ziekte jouw kat heeft. Het maken van foto’s, het doen en interpreteren van bloedonderzoeken, het zijn noodzakelijk stappen waarbij veel specialisten aan het werk moeten. Dat betekent automatisch dat er een hoge rekening tegenover staat. Bij de HEMA valt ook dit onder de basisdekking, zodat je zeker weet dat je jouw huisdier het beste kunt geven op het gebied van zorg.

Aanvullende verzekeringen

Je kunt bij de HEMA direct een reisverzekering afsluiten voor de kat. Hoe handig dat is, is natuurlijk nog maar de vraag aangezien er niet veel mensen op reis gaan met de kat. Wat wel praktisch kan zijn, is de extra dekking voor de kosten na het overlijden van de kat, of dekking bij oncologische hulp. Ook deze kosten kunnen flink oplopen, zeker wanneer een behandeling niet direct aanslaat bij jouw huisdier. Maar het is vooral het gemak. Je weet met de juiste verzekering namelijk vooral dat jouw huisdier de hulp kan krijgen die nodig is met het oog op het welzijn voor jouw kat. Of jouw katten, wanneer je er meerdere hebt.

Ook kun je kiezen voor een tandartsverzekering voor jouw kat. Dat lijkt niet het meest logisch, maar besef goed dat katachtigen vleeseters zijn. Dat betekent dat het welzijn van de kat voor een groot gedeelte afhankelijk is van de staat van het gebit. Kan een kat niet meer jagen en geen vlees of brokken meer eten, dan gaat de gezondheid van de kat al snel achteruit. Aangeboren problemen met het gebit van de kat worden overigens niet gedekt. Daarnaast is het noodzakelijk dat je een doorverwijzing hebt van een specialist of de dierenarts, die aantoont dat een tandarts noodzakelijk is voor het welzijn van het dier.

Eigen bijdrage bij de HEMA kattenverzekering

Voor elke declaratie wordt er gekeken naar het eigen risico en de eigen bijdrage. Per declaratie betaal je in ieder geval € 45 eigen bijdrage. Op de website van HEMA zelf raadt de HEMA klanten aan om de declaraties op te sparen indien mogelijk. Je verzamelt dan alle declaraties die met jouw kat te maken hebben en declareert alles in één keer. Houd hierbij wel in de gaten dat de declaraties maximaal een jaar oud mogen zijn. Door deze aanpak te gebruiken, hoef je niet € 45 over elke declaratie te betalen omdat je alles in een keer doet. Concreet betekent dit dat je € 45 aan eigen bijdrage kwijt bent, ongeacht het aantal declaraties dat je indient. Handig, want zo houd je aardig wat geld over wanneer je een flink aantal kleine bedragen wilt declareren. Het moet echter wel financieel haalbaar zijn. Het betekent namelijk ook dat je bijna een jaar op de uitbetaling van de vergoeding moet wachten.

Sterilisatie verzekering voor katten

Wachttijd bij de HEMA kattenverzekering

Wanneer je een kattenverzekering afsluit, moet de kat in goede staat zijn. De kat mag de afgelopen zes maanden niet in behandeling geweest zijn voor aandoeningen of ziektes. Daarnaast geldt er een wachttijd van dertig dagen. Sluit je vandaag de verzekering af, dan is de kat de aankomende dertig dagen in feite niet verzekerd. Dit geldt overigens niet voor het laten plaatsen van een chip of vergoeding voor medische hulp na ongevallen. Deze worden wel direct na het tekenen van de verzekering gedekt door de verzekeraar.

Er zijn een aantal dingen die per definitie niet gedekt worden door de verzekering. Dit zijn onder andere:Zieke Kat behandelen

Heb je een kat met een volledige stamboom? Dan hoef je je geen zorgen te maken. HEMA rekent geen hogere premies voor rasdieren. De nadruk bij de verzekering ligt op een breed pakket aan vergoedingen in het basispakket, met extra mogelijkheden om meer verzekeringen af te sluiten. Daarnaast kan alles online geregeld worden. Dit geldt voor het afsluiten van de verzekering, wat slechts een paar minuten duurt. Maar je kunt ook alle declaraties gewoon direct via het internet regelen, of juist eens per jaar omdat dit voordeliger is met de eigen bijdrage.

Heb je al een dierenverzekering en wil je die opzeggen om naar de HEMA kattenverzekering te gaan? Dan kun je gebruik maken van de gratis overstaphulp die speciaal ingericht is voor mensen die over willen stappen. De verzekering van de HEMA is elke dag opzegbaar. Dat betekent dat je de verzekering direct stop kunt zetten wanneer jouw kat overleden is, of wanneer je jouw kat verkocht hebt (bijvoorbeeld omdat je een nestje gekregen hebt en deze kittens verzekerd had). De premie die te veel betaald is, wordt gewoon door HEMA teruggestort.

Hoe declareer ik bij HEMA

Lang niet iedereen weet hoe het mogelijk is om een bepaalde rekening te declareren bij HEMA als het gaat om de dierenverzekeringen. Wij willen u toch op weg helpen, laten we eens kijken naar de stappen die nodig zijn om een declaratie te innen bij de HEMA.

Stap 1: Ga naar de HEMA site

Bij HEMA kunt u alles makkelijk declareren op de website zelf. Op die site kunt u dan ook het online portaal vinden waar de declaraties plaatsvinden, u hoeft zo helemaal niet meer te bellen. U ziet op de site vanzelf het kopje met declaratie staan, hier hoeft u alleen maar op te klikken.

Declaratie HEMA Dierenverzekering

Stap 2: Pak alle gegevens bij de hand

Het is wel belangrijk dat u alle gegevens bij de hand hebt voordat u een rekening gaat declareren. Deze gegevens zijn dan ook nodig om het bedrag terug te krijgen. Zo zal u de gegevens van de dierenarts met betrekking tot de behandeling moeten hebben. Ook moet u opgeven wat er nu eigenlijk gedaan is bij de arts. Dit geldt ook voor de totaalprijs en voor de betaalde BTW. Let hier dan ook even op voordat u alles gaat invullen.

Stap 3: Regel de benodigde toestemming

Het kan zijn dat er toestemming vereist is om een declaratie te maken bij de HEMA. Bij de goedkope rekeningen zal dit niet hoeven, echter kan het wel voorkomen bij de dure behandeling. Op de site kunt u zien voor welke gevallen er nu eigenlijk toestemming nodig is om een declaratie te maken bij de HEMA.

Stap 4: De kleine letters doorlezen

Het is altijd handig om even de kleine lettertjes bij de HEMA door te lezen. Hier kan namelijk nog wel eens iets in staan over de uitzonderingen die van kracht zijn op de gedekte kosten. Voordat u de declaratie indient is het altijd een goed idee om hier even stil bij te staan.

Hoe zeg ik mijn verzekering op bij HEMA

Het opzeggen van een verzekering kost altijd wat moeite, ze willen namelijk altijd het liefst hebben dat u bij hen klant blijft. Gelukkig is het bij HEMA niet zo lastig als bij andere aanbieders. We nemen je mee naar de stappen die nodig zijn voor het opzeggen van een verzekering bij de HEMA.

Stap 1: Ga naar uw HEMA accountOpzeggen HEMA Dierenverzekering

De huisdierenverzekering zal na het eerste jaar wekelijks opzegbaar zijn bij de HEMA verzekeringen. U kunt via de site zelf aan de slag gaan om een verzekering op te zeggen, dit is dezelfde omgeving waar alle declaraties gedaan dienen te worden.

Heeft u een meerderjarig contract dan zult u natuurlijk deze periode eerst moeten afwachten.

Stap 2: Het verklaren van de situatie

Het zal wel duidelijk moeten zijn bij de HEMA wat nu eigenlijk de reden is dat u stop als klant zijnde. Zo kan het zijn dat uw huisdier overleden is, hiervoor kunt u een overlijdensverklaring aanvragen die nodig zal zijn voor het opzeggen. Deze dient u alleen maar door te sturen, vervolgens kunt u zeer makkelijk de verzekering op laten zeggen bij de HEMA.

Stap 3: Geef het door wanneer u niet meer het baasje bent

Wanneer u afstand heeft gedaan van uw huisdier dan is het van belang dat u hier een bewijs van hebt. Deze kunt u aanvragen bij de gemeente. Vervolgens kunt u deze ook weer opsturen naar de HEMA, zij zorgen op hun beurt er weer voor dat al het papierwerk in orde zal zijn.

HEMA kattenverzekering afsluiten

Jouw huisdier is van onschatbare waarde. Het is niet alleen een bezit, vaak is het ook een vriend voor het leven. Wanneer jouw vriendje hulp nodig heeft, is het prettig om te weten dat je bij de specialist terecht kunt zonder je direct zorgen te maken over de rekening. Daarom is de HEMA kattenverzekering een prettige verzekering voor mensen die katten hebben. Besef je goed dat het verzekeren van een jonge kat goedkoper is. Sluit je vandaag de verzekering af, dan is dit goedkoper per maand dan wanneer je het over een half jaar doet. Mocht je nog twijfelen over welke verzekering het beste bij jouw wensen past, vergelijk dan hier alle kattenverzekeringen.

3 reacties

  1. Super tevreden met de tandarts die er bij ingedekt zat bij de hema, de tweede week na het verzekeren direct even langs geweest en alles is weer in orde voor daisy!

  2. Aankomende zomer willen mijn vriend en ik op vakantie gaan in het buitenland met de hond. Omdat Hema een doorlopende reisverzekering aanbiedt hebben wij onze hondenverzekering daar direct afgesloten voor een zeer betaalbare prijs.

  3. Na lang twijfelen toch naar de Hema gegaan, mede omdat wij elk jaar met onze honden 3 maanden naar Spanje gaan en Hema daar ook verzekerd. Hebben mijn man en ik besloten naar de Hema over te stappen en tot nu toe geen spijt gehad.

Hema Schadeverzekeringen verhuist naar InShared