Chemische castratie 2

Hoeveel kost een chemische castratie voor een hond?

[ez-toc]

Heb jij behoefte aan een gezellig huisdier? Eén van de beste methodes om dit te behalen is om een hond in huis te nemen. Zo heb je een huisdier waar de kinderen mee naar buiten kunnen, een beestje wat altijd voor je klaar staat.

Het is alleen niet zo dat je alleen de hond hoeft te kopen en dat je vervolgens klaar bent, er zijn een hoop dingen waar je mee te maken krijgt. Zo zijn er bepaalde kosten die je zelf zal moeten betalen. Eén van de kosten die nodig is,  is het laten castreren van de hond. Waarom is dit van belang? Om daar antwoord op te krijgen zal je dit artikel maar snel moeten lezen!

Wat kost het chemisch castreren van een hond?

Het is nog niet zo heel erg goed voor je portemonnee om een hond chemisch te laten castreren. Het heeft allemaal te maken met de zwaarte van het beest. Hoe zwaarder de hond hoe hoger het totaal bedrag is wat je moet betalen. Bij iedere kliniek is de prijs wel weer verschillend, maar gelukkig is het wel mogelijk om een richtlijn te berekenen. Voor een hond minder dan 10 kilo is de prijs voor de castratie over het algemeen € 180,00. Je moet hierbij denken aan kleine hond soorten of aan de puppy’s.

Bij honden tussen de 10 en 20 kilo is de prijs al wel snel € 200,00. Bij honden tussen de 20 en 30 kilo is het gemiddelde bedrag  € 225,00. Voor de honden tussen de 30 en 40 kilo is het € 250,00. De prijs is € 275,00 bij honden met een gewicht tussen de 40 en 50 kilo. Het maximale ligt bij de € 300,00, vanaf hier speelt het gewicht geen rol meer.

Zoals je ziet heeft het dus wel degelijk zin om een klein hondje te kiezen als we puur naar de prijs kijken. Bij de zwaardere honden zal de ingreep niet zo makkelijk zijn. Zo is er meer verdoving nodig en de dokters zullen langer bezig zijn, vandaar dat de ingreep voor deze honden meer is.

Chemische castratie

Mijn hond wel of niet castreren

Het is dus nog best prijzig om jouw hond te laten castreren. Zou je het dan wel moeten doen? Het antwoord is volmondig ja, vooral als jij al wat honden ebt. De reden hiervoor is dat je natuurlijk niet wilt dat je straks allemaal pups hebt in  huis. Maar er zijn nog meer redenen om een hond te laten castreren. Zo zijn de honden die gecastreerd zijn over het algemeen een beter dier voor bij jouw gezin. Dit komt omdat de paringsdrang niet meer zal bestaan.

In Nederland is het nog niet verplicht om een hond langs te brengen voor een castratie, dit is immers niet haalbaar net als het laten chippen. Maar het is wel iets waar veel meer voordelen aan zitten dan je in eerste instantie zou denken. Ook blijkt dat deze honden niet snel druk zijn of angstig zijn in de buurt van nieuwe mensen. Je hond wordt er als het ware een beter gezinsdier van. Er is mogelijk ook een link tussen een lagere kans op overgewicht bij een hond wanneer deze de castratie heeft gehad, al is hier nog niet voldoende grondig onderzoek naar gedaan om dit met zekerheid te zeggen.

Mijn hond verzekeren

Je bent dus altijd een hoop geld kwijt wanneer je naar de dokter gaat voor een castratie. Het is dan ook de reden waarom mensen een beetje terughoudend zijn met het nemen van een hond, ze zijn bang dat ze veel te veel geld kwijt zijn.. Dat hoeft gelukkig niet meer zo te zijn, je kunt namelijk een hondenverzekering nemen voor jouw hond.

Op die manier kun je de kosten van de castratie terugkrijgen van de verzekeraar. Dit is natuurlijk niet bij iedere verzekering zo, sommige verzekeringen vergoeden de castratie weer wel en anderen sluiten hem uit. Dat is nu eenmaal zo, anders zou er een overkoepelende verzekering zijn.

Op onze site kun je een kijkje nemen bij de meest voordelige dierenverzekeringen, veel verschillende aanbieders staan hier op een rijtje. Zo kan je precies zien welke verzekeraars nu wel de castratie vergoeden en wat de voordelen zijn. Zo krijg je bij de OHRA en bij Petsecur de castratie wel vergoed, het is dus elke keer verschillend.

Blog delen op Social Media :

Waarom uw hond verzekeren?

Top 3
hondenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs

Honden acupuctuur

Acupunctuur bij honden

Acupunctuur is een behandeling die al duizenden jaren wordt gebruikt om mensen te helpen zich beter te voelen. Tegenwoordig wordt