Kosten MRI scan hond 2

Wat zijn de kosten voor een MRI scan bij een hond

[ez-toc]

Het ziet er naar uit dat steeds meer mensen in Nederland besluiten om een hond nemen. Dit is natuurlijk helemaal geweldig, een hond in huis is nu eenmaal een van de meest leuke dingen die je kunt doen. Ieder baasje heeft wel het beste met zijn of haar huisdier voor, ieder baasje wil dan ook dat zijn hond gezond door het leven gaat. Dit is alleen niet altijd mogelijk, sommige honden worden ziek en sommige honden hebben een behandeling nodig. Hier kom je nu eenmaal niet altijd onder uit, dat is het leven. Het kan dus zijn dat jouw hond op een dag ook een keer een MRI scan moet laten maken bij een kliniek. Veel mensen vinden dit toch een beetje spannend, ze zijn bang dat ze erg veel kwijt zijn aan deze scan. Zijn deze zorgen wel terecht, is het echt zo duur? Lees verder om achter het antwoord van deze vraag te komen.

Kosten MRI scan hond

Wat is een MRI scan eigenlijk?

Een MRI scan is eigenlijk een aanvulling voor een röntgenfoto met straling. Het verschil is namelijk dat bij een röntgenfoto een tweedimensionale foto gemaakt wordt van een deel van het dier. Met een MRI scan worden de delen van de hond juist in 3D kaart gebracht. Hierdoor krijg je veel betere informatie over de gezondheid van de hond. De dokter kan dan gelijk zien wat er aan de hand is met jouw hond, dan kan hij op zoek gaan naar een mogelijke behandeling of naar een medicijn.

Waarom een MRI scan laten maken?

Het kan natuurlijk zo zijn dat de dierenarts bij de hond een diagnose wilt vaststellen. Op dat moment is een MRI scan een ideale oplossing voor het bepalen van de precieze locatie van de symptomen of ziektes die jouw hond heeft. Omdat er bij een MRI scan gebruik gemaakt wordt is deze erg handig voor het in kaart brengen van  mogelijke ziektes die de hond zou kunnen denken. Denk bijvoorbeeld aan het ontdekken van bepaalde tumoren. Zo weet de dokter waar hij mogelijk moet opereren, dit zorgt voor een goede operatie.

De kosten van een MRI scan

De kosten voor een MRI scan zijn erg verschillend, deze is namelijk altijd weer anders voor een bepaald soort hond of voor een bepaalde ziekte. Zo is het bijvoorbeeld van belang waarvan er een CT scan moet worden gemaakt. De gemiddelde kosten voor een MRI scan bedrag om en nabij de €600 tot wel €800,-. Uiteraard, er  zijn dierenartspraktijken die een hoger bedrag vragen voor een behandeling, dit is meestal zo in de ietwat grotere steden of de drukkere gebieden.

Start met vergelijken

Hoe werkt een MRI scan behandeling?

De MRI scanner bevat eigenlijk een opening,  daar wordt de tafel met de hond naar toe gereden. Aan de kant van opening zit de scanner die het beeld zal maken, deze verricht eigenlijk al het werk. De scanner laat deze afwijkingen zien en stuurt ze door naar een computer, die er vervolgens een beeld van zal maken. Een MRI scan is zo gemaakt, het duurt maar 10 tot 60 seconden. Om een MRI scan uit te voeren, moet de hond helemaal stil zitten tijdens het scannen. Daarom wordt een hond bij een MRI scan meestal onder verdoving gebracht, hier moet je wel weer een losse prijs voor betalen.

Hond laten verzekeren

Het is dus een aardig dure ingreep om een MRI scan te laten maken voor je hond, met de verdoving er bij kan het zijn dat het wel enkele duizenden euro´s kost. Niemand heeft hier zin in, gelukkig is er een oplossing voor. Dat is om een hondenverzekering te nemen, of een puppyverzekering als jouw hond nog niet echt groot is. Door middel van deze verzekering kun je de kosten die je maakt vergoed krijgen van de verzekeraar. Door ons overzicht kun je gelijk de goede verzekeraars zien die jou kunnen voorzien van een verzekering, op die manier kun je aanzienlijk wat geld besparen.

Blog delen op Social Media :

Waarom uw hond verzekeren?

Top 3
hondenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs