Het advies van Radar voor een dierenverzekering

Het advies van Radar voor een dierenverzekering

4/5 (2 stemmen)

Op Radar is het niet mogelijk om dierenverzekeringen te vergelijken. Wel zijn er enkele topics waarbij dierenverzekeringen worden besproken. Een dierenverzekering is namelijk handig voor ongelukken en ongevallen van een (huis)dier. Echter is het belangrijk om te kijken of het handig is om een dierenverzekering af te nemen (maandelijkse premie) of om geld opzij te leggen (eenmalige hoge kosten). Op Radar zijn er verschillende meningen hierover. Bij gezonde dieren gebeuren namelijk minder snel ongelukken en ongevallen dan bij dieren die minder gezond zijn.

Welke dierenverzekeringen zijn er bekend bij Radar?

Er zijn een aantal dierenverzekeraars die worden besproken in de topics van Radar. De verzekeraars waarbij je een dierenverzekering kunt afsluiten zijn:

Dit zijn de meest bekende dierenverzekeraars in Nederland. Bij alle verzekeraars kun je een hondenverzekering of kattenverzekering afsluiten. Een konijnenverzekering of papegaaienverzekering is alleen bij Petplan af te sluiten. Het is ook mogelijk om een paardenverzekering af te sluiten.

Wat wordt er besproken in de topics van Radar over dierenverzekeringen?

De mensen die deelnemen op de topics van Radar hebben het veelal over de hoogte en de tijdsduur van enkele declaraties. Sommige dierenverzekeraars dekken namelijk maar een klein gedeelte van ongelukken en ongevallen. Het is daarom verstandig om naar de hoogte te kijken van het eigen risico bij elke type ongeval en ongeluk.

Voor sommige mensen is het van belang dat de kosten zo spoedig mogelijk worden gedeclareerd. De meeste dierenverzekeringen doen hier vaak 2 tot 4 weken over. Echter wordt er in de topics van Radar vaak gezegd dat Reaal Dier & Zorg binnen 1 week de kosten gedeclareerd heeft.

Er zijn ook veel dierenliefhebbers die spijt hebben dat zij niet (eerder) een dierenverzekering hebben afgesloten. Zo wordt er bijvoorbeeld gezegd dat er operaties zijn geweest van € 4000. Het is lastig om zo een bedrag in een keer te betalen. Indien dit niet kan dan is het mogelijk dat het (huis)dier hierdoor overlijdt. Als je een maandelijkse premie betaald voor een dierenverzekering ben je zeker minder kwijt dan een operatie van een paar duizend euro.

Indien u interesse heeft in een dierenverzekering kunt u deze op onze website vergelijken. Onze website heeft een onafhankelijke vergelijker waarbij u gemakkelijk de juiste dierenverzekering voor uw (huis)dier kunt vinden.

2 Responses to “Het advies van Radar voor een dierenverzekering”

  • tad schreef:

    Het was mij voor zeker handig om alle opties voor verzekeringen even op een rijtje te zien. het heeft het kiezen van een verzekering voor mijn kat veel makkelijker gemaakt. mijn kat is nogal bekend voor klunzig zijn, dus dit bespaarde me aardig wat tijd. aangezien het aardig wat tijd werd om het te verzekeren in verband met alle kosten voor mijn klunzige kat.

    4/5

  • Jack schreef:

    Duidelijke informatie. Ik wil een verzekering afsluiten voor mijn kat Bliksem maar ik heb geen idee waar ik echt op moet letten dus zeker veel nuttige topics op de Radar.

    4/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *