Radar huisdierverzekering

Het advies van Radar voor een dierenverzekering

[ez-toc]

Start met vergelijken

Op Radar is het niet mogelijk om dierenverzekeringen te vergelijken. Wel zijn er enkele topics waarbij dierenverzekeringen worden besproken. Een dierenverzekering is namelijk handig voor ongelukken en ongevallen van een (huis)dier. Echter is het belangrijk om te kijken of het handig is om een dierenverzekering af te nemen (maandelijkse premie) of om geld opzij te leggen (eenmalige hoge kosten). Op Radar zijn er verschillende meningen hierover. Bij gezonde dieren gebeuren namelijk minder snel ongelukken en ongevallen dan bij dieren die minder gezond zijn.

Welke dierenverzekeringen zijn er bekend bij Radar?

Er zijn een aantal dierenverzekeraars die worden besproken in de topics van Radar. De verzekeraars waarbij je een dierenverzekering kunt afsluiten zijn:

Dit zijn de meest bekende dierenverzekeraars in Nederland. Bij alle verzekeraars kun je een hondenverzekering of kattenverzekering afsluiten. Een konijnenverzekering of papegaaienverzekering is alleen bij Petplan af te sluiten. Het is ook mogelijk om een paardenverzekering af te sluiten.

Wat wordt er besproken in de topics van Radar over dierenverzekeringen?

De mensen die deelnemen op de topics van Radar hebben het veelal over de hoogte en de tijdsduur van enkele declaraties. Sommige dierenverzekeraars dekken namelijk maar een klein gedeelte van ongelukken en ongevallen. Het is daarom verstandig om naar de hoogte te kijken van het eigen risico bij elke type ongeval en ongeluk.

Voor sommige mensen is het van belang dat de kosten zo spoedig mogelijk worden gedeclareerd. De meeste dierenverzekeringen doen hier vaak 2 tot 4 weken over.

Er zijn ook veel dierenliefhebbers die spijt hebben dat zij niet (eerder) een dierenverzekering hebben afgesloten. Zo wordt er bijvoorbeeld gezegd dat er operaties zijn geweest van € 4000. Het is lastig om zo een bedrag in een keer te betalen. Indien dit niet kan dan is het mogelijk dat het (huis)dier hierdoor overlijdt. Als je een maandelijkse premie betaald voor een dierenverzekering ben je zeker minder kwijt dan een operatie van een paar duizend euro.

Indien u interesse heeft in een dierenverzekering kunt u deze op onze website vergelijken. Onze website heeft een onafhankelijke vergelijker waarbij u gemakkelijk de juiste dierenverzekering voor uw (huis)dier kunt vinden.

Start met vergelijken

Top 3
dierenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs

Bekijk de beste dierenverzekeringen voor uw huisdier.