castreren hond

Het castreren van een hond

[ez-toc]

Heb jij behoefte aan een beetje gezelligheid in huis? Eén van de beste manieren om dit te bereiken is door een hond in huis te nemen. Zo heb je een huisdier waar de kinderen mee kunnen spelen, een beestje wat er altijd voor je is. Het is alleen niet zo dat je alleen de hond hoeft te kopen en dat je vervolgens klaar bent, er komt nog veel meer kijken bij het hebben van een hond. Zo zijn er bepaalde kosten die je voor je rekening moet nemen. Eén van de kosten die je echt zal moeten maken is het laten castreren van de hond. Waarom moet dit dan vraag je je af? Om daar antwoord op te krijgen moet je snel verder lezen!

Castreren hond

Mijn hond wel of niet castreren

Het is dus niet goedkoop om jouw hond te laten castreren. Moet je het dan wel laten doen? Het antwoord is ja, vooral als jij meerdere honden in huis hebt. De reden hiervoor is dat je natuurlijk niet zo veel zin hebt in allerlei kleine honden in huis. Maar er zijn nog meer redenen om een hond te laten castreren. Zo zijn de honden die gecastreerd zijn over het algemeen een gezelliger dier voor in huis. Dit komt omdat de paringsdrang niet meer aanwezig zal zijn. In Nederland is het nog niet verplicht om een hond te laten castreren, dit is immers niet haalbaar net als het laten chippen. Maar het is wel iets waar veel meer voordelen aan zitten dan je in eerste instantie zou denken.

Ook blijkt dat deze honden minder snel agressief zijn of angstig zijn in de buurt van nieuwe mensen. Je hond wordt er als het ware een beter gezinsdier door. Er is mogelijk ook een link tussen een lagere kans op overgewicht bij een hond als deze gecastreerd is, al is hier nog niet voldoende grondig onderzoek naar verricht om dit echt vast te stellen. Het zijn dus voornamelijk voordelen die terugslaan op het gedrag voor de hond. Mocht je je druk maken, het is een vrij kleine operatie waarbij de hond weinig zal merken van de behandeling, het is dus niet zo dat hij er veel pijn heeft als hij gecastreerd wordt. Hij krijgt immers gewoon een goede verdoving.

Start met vergelijken

Wat kost het castreren van een hond?

Het is nog niet zo heel erg goedkoop om een hond te laten castreren. Het heeft allemaal te maken met het gewicht van de hond. Hoe zwaarder de hond hoe hoger het totaal bedrag zal zijn. Bij iedere kliniek is de prijs wel weer iets anders, maar gelukkig is het wel mogelijk om een gemiddelde te geven. Voor een hond onder de 10 kilo is de prijs voor de castratie € 180,00. Denk hierbij aan de kleine hond soorten of aan de puppy’s. Bij honden tussen de 10 en 20 kilo is de prijs € 200,00.

Bij honden tussen de 20 en 30 kilo is het € 225,00. Voor de honden tussen de 30 en 40 kilo is het € 250,00. Vervolgens is de prijs € 275,00 bij honden met een gewicht tussen de 40 en 50 kilo. De top ligt bij de € 300,00, vanaf hier maakt het gewicht niet meer uit. Zoals je ziet heeft het dus wel degelijk voordelen om een klein hondje te kiezen als we kijken naar de prijs. Bij de zwaardere honden zal de ingreep iets lastiger zijn. Zo is er meer verdoving vereist en de dokters zullen langer bezig zijn, vandaar ook de hogere prijs.

Wordt een castratie van een hond vergoed?

Je bent dus altijd een hoop geld kwijt als je er voor kiest om jouw hond te laten castreren. Het is dan ook één van de redenen waarom mensen een beetje terughoudend zijn met het nemen van een nieuw huisdier. Ze zijn bang dat ze op die manier veel te veel geld kwijt zullen zijn. Dat hoeft gelukkig vandaag de dag niet meer, je kunt namelijk een hondenverzekering afsluiten. Op die manier kun je de kosten van de castratie laten verhalen op de verzekeraar. Dit is natuurlijk niet bij iedere verzekering zo, sommige verzekeringen vergoeden de castratie wel en anderen weer niet. Dat is logisch anders zou er een overkoepelende verzekering zijn.

Op onze site kun je een kijkje nemen bij de goedkoopste dierenverzekeringen, veel verschillende verzekeraars worden hier vergeleken. Zo kan je precies zien welke verzekeraars nu wel de castratie vergoeden en welke niet. Zo krijg je bij de OHRA en bij Figo Pet de castratie wel vergoed, het is dus een beetje afhankelijk van welke verzekering je kiest.

Blog delen op Social Media :

Waarom uw hond verzekeren?

Top 3
hondenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs