Wat-kost-een-hond

Hondenverzekering in België

[ez-toc]

In Nederland zijn er diverse soorten hondenverzekeringen die je kunt afsluiten voor je hond. Dit is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar hoe zit dat dan voor onze zuiderburen? Ook voor de Belgen is het mogelijk om er voor te kiezen om hun hond te laten verzekeren. Hier zitten vele voordelen aan vast, in dit artikel gaan we kijken naar de mogelijkheden voor België en naar de voordelen van het verzekeren. Wil je meer leren over honden dan hebben wij veel hondeninfo voor jou!

Een hond verzekeren, wat is het?

Een verzekering voor de hond is hetzelfde als een normale verzekering. Het is een verzekering waarmee je de kosten voor de hond kunt verhalen op de verzekeraar.  Er zijn uiteraard erg veel soorten verzekeraar voor de hond, elke verzekering hanteert weer zijn eigen premie. Het is dus altijd een beetje zoeken naar de beste verzekering, ook voor de mensen uit België.

De verzekering werkt eigenlijk altijd hetzelfde. Je moet in de maand een bepaald bedrag betalen, dit is ook wel een premie ]. Deze premie is nooit heel hoog, al kun je hem door het verschuiven van het eigen risico hoger maken als je dit wenst. Op die manier kun je dus heel eenvoudig zelf samenstellen hoeveel wat je nu wilt betalen, dit geld ook zo bij de Belgische verzekeringen.

hondenverzekering belgie

Belgische verzekeringen

Er zijn in België twee bekende verzekeraars die zich inzetten voor de honden. Zo heb je Axa en Corona Direct. Beide verzekeraars lijken wel een beetje op elkaar als we kijken naar de dingen die vergoed worden. Zo worden bij eigenlijk allebei de inentingen die nodig zijn voor de hond vergoed, dit is een groot voordeel want je hebt aardig wat inentingen nodig voor jouw hond in een jaar.

De behandelingen worden bij beide verzekeraars in beginsel maar deels vergoed, echter kan het natuurlijk voorkomen dat alles wel vergoed wordt als het totaal aan kosten niet zo veel is. Ook de medicijnen worden geheel vergoed, mits het geen uitermate dure kuur is. Je kunt altijd even op internet kijken bij de sites van de verzekeraars, zo zie je precies wat er wel en niet onder de premie valt.

Start met vergelijken

Buitenlandse dekkingen

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jouw hond uit Nederland een behandeling krijgt in Belgie. Veel mensen vragen zich dit af, krijg je door middel van een buitenlandse dekking de kosten dan wel vergoed? Het antwoord is dat het een beetje van het geval af hangt, het is namelijk niet zo dat je altijd alles maar vergoed krijgt van de verzekeraar. Voor ieder geval zal het dus afhangen of dit mogelijk is.

Als je jouw hond laat behandelen dan kun je dit beter in Nederland doen omdat de verzekeraars hier mee samen werken. Ze weten wat de kosten zijn in Nederland, als je dan in het buitenland een duurdere behandeling laat plegen dan zal je niet zomaar alles vergoed krijgen. De medicijnen krijg je meestal wel in zijn geheel terug, de prijzen zijn hier namelijk vrijwel altijd hetzelfde tussen de verschillende landen.

Laat je hond dus verzekeren

Het is dus wel degelijk handig om jouw hond te laten verzekeren. Voor een groot deel van de kosten kun je dus bij hen terecht voor een terugbetaling van het bedrag, ook geldt dit dus meestal voor de buitenlandse dekkingen. Een verzekering is dus de beste manier om kosten te besparen op jouw hond.

Top 3
dierenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs

Bekijk de beste dierenverzekeringen voor uw huisdier.