Cocktailprik

Wat kost een honden cocktailprik?

[ez-toc]

Een hond heeft gedurende zijn leven aardig wat inentingen nodig. Deze vaccinaties zijn van cruciaal belang voor de gezondheid van de hond, door de inentingen is jouw beestje namelijk beschermd tegen allerlei soorten ziektes. Nu is het natuurlijk erg duur als je elke vaccinatie weer los moet afrekenen. Daarnaast is het gewoon erg onhandig, je blijft dan namelijk maar op en neer rijden naar de dierenarts. Gelukkig is daar een oplossing voor, dat is de honden cocktailprik.

Cocktailprik

Wat is een cocktailprik voor honden?

Een hondencocktail prik is als het ware een normale vaccinatie, het enige verschil is dat deze spuit veel meer soorten stoffen bevat dan een enkele individuele vaccinatie. Het is als het ware een 3-1 vaccinatie, of meer natuurlijk, afhankelijk van de cocktail. Hierdoor hoef je niet zo vaak naar de dierarts toe, ook kan het je aardig wat geld besparen. Wat zijn dan eigenlijk de cocktailprik hond kosten?

Start met vergelijken

Als we kijken naar de cocktailprik kosten dan zien we dat deze in verhouding vele malen goedkoper is dan een normale inenting. Een cocktail prik heeft een gemiddelde prijs van 50 euro, dit is ongeveer hetzelfde als twee losse vaccinaties. Vaak worden er echter wel veel meer dan drie ziektes met een cocktail bestreden, zo zie je maar dat het in verhouding dus aardig wat geld kan besparen als je voor de cocktail kiest.

We moeten hier wel even bij vermelden dat de leeftijd van de hond wel een rol speelt bij de cocktailprik honden prijs, een oudere hond zal namelijk minder snel een dure vaccinatie nodig hebben. Dit heeft te maken met het feit dat een oudere hond een betere weerstand heeft dan een puppy, hierdoor zal een puppy dus vaker een inenting moeten krijgen. Je kunt op internet de prijzen van vaccinaties allemaal terugvinden.

Vergoeding van honden cocktailprik kosten

Het blijkt dat aardig wat mensen een hondenverzekering voor hun huisdier hebben. Dit is in sommige gevallen dan ook echt veel goedkoper, al helemaal als jouw hond vaak een inenting moet krijgen. Er zijn namelijk verzekeringen die de vaccinatie volledig vergoeden, al gebeurt dit niet bij iedere verzekering.

Blog delen op Social Media :

Waarom uw hond verzekeren?

Top 3
hondenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs