echo kat 2

Kosten voor echo van de kat

[ez-toc]

Een kat in huis is natuurlijk ontzettend gezellig. Niet iedereen is een hondenmens, als jij dit ook niet bent dan is dat natuurlijk helemaal geen probleem. Een kat in huis zorgt voor net iets meer sfeer. Het is echter niet leuk als jouw kat zwanger is. Dan zit je ineens met allerlei kleine katjes in huis. Het is wel zo dat je de kittens aan kan zien komen, je kunt namelijk altijd een echo laten maken om te zien of jij een drachtige kat hebt. Zo weet je waar je rekening mee moet houden en wat er allemaal komt kijken bij een zwangere kat. Een echo is alleen niet zo goedkoop, in dit artikel gaan we dieper in op de prijs van deze behandeling.

echo kat

Wat is een echo?

Een echo is niets meer dan een set geluidsgolven in het lichaam. Deze golven worden gemaakt met ultrasoon geluid. De golven komen op het lichaam en kaatsen af, door een echo apparaat wordt er zo een soort beeld gevormd. Het voordeel is dat je zo de organen van jouw kat in kaart kunt brengen. De totale prijs dus af van de soort echo die vereist is voor jouw kat. De echo is eigenlijk maar een erg simpele ingreep, jouw kat hoeft er namelijk niet voor onder de verdoving. Dit is dan ook de reden dat een echo normaal gesproken vrij vlot achter de rug his, hierdoor hoef je niet een dag vrij voor te deze ingreep. Wel moet de echo vaak in een dierenkliniek worden gemaakt, al zijn deze zijn vrijwel iedere stad gelegen.

Kosten van de echo

Heb je een zwangere kat, of mocht je vermoeden dat jouw kat zwanger is dan kan je een echo laten maken. Het is per dierenkliniek maar afhankelijk want de prijs is,  maar meestal is een echo voor een drachtige kat al snel €60,-. Je kunt dan met deze echo zien of de baby katjes leven en of de hartjes wel helemaal goed vollopen met vloed. Het kan echter ook zijn dat je een echo van de buik moet laten maken. Dit kan te maken hebben door het feit dat er sprake is van een afwijking of dat er  problemen met de organen zijn. Door de buikecho is dit heel makkelijk te herkennen. Deze kosten zijn wel een stuk hoger, voor een buikecho betaal je normaal gesproken €10,-. Dan is er ook nog een ander soort echo, dit is de hartecho. Bij een hartecho wordt er ook weer een beeld gevormd. Deze ingreep kost €105 gemiddeld, echter dit gebeurt alleen maar bij katten waarvan verwacht wordt dat dat de problemen dusdanig erg zijn.

Start met vergelijken

Waarom een echo laten maken?

Een echo heeft dus als doel  dat je zonder inwendig onderzoek toch het lichaam van jouw kat kunt onderzoeken. Het voordeel hiervan is dat je natuurlijk geen ingreep meer nodig hebt, zo bespaar je dus aanzienlijk wat geld. De prijs van een echo is dan niet heel hoog, hierdoor hoef je niet zo veel te neer te leggen. Je kunt de echo dus gebruiken voor het vaststellen van de zwangerschap, maar ook voor de constatering van mogelijke afwijkingen. Het zorgt er dus voor dat je als het ware kunt voorkomen in plaats van genezen. Als je weet dat een kat bij jou in huis kittens gaat krijgen dan kun je hier aan denken, dan komt je in ieder geval niet voor verrassingen te staan.

Mijn kat verzekeren

Een andere optie is  om een kattenverzekering af te sluiten. Het voordeel hiervan is dat je bij bepaalde verzekeringen de echo’s geheel kunt declareren. Dit is natuurlijk ontzettend als jij een kat hebt die vaak kittens zal krijgen. Het is een beetje afhankelijk van de soort kat of je vaak een echo moet maken, dit staat allemaal op het internet.. Je betaalt natuurlijk wel een premie in de maand, maar als je vaak kosten maakt verdien je echt wel weer terug. Wil je een goedkope kattenverzekering nemen? Neem een kijkje bij onze dierenverzekering vergelijker, zo kan je precies zien wat nu de prijs van de maandpremie is van een mogelijke verzekering. Ook staan de redenen en pluspunten van de verzekeringen vermeldt, hierdoor kun je makkelijker een keuze maken.

Blog delen op Social Media :

Waarom uw kat verzekeren?

Beste
kattenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs