Schurftmijt bij vogels

Schurftmijt bij vogels

[ez-toc]

Schurftmijten graven een weg door de huid heen en voeden zich met het huidweefsel. Ze veroorzaken wratachtige woekeringen rond de snavel, poten en cloaca. De symptomen die je kunt waarnemen zijn: jeuk en pikken in de veren, roodbruinachtig randje op de snavel en puistjes op poten en bij de cloaca. Hoe moet je deze aandoening behandelen? Behandel de met schurft besmette vogel met insecticide. Ernstige letsels moet je enkele dagen laten weken met insecticide. Daarna smeer je ze in met zuurvrije vaseline.

Schurftmijt bij de parkiet

Neem bijvoorbeeld schurftmijt bij de parkiet. Bij parkieten veroorzaakt de schurftmijtinfectie veranderingen in de washuid boven de snavel. Ook de snavel zelf kan door de mijt aangetast worden.
Het weefsel gaat woekeren, wordt wit van kleur en vertoont vele gaatjes. Deze gaatjes worden veroorzaakt door de mijten: ze graven als het ware gangetjes door het weefsel.
Mijten dringen steeds dieper in het weefsel, waardoor bijvoorbeeld de snavel niet meer normaal gebruikt kan worden. Een en ander kan leiden tot ernstige misvormingen. De aanwezigheid van mijten veroorzaakt irritatie zodat de vogel gaat krabben. Het gevolg hiervan is dat de infectie zich verder uit kan breiden naar de huid rond de ogen, de poten, tenen en andere lichaamsdelen. De enorme gevolgen van een onbehandelde infectie kunnen groot zijn. De snavel van de grasparkiet kan dermate ernstig aangetast worden, dat misvormingen optreden. Raadpleeg altijd een dierenarts voor een professioneel advies.

InShared dierenverzekering voor de hond

Het is ook belangrijk om naast konijnen, katten en paarden je hond te laten verzekeren. Als je eenmaal een hond hebt aangeschaft moet je nu eenmaal ook denken aan een verzekering. Voor jezelf of jouw gezin heb je diverse verzekeringen afgesloten in geval van ziekte of overlijden. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan als er zich onverhoopt iets voordoet. Echter vele hondeneigenaren zijn niet goed verzekerd als er onverwacht iets met hun huisdier gebeurd. Dan komen zij voor grote financiële uitgaven te staan die voorkomen hadden kunnen worden.

Het is ook verstandig om de verschillende verzekeringen voor je huisdier met elkaar te vergelijken. Zo kun je zien welke verzekering het beste bij jou past. De dierenverzekering van InShared promoot bijvoorbeeld dat zij goedkope premies hanteren per maand. Zij bieden ook een aanvullende Huisdier & Zorg verzekering aan. Mocht er aan het eind van het jaar nog geld open staan dat je niet hebt opgemaakt, dan keert inShared dat bedrag uit. Het kan namelijk gebeuren dan je de verzekering niet nodig hebt gehad omdat je kat of hond het hele jaar geen klachten heeft gehad. Mocht dit het geval zijn dan stort InShared dit bedrag weer terug op jouw rekening. De verzekeraar zegt dan ook niet voor niets dat als we allemaal samen proberen schade te voorkomen, we op die manier de kosten laag kunnen houden. De verzekeringen blijven dan betaalbaar en houden we geld over voor het uitkeren van de jaarbeloning.

 

 

Blog delen op Social Media :

Waarom uw vogel verzekeren?

Beste vogelverzekering
voor papegaaien

Gerelateerde dieren blogs

Coccidiose bij vogels

Coccidiose bij vogels

Coccidiose bij vogels is een ziekte die veel voorkomt bij vogels. Deze aandoening is bij een vroege identificatie goed te

Bek- en vederrot bij vogels

Bek- en vederrot bij vogels

Bek- en vederrot wordt veroorzaakt door een circovirus, en komt voor bij papegaaiachtigen. Vogels raken met deze aandoening besmet door

Benieuwd naar de vogelverzekering van Figo Pet?