Puppy zindelijk

Het opvoeden van een puppy

[ez-toc]

Een puppy is een huisdier wat echt kan zorgen voor ontzettend veel gezelligheid in een huishouden. Je hebt een beestje om mee te spelen, te knuffelen en mee te rennen. Het is dan ook echt een dierenvriend. Een puppy opvoeden is alleen wel altijd een beetje een gedoe. Hij is nog niet zindelijk en hij moet ook nog best wel vaak naar de dierenarts. Het gevolg is dan ook dat je best wel wat kosten kan maken bij het opvoeden van een hond. Is daar nu een oplossing voor? Lees verder om daar achter te komen!

Hoe kies ik mijn hond?

Het is toch wel een belangrijke stap om een hond in huis te nemen, het kost immers een hoop geld en er komt een hoop bij kijken. Voor veel mensen is het niet zo makkelijk om te zien waar je allemaal op moet letten als je een hond koopt. Wij willen je toch een beetje op weg helpen, iedereen moet namelijk zonder problemen een hond kunnen nemen. We hebben hier dus voor jou de beste tips die je kunt volgen om zo goed mogelijk een hond te kiezen.

Wat voor soort hond wil je hebben?

Voordat je hier allemaal aan toe komt moet je natuurlijk wel weten wat voor soort hond je wilt hebben. Dit is wel iets waar je even stil bij moet staan, een puppy blijft namelijk niet voor altijd een klein beestje. Na een tijdje zit je dus met een grotere hond in huis. Als je hier geen zin in hebt dan is het dus handiger om een ras te pakken die niet zo groot wordt naarmate de leeftijd toeneemt. Iedere hond zal zo weer zijn eigen kenmerken en afmetingen hebben. Mocht je in een flat wonen dan is het natuurlijk niet zo handig om een grote hond in huis te nemen die veel beweging nodig hebt. Het is dan handiger als je kiest voor een wat kleiner hondje. Voor alle informatie over de verschillende hondenrassen kun je altijd even op internet kijken, je kunt het ook vragen aan de verkoper van de hond.

Kijk of je een allergie hebt

Ook moet je even kijken of je mogelijk een allergie hebt voor honden. Als je dit hebt betekent het niet dat je nooit een puppy kan nemen, er zijn namelijk ook speciale anti allergeen honden. Deze honden hebben een vacht waar mensen niet allergisch voor zijn, een uitstekende keuze voor mensen die normaal gesproken al lopen te niezen als ze langs een hond lopen. Dit zijn dus twee dingen waar rekening mee moet houden. Als dit allemaal hebt uitgezocht dan kun je dus een puppy kopen. Wil je ook een puppy verzekering hebben? Dan kan je hier terecht voor de goedkoopste dierenverzekeringen, wel zo makkelijk dus.

Zoek uit waar je de hond wilt kopen

Er zijn meerdere plekken waar je een hond kunt kopen. De meest voorkomende plek is natuurlijk bij een fokker, deze hebben vaak meerdere honden waar je uit kunt kiezen. Het voordeel hiervan is dat je vaak veel informatie meer zal krijgen over de hond zelf. Het is alleen wel weer zo dat deze honden over het algemeen duurder zijn. De andere optie is om naar het asiel te gaan, hier heb je ook veel honden zitten die op zoek zijn naar een lief baasje. Deze honden kunnen wel eens gedragsproblemen hebben, het is dus handig om even te informeren wat er met een bepaalde hond aan de hand is. Ook is het zo dat deze honden goedkoper zijn, zo kan je toch voor weinig geld een viervoeter in huis nemen.

Start met vergelijken

Een puppy opvoeden, de stappen

Goed, om te kijken hoe je een puppy het beste kunt opvoeden is het belangrijk om onderscheid te maken in een paar verschillende soorten stappen. Lees snel verder als je er achter wilt komen hoe je jouw hond zo kan laten opvoeden dat het het beste beest is wat je ooit in je leven hebt gehad.

Lief zijn voor de hond

Dit lijkt misschien een inkoppertje maar het is echt zo, een hond heeft nu eenmaal veel liefde nodig. Al helemaal voor een pup is het belangrijk dat het gezin er alles aan doet om het de hond op zijn gemak te maken. Als hij dus iets doet wat je niet leuk vindt moet je niet boos worden, het hondje kan er nu eenmaal niets aan doen. Zo zal het in het begin nog wel eens voorkomen dat de pup in huis poept. Wordt niet boos maar ruim het even op, als je boos wordt bestaat de kans dat de hond alleen maar bang voor je zal worden.
Daarnaast is het belangrijk dat je de hond af en toe wel een beetje verwend als hij iets goed doet. Je hebt speciale koekjes die geschikt zijn voor de pup, deze kan je bijvoorbeeld geven als hij een keer buiten heeft geplast. Door je hond regelmatig te belonen bouw je een veel betere band op met het beestje, je zal zien dat hij veel blijer zal zijn in huis.

Begin vroeg met zindelijk maken

Het is belangrijk om er op tijd bij te zijn met het zindelijk maken van een hond. Een pup moet weten dat hij niet op de bank of binnen mag plassen, als je hem dit niet duidelijk maakt dan zal hij het nooit verleren. Het is dus belangrijk om vanaf het begin al een keer met de hond naar buiten te gaan. Hij zal het nog een beetje eng vinden, maar dit heb je nu eenmaal altijd. De buitenwereld is toch wel een beetje eng voor zo’n klein hondje.
Door de hond regelmatig mee naar buiten te nemen zal hij leren dat het de bedoeling is om buiten zijn plasje te doen, hij houdt het dan voortaan net zolang op totdat jij hem meeneemt naar buiten toe. Om een hond helemaal zindelijk te maken ben je toch wel een aantal maanden bezig, een hond heeft nu eenmaal de tijd nodig om te wennen aan deze gewoonte en aan het feit dat hij bij allemaal grote mensen in huis woont.

Leer trucjes van jongs af aan

Als je het leuk vindt om een hond trucjes te leren dan is het belangrijk dat je al vroeg begint met het aanleren van deze trucjes. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een hond makkelijker dingen kan leren naarmate hij jonger is. Nu kan een puppy natuurlijk niet met een of andere grote tak gaan sjouwen, maar je kan wel speciale speeltjes kopen die geschikt zijn voor puppy’s. Door hier al gelijk gebruik van te maken zal de pup eerder vertrouwd raken met de voorwerpen, dit maakt het makkelijker om hem iets aan te leren.

Laat de hond niet bijten

Bijten is natuurlijk not done voor een hond, al helemaal als je kleine kinderen thuis hebt. Het is echter nog niet altijd zo makkelijk om het bijten af te leren. Het meest belangrijke is dat je het bijten van de hond zo snel mogelijk aan gaat pakken. Als een puppy je bijt moet je in een beetje boze toon nee zeggen, de toon is genoeg om hem te laten begrijpen dat het echt niet kan. Terwijl je dit doet moet je de bek van de hond zacht dichthouden, de hond zal hierdoor een link leggen tussen het woord ‘nee’ en het dichthouden van de mond, voor je het weet is hij van zijn bijt gedrag af.
Dit moet je ook doen als hij gaat grommen wanneer je bij zijn eten komt. Een puppy zal als hij jong is nog een territorium drift hebben, dit kun je makkelijk afleren door hem te belonen wanneer hij je wel toelaat bij zijn eten en hem te ‘straffen’ wanneer hij dit niet doet. Pak dan ook even zachtjes zijn spuitje vast en spreek hem aan in een beetje een boze toon. Ook hier zal hij weer gaan begrijpen dat dit gedrag niet kan, zo kan je voortaan wel gewoon zonder problemen zijn etensbak bijvullen zonder dat hij gaat grommen en bijten.

Geef hem een eigen plekje

Een hond vindt het ontzettend belangrijk om zijn eigen plekje te hebben in huis. Dit is het plekje waar hij zijn dutje kan gaan doen en waar hij kan gaan liggen als hij moe is. Een puppy vindt het dan ook erg fijn als hij een bench heeft, koop deze dus ook gewoon. Je zult er na een tijdje toch een nodig hebben, het is beter om er al gelijk een van het begin af aan te hebben. De hond zal zo zijn eigen plekje maken, een plekje waar hij zich op zijn gemak voelt en waar hij veilig kan liggen. Je zal zien dat de hond gelijk een stuk rustiger is wanneer hij een bench heeft, hij kan toch eindelijk een keer ontspannen rond al die grote mensen.
Je kunt de bovenstaande stappen volgen om een hond zo goed mogelijk te laten opvoeden. Het is echt niet zo moeilijk, het is alleen iets wat flink wat tijd kan gaan kosten. Deze tijd en moeite is het meer dan waard, wanneer je deze periode namelijk achter de rug hebt zal je een trouwe viervoeter hebben die altijd weer voor je klaarstaat.

puppy opvoeden A

Een puppyverzekering nemen

Een puppyverzekering afsluiten is één van de dingen die je kan doen om kosten te besparen. Je betaalt wel natuurlijk de maandelijkse premie, maar dit is vaak toch lager dan alle losse bedragen die je anders zelf zou moeten betalen. Er zijn namelijk een hoop kosten waar je voor op zou moeten draaien. Zo moet het chippen betaald worden, de behandelingen kosten veel geld en ook de medicijnen zijn niet gratis. Met een puppyverzekering heb je dit gedoe niet meer, je kan de kosten heel eenvoudig declareren. Wil je nu een goede puppyverzekering hebben? Klik dan hier om de meest goedkope puppyverzekering uit te zoeken door middel van onze vergelijker.

Blog delen op Social Media :

Waarom uw hond verzekeren?

Top 3
hondenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs

Honden acupuctuur

Acupunctuur bij honden

Acupunctuur is een behandeling die al duizenden jaren wordt gebruikt om mensen te helpen zich beter te voelen. Tegenwoordig wordt