botbreuk hond

Hoe lang is een hond zwanger?

[ez-toc]

Een hond in huis is natuurlijk altijd leuk. Totdat je ineens thuis zit met een zwangere hond. Het kan namelijk altijd voorkomen dat een hond drachtig is. Op dat moment is het belangrijk dat je weer wat je doet, je wilt er namelijk wel voor zorgen dat jouw hond de puppy’s goed kan baren. Er zijn enkele dingen die je wel goed moet kennen om de zwangerschap zo goed mogelijk te laten verlopen.

In dit artikel gaan we kijken hoe lang de zwangerschap duurt van een hond en wat er allemaal bij komt kijken tijdens de zwangerschap. Je moet namelijk alles er aan doen om te zorgen voor een goede bevalling, na de bevalling heb je zelf ook kleine baby hondjes thuis!

Hoelang is een hond zwanger

Mijn hond is zwanger, wat nu?

Goed, jouw hond is dus drachtig, je zal een keuze moeten maken over of je wel of geen puppy’s wilt houden. Er is een ding wel heel belangrijk, dat is dat je de hond wel goed verzorgt. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met het hondenvoer In het begin van de zwangerschap heeft een drachtige hond niet veel nodig. Wil je meer leren over honden in het algemeen klik dan hier!

Afhankelijk van het aantal pups dat de hond heeft zal de voederbehoefte steeds meer toenemen als de zwangerschap langer wordt. Vanaf ongeveer het laatste derde deel van de dracht heeft een drachtige hond veel meer eten nodig. Een goede puppyvoeding is vergelijkbare soort voeding voor een hond met jongen.

Hoe zorg ik nu voor mijn hond?

Een zwangere hond kan gedurende de zwangerschap nog gewoon uitgelaten worden en alles doen wat een hond normaal ook zal doen op een dag. Aan het einde van de zwangerschap zal de buikomvang erg veel toe nemen en is het aan te raden haar om niet meer te vaak te gaan sporten met de hond of snel te rennen. Het is het beste haar een apart plek te geven waar de bevalling kan plaatsvinden. Dit kan haar mand zijn in een speciaal uitgezocht plekje in uw woning.

Start met vergelijken

Daarnaast is het belangrijk de plek wel een beetje warm is. Net na de geboorte kan een pup zijn of haar lichaamstemperatuur nog niet controleren. De beste omgevingstemperatuur voor een nieuwe pup is 25 graden in de woning. Vaak wordt er een warmtelamp in de woning gezet voor een lekker warme temperatuur voor de hond, dit vinden ze fijn.

Hoe lang duurt de zwangerschap

Over het algemeen is na de eerste dekking is de draagtijd van je hond gemiddeld 63 dagen, maar deze kan altijd verschillen tussen de 57 en 72 dagen. De totale draagtijd is vooral verschillend voor de grootte van het toekomstige aantal hondjes die je zal krijgen. Hoe groter het nest hoe kleiner de zwangerschap zal zijn.

Kleinere nesten hebben meestal een lange zwangerschap, terwijl grotere nesten sneller een korte zwangerschap hebben. We spreken van een lange draagtijd al er sprake is van een zwangerschap van 1 tot 2 pups de zwangerschap langer dan 76 dagen duurt. Bij de zwangerschap van 3 of meer pups is een zwangerschap van meer dan 71 dagen over het algemeen te lang voor de hond.

Hond of pup laten verzekeren

Je krijgt dus nieuwe puppy’s in huis, dat is natuurlijk super! Een paar nieuwe puppy’s in huis is altijd een feest. Door hun kleine en schattige uiterlijk heb je altijd weer iets waar je naar uit kunt kijken na een lange dag werken. Het is alleen wel zo dat het opvoeden van puppy’s nog best wel eens wat geld zal gaan kosten.

Zo moet je weer allerlei inentingen halen, je moet de behandelingen betalen en ook de castratie kost een aardig bedragje. Wil je geld besparen? Kies dan voor een puppy verzekering of een hondenverzekering via onze verzekeringssite, scheelt aardig wat! Zo weet je gelijk wat de voordelen zijn bij een aanbieder, vervolgens is het zo gepiept.

Blog delen op Social Media :

Waarom uw hond verzekeren?

Top 3
hondenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs

Honden acupuctuur

Acupunctuur bij honden

Acupunctuur is een behandeling die al duizenden jaren wordt gebruikt om mensen te helpen zich beter te voelen. Tegenwoordig wordt