Hond uit asiel

Inenting voor Rabiës

[ez-toc]

De kans is vrij groot dat jij een hond thuis hebt of dat je er over na aan het denken bent om een hond te nemen. Een hond is natuurlijk altijd weer gezellig in huis. Het is alleen wel zo dat een hond hebben nog best wel duur is als we kijken naar de kosten in een jaar. Zo moet de hond ook een inenting voor Rabiës krijgen. Wat is dit nu precies en wat kost de prik? Lees snel verder om daar achter te komen!

Wat is Rabiës?

Een inenting voor Rabiës zorgt er voor dat jouw hond beschermt is tegen hondsdolheid. Waarschijnlijk heb je wel eens van deze term gehoord, Rabiës is iets  wat toch wel bekend is onder de mensen. Het komt niet zo heel vaak voor, maar het is wel iets waar je jouw hond beter tegen kan beschermen. Het is namelijk helemaal niet zo’n pretje als jouw hond het heeft.

Start met vergelijken

De hond kan dan namelijk vrij agressief worden als hij het heeft. Hierdoor is zijn gedrag niet meer zo makkelijk te voorspellen, het kan dan ook voorkomen dat hij begint te bijten. Hier zit niemand echt op te wachten, maar er zijn nog meer symptomen die voor kunnen komen. Zo kan de hond ook last krijgen van koorts en braakneigingen, als er niets aan gedaan wordt dan kan hij dood gaan.

De hond heeft ook last van raar gedrag. Zo kan hij ineens heel veel gaan krabben. De vacht van de hond gaat hier door kapot. Als je hier niets aan laat doen dan zal het dus alleen maar duurder worden om de hond te laten behandelen. Ga dus zeker op tijd naar de dierenarts als je denkt dat jouw hond er last van heeft.

Inenting voor Rabiës

Je kunt dus voor jouw hond een inenting halen om de gevaren te voorkomen van deze besmettelijke ziekte. Het is één van de vaccinaties bij jouw hond die echt nodig is, maar er zijn nog altijd mensen die niet kiezen voor een inenting. Dit is ten zeerste af te raden, je kunt namelijk als mens ook last krijgen van de ziekte als je gebeten wordt door de hond.

De inentingen zijn niet zo duur, het kost ongeveer €20,- per inenting. Het is alleen wel zo dat je deze inenting meerdere keren per jaar moet halen. Dit komt omdat het nu eenmaal iets is wat altijd opgelopen kan worden. Als je het allemaal een beetje duur vindt dan moet je snel verder lezen om achter de oplossing te komen om geld te besparen!

Hond laten verzekeren

Je hebt het al wel door, een  hond in huis nemen is niet echt goed voor de portemonnee  Gelukkig is er een manier om deze kosten te beperken tot een zeer laag bedrag, dit is door een verzekering te nemen voor jouw hond. Door middel van deze verzekering zijn de kosten die je maakt vergoedbaar door de verzekering, je betaalt natuurlijk wel een maandelijkse premie maar dit zal altijd minder zijn dan het uiteindelijk te betalen bedrag voor de behandelingen.

Een hondenverzekering is dus de beste manier om kosten te besparen voor jouw huisdier. Dit komt door het feit dat vele kostenposten mogelijk te vergoeden zijn. Er zijn namelijk  aanbieders van deze verzekeringen die eigenlijk alle kosten die je maakt wel tegemoet komen. Op onze site kun je dus een  overzicht vinden voor de verschillende verzekeringen voor honden en andere huisdieren, zo kan je in een keer zien wat de beste verzekering is voor jouw beestje.

Blog delen op Social Media :

Waarom uw hond verzekeren?

Top 3
hondenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs