castreren hond

Inenting voor kennelhoest voor de hond

[ez-toc]

Een hond in huis hebben is eigenlijk altijd wel gezellig. Tenminste dat zou je denken, dit is namelijk niet altijd zo. Het komt namelijk voor dat sommige honden last krijgen van bepaalde klachten. Eén van de klachten die we vaak terug zien bij mensen met een hond is dat een hond last krijgt van kennelhoest. Dit is natuurlijk erg vervelend, vaak moet je er dan ook een inenting voor halen.

Veel mensen zijn een beetje terughoudend met het nemen van een inenting. Ze denken namelijk dat ze op die manier ontzettend veel geld kwijt zijn. Deze angst is deels terecht, het is namelijk best wel duur om een hond te hebben als we kijken naar de kosten per jaar. In dit artikel gaan we kijken naar de voordelen van de inenting tegen kennelhoest en naar de kosten van deze spuit.

Inenting hond kennelhoest

Waarom een inenting voor kennelhoest nemen?

Er zijn diverse redenen op de noemen waarom je jouw hond zou moeten laten inenten tegen kennelhoest. De eerste reden dat je voor jouw hond een inenting moet laten halen is het feit dat het ontzettend besmettelijk is. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten, al helemaal niet als je meerdere honden thuis hebt zitten. Door jouw hond te laten inenten voorkom je een groot risico voor de andere honden bij jouw thuis.

Ook is het zo dat je het natuurlijk beter kunt laten doen voor de gezondheid van jouw hond. Kennelhoest is niet iets om zomaar mee om te gaan, het is wel degelijk een ziekte die behandeld moet worden. Als je dit niet doet dan is het zo dat de hond nog veel ergere gezondheidsproblemen zal krijgen, hier heeft niemand zin in.

De laatste reden is dat je erg veel geld kwijt bent als je jouw hond niet laat behandelen. Als jouw hond kennelhoest krijgt dan is de kans zeer groot dat hij een behandeling moet krijgen of dat hij naar de dierenarts moet. Op die manier ben je dus nog veel meer geld kwijt dan eerst. Een inenting is niet zo duur, een hele behandeling daarentegen weer wel.

Start met vergelijken

Kosten voor inenting kennelhoest                                                        

Een prik voor kennelhoest is niet bepaald goedkoop, al is het heel lastig om een specifieke prijs te bepalen. Dit heeft te maken met het feit dat een zwaardere hond meer kost dan een goedkope hond, de dosering zal namelijk vele malen hoger zijn omdat er gewoon meer nodig is om de hond te helpen. Ook is he zo dat de prijs nogal een verschilt per dierenkliniek, in de Randstand ben je vele malen meer kwijt dan in een of ander dorp.

We kunnen wel een schatting geven voor de prijs, voor een inenting voor kennelhoest ben je toch al wel snel tussen  de €15,- en €40,- kwijt. Dit is dus aardig wat, al helemaal als jouw hond meerdere injecties per jaar moet hebben. Dit bedrag staat dus niet vast, het kan dus altijd hoger of lager uitvallen. Je kunt altijd even op internet kijken voor de gemiddelde prijzen van een vaccinatie.

Hond laten verzekeren

Je hebt het al wel door, een  hond in huis nemen is niet echt goed voor jouw jaarlijkse budget.  Gelukkig is er een manier om deze kosten te beperken tot een minimum, dit is door een verzekering te nemen voor jouw hond. Door  middel van deze verzekering zijn de kosten die je maakt te verhalen op de verzekering, je betaalt natuurlijk wel een maandelijkse premie maar dit zal altijd minder zijn dan het uiteindelijk te betalen bedrag aan de rekeningen.

Een hondenverzekering is dus de ideale manier om kosten te besparen voor jouw hond. Dit komt door het feit dat vele kostenposten mogelijk te vergoeden zijn. Er zijn namelijk  aanbieders van deze verzekeringen die eigenlijk alle kosten die je maakt wel tegemoet komen. Op onze site kun je dus terecht voor een overzicht van de diverse verzekeringen voor honden en andere huisdieren, zo kan je in een ogenblik zien wat de beste verzekering is voor jou.

Blog delen op Social Media :

Waarom uw hond verzekeren?

Top 3
hondenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs