Puppy zindelijk

Kleine hondenrassen

[ez-toc]

Steeds meer mensen in Nederland besluiten om een hondje in huis te nemen. Nu zijn er natuurlijk echt ontzettend veel soorten honden rassen waar je uit kan kiezen. Ieder hondenras is wel weer anders. De een is groot, de ander is klein. De ene is actief, de ander is meer een luiaard. Ben jij iemand die niet zo’n ontzettend groot huis heeft dan kan het handig zijn om een klein hondje te nemen. Of misschien vindt je kleine hondjes wel veel schattiger dan die grote rassen. Lees snel verder om er achter te komen waar je nu op moet letten bij het kopen van een klein hondje!

Welke kleine hondenrassen zijn er?

Er zijn heel wat kleine hondenrassen te vinden waar je als zoekend baasje naar kunt kijken. Elke soort hond heeft zo wel weer bijzondere eigenschappen en kenmerken. Om het jou toch een beetje makkelijk te maken hebben we de top 10 kleine hondenrassen op een rijtje gezet.

  1. De Chihuahua

De meest bekende kleine hond is de Chihuahua, deze hondjes wegen tussen de 1 en 3 kilogram. Ze zijn dan wel klein, maar onderschat een Chihuahua nooit, ze kunnen zeer fel zijn, en zijn zelfs zeer goede honden die je huis beschermen. De Chihuahua is een zeer gezond hondenras en kan wel 20 jaar worden.

chihuahua

  1. De Pomeranian

Ben je niet zon fan van de drukke hondjes dan kan je ook kiezen voor de dwergkeeshond, ook wel bekend als de Pomeranian. Dit is de kleinste van alle keeshonden. De lengte is niet meer dan 22 centimeter. Deze honden wegen tussen de 2 en 4 kilogram. De keeshond is een echte gezellige hond, het liefst wil hij op schoot liggen.

pomeranian

  1. De Yorkshire terriër

Dan is er nog de Yorkshire terriër, of ook wel “Yorkie”. Deze wegen meestal 3 kilogram. Ze hebben een echt terriër karakter, wat betekent dat ze vol met energie zitten, en het is dan ook belangrijk dat ze deze wel een beetje kwijt kunnen.

yorkshire terrier

  1. De Toypoedel

De Toypoedel is de mini variant van de Poedel. De hoogte ligt tussen de 23 en 30 centimeter en ze wegen tussen de 2.5 en 5 kilogram. Wist je dat deze hondensoort heel makkelijk getraind kan worden? Ook zijn het hele gezellige honden die in ieder huishouden wel een plekje kunnen krijgen. Leuk voor de kinderen om mee te spelen!

toypoedel

  1. De Shih Tzu

De Shih Tzu is een hondenras die veel voorkomt in Tibet. De schofthoogte is gemiddeld de 27 centimeter en ze wegen tussen de 4.5 en 7 kilogram. Het is een zeer vriendelijk hondje dat perfect kan worden gehouden als een familiehond, omdat ze zeer vriendelijk zijn voor het hele huishouden. Zoals je ziet zijn er dus echt ontzettend veel soorten kleine hondenrassen!

shih tzu

  1. De Dwergkeeshond

Deze hondjes heb je vast wel eens gezien, het zijn de hondjes die bekend staan om hun uitermate platte neus. Deze is door het fokken steeds iets platter geworden, dit zorgt er voor dat het toch wel een grappig gezicht is. Deze soort honden vinden het heerlijk om gewoon even bij je op schoot te zitten, al kun je er ook buiten mee gaan rennen als je dit wilt.

dwergkeeshond

  1. Het Vlinderhondje

Deze hondjes zijn een stuk drukker dan de bovenstaande hondenrassen, je moet het dus wel leuk vinden om vaak met hem naar buiten te gaan om een stuk te rennen. Deze hondjes zijn altijd blij om je te zien, ze kunnen alleen wel een beetje keffen. Gelukkig doen ze dit meestal alleen buiten. Deze hond is meestal wit gekleurd, echter kan je ze ook vinden met vlekjes of met een mengeling van kleuren.

vlinderhond

  1. Bichon frisé

Als je het leuk vindt om een hondje te hebben met een heerlijk zachte vacht dan is dit echt de soort hond die je zou moeten kiezen. Ze zijn vrij klein en wegen maar een paar kilo, echter hebben ze genoeg energie voor tien. Deze hond vindt het lekker om op ten duur een eind te wandelen, maar je zult zien dat hij na een drukke dag binnen erg rustig zal zijn. Zo kan jij ook nog een beetje bijkomen!

bichon frise

  1. De Kaninchendashond

Deze hond is iets groter dan de andere honden in dit rijtje, maar het is nog altijd een hond die tot de kleine hondenrassen behoort. Het is echt een hond die altijd trouw zijn zal aan zijn baasje, de hond komt dan ook vaak bij je om geaaid te worden. Dit ras staat bekend als vrij rustig, hierdoor is het de ideale hond voor mensen in bijvoorbeeld een flatje.

Kaninchendashond

  1. Amerikaanse toyterriër

Deze Amerikaanse hond lijkt een beetje op de De Yorkshire terriër, echter zitten er toch enkele verschillen tussen de diverse soorten rassen. Deze hond vindt het leuk om dingen te leren, trucjes zijn dan ook geen probleem. Ook is het zo dat de hond erg actief is, je moet dus wel vaak naar buiten toe. Je kan echt goed zien dat deze hond een mix is met de Engelse terriër, hij ziet er namelijk voor een hond zeer sportief uit.

Amerikaanse toyterriër

Start met vergelijken

Waar moet ik op letten bij het kopen van een klein hondje?

Je moet op verschillende dingen letten als je een klein hondje wilt nemen. Zo moet je voor jezelf wel even nagaan of je het leuk vindt als een hond erg druk is. Deze moet je namelijk vaker  meenemen om mee te spelen, dit is wel iets waar je rekening mee moet houden. Misschien vindt je een hond leuker die gewoon thuis een beetje op de bank zit. Houdt ook een beetje rekening met de prijs, sommige hondenrassen kunnen namelijk ontzettend duur zijn. Gelukkig kun je dit allemaal terugvinden op het internet. Kijk dan ook gelijk even of je niet een hondenras hebt uitgekozen die vaak naar de dierenarts moet. Het nadeel van deze hondenrassen is namelijk dat je veel kwijt bent aan het betalen van de rekeningen van de behandeling.

Maar wat nu als je echt een bepaald soort hondenras wilt hebben die vaak een behandeling nodig heeft? Je kunt een hondenverzekering afsluiten om kosten te besparen. Zo krijg je vaak de medicatie en de behandelingen vergoed, het bespaarde bedrag kan dan ook aardig oplopen. Wil je nu een goedkope hondenverzekering afsluiten? Klik dan hier voor een overzicht van de beste verzekeringen en verzekeraars!

Speelgoed voor kleine hondenrassen

Een kleine hond heeft zijn eigen karakter. Er zijn dus hondenrassen die het heerlijk vinden om een eind te rennen en te spelen, andere honden vinden het fijner om gewoon binnen een beetje op hun gemak te gaan liggen. Het is alleen wel zo dat eigenlijk iedere hond het wel leuk vindt om binnen een beetje met hondenspeelgoed te spelen. Voor kleine hondenrassen is dit al helemaal belangrijk, zij moeten toch hun energie kwijt kunnen.

Door bijvoorbeeld een knuffel te kopen voor de hond zorg je voor een manier waarop de hond ook kan spelen met een voorwerp. Er zijn speciale hondenknuffels, deze zijn zo gemaakt dat ze niet snel kapot gaan als de hond er in bijt. Je wilt tenslotte niet hebben dat heel zijn bek vol zit met allerlei pluisjes. Deze speeltjes zijn te halen in de diverse dierenspeciaalzaken die je in de stad kunt vinden. Ook kan je altijd even op internet kijken als een dierenwinkel te ver weg is.

Een puppy of klein hondje?

Het kan natuurlijk zijn dat je alleen maar kiest voor een klein hondje omdat je niet een fan bent van de grotere rasse. Maar je kunt ook gewoon een puppy halen. Deze zijn namelijk ook ontzettend schattig, misschien nog wel schattiger dan de kleine hondjes. Met een puppy kan je een beetje wennen aan het feit dat je hond groter wordt, zo is het niet in een keer een groot beest in huis. Om je van jouw financiële problemen af te helpen hebben we ook verschillende puppy verzekeringen op onze site staan, zo kan je ook bij een puppy aanzienlijk wat geld besparen.

Blog delen op Social Media :

Waarom uw hond verzekeren?

Top 3
hondenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs