bloed ontlasting 2

Wat zijn de kosten voor een CT scan voor mijn hond?

[ez-toc]

Het blijkt dat steeds meer mensen in Nederland een hond nemen. Dit is natuurlijk super, een hond in huis is nu eenmaal erg gezellig. Ieder baasje heeft wel het beste met zijn hond voor, ieder baasje wil dan ook dat zijn hond gezond is. Dit kan alleen niet altijd, sommige honden worden ziek en sommige honden hebben een behandeling nodig. Hier kom je nu eenmaal niet altijd onder uit. Het kan dus zijn dat jouw hond op een dag ook een keer een CT scan moet laten maken bij de dierenarts. Veel mensen vinden dit toch een beetje eng, ze zijn bang dat ze erg veel moeten betalen. Maar klopt dit wel? Lees verder om achter het antwoord van deze vraag te komen.

Wat is een CT scan nu precies?

Een CT scan is eigenlijk hetzelfde als een röntgenfoto met straling. Het verschil is echter dat bij een röntgenfoto een tweedimensionale foto gemaakt wordt van een deel van het dier. Met een CT scan worden de lichaamsonderdelen in kaart gebracht met dwarse doorsneden. Hierdoor krijg je veel gedetailleerder informatie over de situatie van de hond. De dokter kan dan precies zien wat er aan de hand is met jouw hond, vervolgens kan hij op zoek gaan naar een gepast middel of een gepaste behandeling.

Start met vergelijken

Waarom een CT scan laten maken?

Het kan natuurlijk zo zijn dat de dierenarts een diagnose heeft gesteld bij jouw hond. Op dat moment is een CT scan een goede oplossing voor het vaststellen van de exacte locatie van de klachten die jouw hond heeft. Omdat er bij een CT scan gebruik gemaakt wordt van röntgenstralen is een CT erg handig voor het in kaart brengen van  mogelijke afwijkingen aan de botten, de longen, de buik, de wervelkolom en de schedel van de hond. Zo weet de dokter waar hij mogelijk moet opereren, dit voorkomt mogelijke obstakels.

De kosten van een CT scan

De prijs van een CT scan is heel lastig vast te stellen, deze is namelijk altijd weer anders voor een andere situatie. Zo is het bijvoorbeeld van belang waarvan er een CT scan moet worden gemaakt. De gemiddelde kosten voor een CT scan bedrag om en nabij de €150,-. Natuurlijk zijn er dierenartspraktijken die meer vragen voor een behandeling, dit is voornamelijk het geval in de ietwat grotere steden of in de Randstad.

Hoe werkt een CT scan behandeling?

De CT scanner heeft een groot gat,  daar wordt de tafel met de hond in gezet. Aan de ene kant van opening zit de bron waar de straling uit komt en aan de andere kant een detector, dit is de ontvanger van de straling. De stralen van de CT scan gaan door verschillende soorten weefsel van jouw huisdier, die de stralen in een afwisselende manier verwerken. De detector zendt deze afwijkingen in opname door naar een computer, die er vervolgens alles in kaart zal brengen. Een CT scan duurt ongeveer 10 tot 60 seconden. Om een CT scan te doen, moet de hond zo stil mogelijk zijn. Daarom wordt een hond bij een CT scan meestal verdoofd, hier moet je wel weer extra voor betalen.

Hond laten verzekeren

Het is dus niet zo goedkoop om een CT scan te laten maken voor je hond, met de verdoving er bij ven je toch al weer snel enkele honderden euro’s kwijt. Niemand zit hier echt op te wachten, gelukkig is er een oplossing voor. Dat is om een hondenverzekering af te sluiten, of een puppyverzekering als jouw hond nog niet echt gegroeid is. Door middel van deze verzekering kun je de kosten die je maakt vergoed krijgen. Door ons overzicht kun je gelijk de beste verzekeraars zien die jou kunnen helpen, zo hoef je nooit meer te veel te betalen.

Blog delen op Social Media :

Waarom uw hond verzekeren?

Top 3
hondenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs