operatie kat tumor 2

Wat zijn de kosten voor een operatie aan een tumor bij je kat?

[ez-toc]

Een kat is misschien wel een van de meest schattige soort beestjes die er bestaan. Veel mensen in Nederland hebben er dan ook een thuis. Het is alleen wel zo dat katten na verloop van tijd oud worden, dit is nu eenmaal de natuur. Als een kat oud wordt dan kan hij last gaan krijgen van diverse soorten kwaaltjes, dit is natuurlijk niet zo prettig. Zo kan het voorkomen dat een kat een tumor krijgt, ook wel kanker genaamd.

Veel mensen schrikken een beetje als ze horen dat hun kat een tumor heeft. Dit is natuurlijk een volkomen logische reactie, je wilt namelijk niet hebben dat jouw kat komt te overlijden. Gelukkig is het in de meeste gevallen mogelijk om de tumor weg te halen. Als je wilt weten hoe veel dit kost dan moet je snel verder lezen!

operatie kat tumor

Waarom krijgen katten kanker?

Oude katten krijgen al snel een tumor. Dit heeft te maken met het feit dat het lichaam van de zieke kat de slechte stoffen niet meer kan uitschakelen. Dit heeft weer allemaal te maken met de dusdanig oude leeftijd. Ook is het zo dat een oude kat een veel slechtere gezondheid heeft over het algemeen, hierdoor is hij vatbaar voor slechte cellen in het lichaam.

De tumor kan weg worden gehaald door middel van een operatie. Zo wordt eigenlijk gewoon de tumor uit het lichaam gesneden. Deze vorm van behandeling komt het meeste voor. Het is echter ook mogelijk om de kat te laten behandelen door middel van bestraling of chemo. Dit zijn twee vormen die niet zo vaak voorkomen, voornamelijk omdat deze veel duurder zijn.

De diagnose van de tumor

Voordat er natuurlijk een behandeling zal plaatsvinden zal de dierenarts eerst gaan kijken of er daadwerkelijk sprake is van een tumor. Dit wordt vaak gezien door middel van een MRI scan, maar ook een bloedonderzoek kan laten zien of een kat last heeft van een tumor. Deze kosten wel een hoop geld, een MRI scan kan al een paar honderd euro kosten.

De dierenarts zal dan gaan kijken wat voor soort tumor het is. Elke tumor vereist natuurlijk weer een andere soort behandeling, dit is immers logisch. De dokter zal dus een stappenplan op gaan stellen om te kijken hoe ze jouw kat kunnen behandelen. Ze proberen het in eerste instantie weg te halen, als dit niet kan dan is chemo of bestraling nog een optie.

Start met vergelijken

De kosten van een operatie voor een tumor

Een tumor kan dus op diverse manier behandeld worden. Een. De kosten van een dergelijke behandeling zijn als snel  €500 of  €1.500,-. Dit is sterk afhankelijk van de soort tumor die je kat heeft. Een behandeling van lymfeklierkanker kan al €2.500,- tot €3000,- gaan kosten. Daarbij kan het zijn dat een kat een bloedtransfusie moet krijgen in de dierenkliniek . Deze kosten starten vanaf ongeveer €700,-.

Kat laten verzekeren

Het is dus allemaal erg duur om er voor te zorgen dat jouw kat weer gezond wordt na een constatering van een tumor. Zo moeten er diverse scans gemaakt worden en ook de behandeling is niet bepaald goedkoop. Dit alles zorgt er voor dat je aanzienlijk veel geld moet betalen. Er is gelukkig een mogelijkheid om minder te betalen dan vereist, dit is door een kattenverzekering af te sluiten.

Door middel van een verzekering krijg je in de meeste gevallen de kosten van de behandeling en de medicijnen terug van de verzekering. Wel zo handig dus als je er voor kiest om jouw kat te laten opereren voor een tumor, zo ben je in ieder geval niet meer een fortuin kwijt.

Blog delen op Social Media :

Waarom uw kat verzekeren?

Beste
kattenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs