Hond derde ooglid

Kosten voor een operatie aan derde ooglid bij hond

[ez-toc]

De kans dat jij een hond thuis hebt zitten is vrij groot, anders zat je dit artikel namelijk niet te lezen. Een hond in huis is natuurlijk altijd gezellig, je hebt een huisdier om mee te spelen. Maar een hond kan ook last krijgen van bepaalde ziektes of aandoeningen, het is tenslotte ook maar een dier. Zo kan het zijn dat jouw hond last heeft van een derde ooglid.

Een derde ooglid komt niet heel vaak voor, maar de keren dat het voorkomt is een operatie vrijwel altijd nodig. Het doet voor de hond namelijk pijn en het verminderd ook nog eens zijn zicht. De vraag die veel mensen zichzelf stellen is hoe duur de operatie dan eigenlijk zal zijn voor het verhelpen van een derde ooglid. Lees snel verder om daar achter te komen!

Start met vergelijken

Wat is een derde ooglid nu precies?

Bij een derde ooglid heeft de hond last van een soort vliesje rond zijn oog. Bij sommige honden kun je dit niet zo goed zijn, bij andere honden valt het echter wel op door het feit dat de vlies een roze kleur heeft. Dit vliesje hoort eigenlijk naar binnen te zitten, deze beschermt het oog als het ware. Omdat de hond niet meer goed kan zien door het vliesje is dit natuurlijk erg vervelend.

Zo kan het zijn dat de hond last krijgt van waterige of irriterende ogen. De hond heeft aardig wat pijn als hij last heeft van een derde ooglid, vandaar dat de operatie dan ook meestal noodzakelijk is. Bij de behandeling wordt het vliesje mogelijk naar binnen gehaald of hij wordt in zijn geheel verwijderd. Wil je meer weten over honden dan kun je een kijkje nemen op onze dierenblog.

Hond derde ooglid

Kosten operatie derde ooglid

Het is heel lastig om de prijs vast te stellen van een dergelijke behandeling, de prijs is namelijk volkomen afhankelijk van de situatie. Een minder ernstig geval zal natuurlijk minder kosten, dit komt door het feit dat de ze vlies naar binnen kunnen brengen. Als het hele ooglid verwijderd moet worden dan bel je meer kwijt.

Ook is het verschillende per dierenarts, de dierenartsen in de grote steden zijn nu eenmaal duurder dan de klinieken in de dorpen. Als laatste speelt de soort hond een grote rol. Als jij een hond hebt die veel weegt dan zal de totale hoeveelheid narcose voor de operatie hoger zijn, dit is ook wel de verdoving. Deze moet je natuurlijk betalen, je kunt er dus van uit gaan dat een zwaardere hond meer kost om te laten opereren.

Hond laten verzekeren

De prijs is dus niet zo makkelijk te bepalen, maar je moet toch wel uit gaan van enkele tientallen tot honderden euro’s, afhankelijk van de situatie natuurlijk. Vind je dit nu wel erg veel geld dan kan je er ook voor kiezen om een hondenverzekering af te sluiten. Door middel van deze verzekering kun je aanzienlijk wat geld besparen op jouw hond, om te weten hoe dit dan kan kun je op onze site kijken.

In het kort gezegd kun je de kosten die je maakt declareren op de verzekeraar. Alle rekeningen kun je bijna wel doorsturen, afhankelijk van de verzekeraar. Het is gewoon een makkelijke vorm van betaling. Je hoeft alleen het maandelijkse bedrag aan premie te betalen, voor de rest krijg je bijna alle middelen en behandelingen terug van de verzekeraars.

Blog delen op Social Media :

Waarom uw hond verzekeren?

Top 3
hondenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs

Honden acupuctuur

Acupunctuur bij honden

Acupunctuur is een behandeling die al duizenden jaren wordt gebruikt om mensen te helpen zich beter te voelen. Tegenwoordig wordt