Kosten operatie navelbreuk hond 2

De kosten voor een operatie aan navelbreuk bij hond

[ez-toc]

De kans is groot dat je zelf een hond thuis hebt, anders was je niet op dit artikel terecht gekomen. Een hond in huis is natuurlijk erg gezellig, je hebt toch een huisdier waar je mee kunt spelen. Alleen niet alle honden zijn gezond. Zo zijn er honden die een allergie hebben, andere honden hebben weer een ontsteking. Een hond met een navelbreuk komt ook nog wel eens voor, bij deze groep honden is het van belang dat er zo snel mogelijk een operatie wordt gepleegd om verdere schade te voorkomen. Hoeveel kost zo’n operatie dan precies? Om achter het antwoord te komen moet je snel verder lezen!

kosten hond navelbreuk

Wat is een navelbreuk nu precies?

Voordat we gaan kijken naar de prijs van de operatie moeten we eerst weten wat een navelbreuk nu eigenlijk inhoudt. Een hond is een zoogdier, dit had je waarschijnlijk wel door. Tijdens de geboorte zit de hond vast aan de navelstreng. Deze zit weer aan de placenta, die zorgt er voor dat de hond voeding krijgt in de buik. Na de geboorte heeft de navel eigenlijk geen functie meer, bij de hond krijg je dan ook een soort stompje waar vroeger de navelstreng zat. Normaal gesproken valt deze er na een tijdje af en krijg je een navel. Echter is het soms zo dat de huid niet helemaal dicht gaat, dit is dus ook wel een navelbreuk. De navel is als het ware open gebroken, je snapt wel dat dit zo snel mogelijk behandelt moet worden.

Deze scheur ontstaat als de huid dus niet goed dicht kan, ook wel sluiten. Op die plek is er dus niet voldoende buikwand om te zorgen voor een gat wat automatisch dicht gaat. De hond kan dan een heel bolle buik krijgen omdat bepaalde delen van zijn buik zich uit gaan zetten. Je kunt het dan ook wel echt zien als jouw hond last heeft van een navelbreuk, vandaar dat het altijd aan te raden is om naar de dierenarts te gaan als je vermoed dat jouw hond hier last van heeft. Voor je het weet is de operatie al weer achter de rug.

Start met vergelijken

De kosten van een operatie aan een navelbreuk

Misschien heeft jouw hond dus een operatie nodig voor een navelbreuk, dit kan natuurlijk. Hoe duur is de operatie dan alleen? Een operatie voor een navelbreuk is niet de meest dure operatie die kunt laten doen voor jouw hond. De prijs is natuurlijk elke keer verschillend, zo betaal je bij de ene arts meer dan bij de ander. Ook is het afhankelijk van de zwaarte van de hond. Over het algemeen is een operatie voor een navelbreuk rond de €50,- of €100,-

Hond laten verzekeren

Je bent dus wel een beetje geld kwijt als je jouw hond laat opereren voor een navelbreuk. Dit is dan ook de reden dat erg veel baasjes stressen om al die rekeningen die ze moeten betalen voor hun best. Je bent toch elk jaar weer erg veel geld kwijt. We hebben dan ook een oplossing. Dit is om een hondenverzekering te nemen, of een puppyverzekering als je puppy’s  thuis hebt. Deze verzekering zorgt er voor dat je de rekeningen die je betaald hebt kunt declareren bij de verzekeraar. Zo krijg je aanzienlijk nog aardig wat terug van deze aanbieders. Bij sommige verzekeraars krijg je zelfs het gehele bedrag terug. Neem dus zeker een kijkje bij onze vergelijker, bespaar dus op een makkelijke manier geld op je hond!

Blog delen op Social Media :

Waarom uw hond verzekeren?

Top 3
hondenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs