Kosten LPC2

LPC bij de hond

[ez-toc]

Een hond in huis hebben is niet altijd een feestje. Zo kost een hond ten eerste aardig wat geld als we kijken daar de totale kosten van een jaar. Het is dus niet zo goed voor je bankrekening om een hond thuis te hebben. Een ander nadeel is dat de hond last kan gaan hebben van bepaalde aandoeningen of kwaaltjes. Zo kan het zijn dat de hond last heeft van een aandoening aan de ellebogen, dit staat ook wel bekend als LPC.

Het is een veelvoorkomend probleem bij hond, en dan met name bij de honden die ouder worden. Het is dan ook niet echt iets waar je onderuit kunt komen, veel honden krijgen er nu eenmaal last van als de botten zwakker worden. Wil je weten wat het is en hoe duur een operatie is voor LPC dan moet je snel verder lezen!

Kosten LPC

Wat is LPC nu precies?

LPC is een orthopedische aandoening die erg vaak voorkomt bij honden. Bij deze aandoening komt er een stukje kraakbeen met bos los in de ellenboog te zitten. Het is belangrijk om over te gaan tot een operatie als de hond niet kan herstellen met voldoende rust en medicatie. Over het algemeen kosten dergelijke ingewikkelde operaties al snel €300,- tot €1.500,-. Hier komen we zo nog even op terug.

Eerst wordt er meestal een operatie gestart als een hond niet genoeg reageert op rust en pijnstillers. Er wordt dan besloten om een operatie te houden om schade aan het gewricht te voorkomen. Bij LPC zit er een los stukje bot bij de gewrichten, deze zal dan worden weggehaald. Dit kan door middel van chirurgie of artroscopie.

Als jouw hond mank loopt dan kan het zomaar zijn dat hij last heeft van LPC. Ook kun je het zien aan het feit dat de hond begint te blaffen of grommen als je hem op dat been aanraakt. Je kunt dus altijd even naar de dierenarts om te kijken of er daadwerkelijk iets aan de hand is.

Start met vergelijken

De kosten van een operatie aan LPC

Wat een operatie kost is erg verschillend van de behandeling en van de kliniek. Operaties kosten over het algemeen tussen de €300,- en €1.500,-. In sommige gevallen kan dit bedrag zelfs zo hoog zijn als €3.000,-. Gelukkig zijn er hondenverzekeringen die deze kosten deels vergoeden, of zelfs helemaal vergoeden. De prijs van de operatie is geheel afhankelijk van de kliniek. Het is namelijk zo dat een kliniek in de Randstad duurder is dan een kliniek in een dorp, dit is vrijwel altijd zo.

Ook scheelt het wat voor soort hond je hebt. Als je een grote zware hond hebt dan zal de prijs van de operatie ook hoger zijn. De hond heeft dan namelijk meer narcose nodig om de operatie te ondergaan, dit zie je weer allemaal terug in de prijs. Op die manier is het dus helemaal niet zo eenvoudig om vast te stellen wat een dergelijke operatie kost.

Hond laten verzekeren

De prijzen van de operaties zijn dus altijd weer erg hoog. Dit zorgt er voor dat je niet heel eenvoudig een keuze kunt maken om hem te laten opereren, niet iedereen kan zomaar deze bedrag ophoesten. Gelukkig is hier een oplossing voor, dit is om jouw hond te laten verzekeren bij een van de dierenverzekeraars. Er zijn diverse aanbieders voor deze soort verzekering, elke verzekeraar heeft zo zijn voordelen.

Zo krijg je bij de verzekering van de OHRA vrij veel vergoed, het zou dan ook zo kunnen zijn dat je voor een operatie aan LPC aardig wat kunt declareren. Zo kan de hond toch weer een normaal leven leiden zonder kreupel te lopen, dat is toch wel iets wat ieder baasje het liefste heeft.

Blog delen op Social Media :

Waarom uw hond verzekeren?

Top 3
hondenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs