kosten chippen kat

Kosten voor het laten chippen van de kat

[ez-toc]

Een kat, een echte trouwe viervoeter. Een kat in huis is het ideale alternatief voor de mensen die niet zo van honden houden. Echter ben je er nog niet als je een kat gekocht hebt, je moet hem namelijk ook nog opvoeden. Het opvoeden van een kat kan nog best wel eens duur zijn, er komen namelijk vrij veel kosten bij kijken. Eén van de dingen die je zal moeten betalen is het chippen van de kat. In Nederland is chippen nog niet verplicht, maar door te chippen kan je jouw kat wel weer vinden als hij van huis wegloopt. De vraag is alleen, hoe duur is nu eigenlijk het chippen van de kat?

Start met vergelijken

Wat kost het chippen van een kat?

Het chippen van een kat is niet het meest dure ooit, maar het is wel weer een bedrag wat toch op kan lopen als je thuis meerdere katten hebt zitten. Gemiddeld is het laten chippen van een kat  €39,50, hij wordt dan ook gelijk geregistreerd in het systeem. De prijzen kunnen tussen de verschillende dierenklinieken verschillen, maar meestal ligt het bedrag toch wel rond de veertig. Mocht de kat niet mee werken waardoor de behandeling uitloopt of gecompliceerder wordt dan kan dit geval iets hoger liggen. Vaak hoef je niet bij te betalen voor de behandeling of voor de medicijnen, het is om en nabij de €40,00 voor het totale plaatje.

kosten chippen kat 2

Mijn kat wel of niet chippen

Het is nog niet verplicht in Nederland om je kat te laten chippen, echter is het wel handig om het te laten doen. Mocht je kat ooit van huis weglopen dan heb je tenminste nog een manier om hem terug te vinden, als een kat niet gechipt is dan zal dit eigenlijk nooit meer kunnen. Daarnaast is het maar een heel kleine ingreep, je kat die voelt er echt niets van. Het is niet pijnlijk en je kat zat ook geen blijvende gevolgen hebben van het chippen. Ook is het zo dat je door middel van het chippen vaak nog je geld terug kan krijgen van de verzekering, als je kat niet gechipt is dan kan je niet aantonen dat de kat daadwerkelijk van jou is. Zoals je ziet zitten er vele voordelen aan het laten chippen, kies hier dan ook voor!

Mijn kat verzekeren

We hebben het al heel even genoemd, maar je kan je kat laten verzekeren. Het voordeel van een kattenverzekering is dat je veel van de gemaakte kosten kunt declareren. Zo hoef je in ieder geval niet alles zelf te betalen. Het chippen valt eigenlijk altijd wel onder de verzekering, er zijn maar weinig verzekeraars waarbij dit niet het geval is. Maar ook de andere kosten die je zal moeten maken voor de kat worden meestal vergoed. Zo zijn er verzekeraars die ook de behandelingen en de medicijnen betalen. Nu betaal je natuurlijk wel premie, gelukkig kun je altijd een verzekering kiezen die binnen je budget past. Klik hier om ons overzicht te zien van de goedkoopste dierenverzekeringen, zo weet je precies wat je nu eigenlijk kwijt zou zijn.

Blog delen op Social Media :

Waarom uw kat verzekeren?

Beste
kattenverzekeringen

Vorige slide
Volgende slide

Gerelateerde dieren blogs